Milyen anyóssal egy fedél alatt élni? Viták vannak? Miért alakúlnak ki a viták?
1. Generációs (korbeli) különbség. Az idősebbnek több élet-tapasztalata van, mint a fiatalnak
2. Sok idős azt hiszi, hogy kizárólag az a jó, ahogyan ő csinálja. A fiatal pedig azt gondolja, hogy kizárólag az a jó, ahogyan azt ő tanulta a saját mamájától.
A viták elkerülése érdekében meghallgattam anyósomat, megkértem, tanítson meg arra, ahogyan ő azt a valamit csinálja, főzi, süti.
Majd én magam is megcsináltam, majd elismerően megdicsértem. Ő erre megnyugodott, aztán szépen visszaálltam a saját verziómra. Ha szóvá tette: igen, persze, az is jó, de próbálja ki a te verziódat (mint ahogy te tetted), és rájön, hogy a tied sem rossz.
Lehetőleg kerültem az összetűzéseket, azzal, hogy elismered azt, amit ő tud, nem kényszeríthet arra, hogy tartósan és örök életre át is vedd tőle. Hiszen te is felnőttél azon, amit a mamádtól tanultál.
Mi csak pár hónapot laktunk együtt, de nagyon jó volt. Igaz, hogy ő egy tündéri asszony, nem nagyon lehet vele összeveszni, meg nem is sokat volt itthon.
De azt azért beismerem, hogy nyugodtabb nélküle. Pl ha nincs kedvem elpakolni a ruháimat vagy elmosogatni, akkor lazán otthagyom, akkoriban meg mindig stresszeltem, hogy nehogy legyen egy porszem is, mert mit fog szólni.
Az biztos,hogy anyós nélkül jobb élni.Mi 1 éve lakunk már itt náluk,de egy pokol.Utálok itt lenni,nem szeretem őket.Ha minden igaz akkor most tavasszal külön tudunk menni,és remélem,hogy így is lesz.
Egy re jobban utáltatják megfelé magukat.Pl:A párom bátyja beleszól az életembe,beleszól abba,hogy mikor megyek haza a munkából.4 órában dolgozom,de van úgy,hogy 4 óra helyett 8 órát dolgozom,mert annyi a munkám,hogy 4 órában nem tudom megcsinálni.Neki nincs senkije,így szerintem rajtam akar uralkodni,de nem szólok neki vissza.
A párom anyja nem fogad el szerintem,nem szoktunk beszélgetni,nincs közös témánk.És igazából nem tudnék benne megbízni,a faluban is nagyon utálják őket,van pénzük,és így azt hiszik,hogy bármit megtehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!