Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóssal összeköltözzünk?...

Anyóssal összeköltözzünk? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Jelenleg albérletben élünk a fővárosban. Jó és szép környék csak panel. A párom felhozta a témát mi lenne ha az anyukájához költöznénk vidékre a baba születése után és ő onnan járna be dolgozni,ert itt nekem is könnyebb lenne gyerekkel és csak családi ház nagy kerttel. Nem is lenne rossz,de nem vagyok az tipus aki sokáig el tudja viselni ha megmondják mit hogy kellene csinálnia stb. Azt meg főleg nem ha a gyereknevelésbe is beleszólnának. Anyagilag kb ugyan ott lennénk ha anyóssal élnénk,mert a párom benzinköltsége annyi lenne egy hónapban ,mint az albérlet ára,rezsit meg itt-ott mindenhol fizetni kell.

Nem tudom mi legyen ,mert jó is lenne meg nem is. Ami miatt szeretném az a családi ház, de mással együtt élni... főleg úgy nem ,hogy félek rámegy a párommal a kapcsolatunk. De ő meg annyira szeretné. Csak nem értem mi ez a nagy fordulópont, amikor anno ő költözött el mert jobbnak érezte a külön életet.

Pár napot együtt töltöttünk anyóssal, háááát.... jöttek a problémák :én így szoktam csinálni, én is csinálnám, várj megmutatom...stb. Ha azonnal nem csináltam meg valamit (pl mosogatás) akkor ő megcsinálta.pedig mondtam megcsinálom, de én ebéd után nem szoktam egyből felugrani.Én ezt nem bírom elviselni, nem vagyok már 7 éves gyerek! Estére már annyira kész voltam,hogy a páromnak is mondtam ne szóljon most hozzám. Majd másnap már ő is jött azzal,hogy miért kenek a kalácsra vajat ,mert arra nem kell. Mire én bepöccenve rászóltam,hogy el tudom dönteni,hogy én ,hogy szeretném megenni. Szóval kezdte átvenni ezt a stílust.

2012. júl. 3. 09:11
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
88%
A függetlenségem és nyugalmam többet ér, mint a kert és udvar. Ennyit mondanék. Ő is okkal költözött el onnan, megérti, csak hagyj rá neki időt. Én semmi pénzért nem laknék együtt senkivel. Azt csinálok az otthonomban, amit szeretnék. És ez a legfontosabb. Minden nap feszültséggel élni? Önként vállalva? Ha lenne más megoldás? SOHA!
2012. júl. 3. 09:42
 12/37 anonim ***** válasza:
82%
Nem biztos, hogy jó ötlet.
2012. júl. 3. 09:43
 13/37 anonim ***** válasza:
89%
Én a szülés után hetekig látni sem akarok senkit! Egyenesen meg kell tudnod mondani, hogy nem akarod, hogy jöjjön. Irányító típus? TE vagy a gyerek anyja! Ideje felnőni a szerephez. Ha finoman megmondod, de nem érti meg, akkor határozottabbnak kell lenned. Az meg, hogy nem akarsz Te lenni a rossz... elkerülhetetlen. Elvetted a fiát. Vannak nők, akik ezt így értelmezik. Ha nem állsz a sarkadra, nem vívod ki a saját élettered, akkor mama beköltözik és felborít mindent, ti állandóan veszekedtek majd, és ő lesz a szegény, aki szomorkodik,mert ő csak jót akart. A hátam közepére kellene ez a púp! Akkor jöjjön vendég, ha meghívod a _saját_ otthonodba! Nekem ez a gondolkodásmódom. Inkább leszek fizikailag fáradtabb az első hetekben, mint hogy idegesítő, irányító, parancsolgató embereket kerülgessek a saját otthonomban. FElejtse el!
2012. júl. 3. 09:46
 14/37 anonim ***** válasza:
86%
Óóóóó, hát a leírtak alapján én tuti nem költöznék! Mi is kb 3 évig laktunk anyóséknál, aztán végül sikerült venni házat. Nem panaszkodhatom az ottlétre, anyós nem az a beleszólós fajta. DE enyhén szólva nem rend és tisztaságszerető.... Szóval örültem nagyon, mikor elköltöztünk. Nem tudnék visszamenni. A másik: minden kérdezés nélkül mondta a terhességem idején, hogy majd akkor lesz szabin, ha megszületik a lányom...és jön segíteni. Nem szóltam én semmit, de ahogy telt az idő, és jött a lányom, szépen tudatosult benne, hogy köszönöm, de nem kérem a pesztrálást, Nekünk kell összeszokni először is. (Pedig nem akart ideköltözni, 10 percre laknak tőlünk). Jól gondold meg, nehogy a férjeddel a Ti kapcsolatotok menjen tönkre. Egyedül is lehet boldogulni eggy babával. Nem mondom, hogy könnyű, de nagyon sokan csinálják. Ki muszájból, ki saját döntésből.
2012. júl. 3. 09:54
 15/37 anonim ***** válasza:
88%
Biztosan nem költöznék oda! Én éltem 10 évet egy rossz anyós mellett, aki mindenbe bele akarta ütni az orrát, hát soha többet, azt elmondhatom! Ha köztetek pár napi együttlakás alatt már konfliktusotok volt, akkor véletlenül sem szabad! Inkább 50 évig panelben lakni, mint 1 hetet családi házban olyan anyós mellett, aki beleszól a dolgaitokba! Mert ahogy leírtad beleszól!
2012. júl. 3. 09:54
 16/37 anonim ***** válasza:
90%

NEEE!

Életemben a legnagyobb hibát akkor követtem el,mikor a párom családjához költöztem. 1,5 évet kellett kibírnom köztük,de maga volt a pokol. Most pénteken költözünk el a párommal a szüleitől kapott házba,alig várom,hogy végre kettesben legyünk,és senki nem szól bele,mit hogyan csináljak.Ha este nem lesz kedvem elmosogatni,akkor majd megteszem másnap,de anyósnál mind1,hogy mennyi az idő,ha este 22:00 van akkor is el kell mosogatni,és persze nem tudtam úgy nyúlni semmihez,mintha az enyém volna.

A kapcsolatom a párommal is az utóbbi időben megromlott,én mindig fújtam neki,hogy menjünk külön,nem bírok itt lenni,ki vagyok idegileg,mert ugye a szülők mindenről szerettek volna tudni,és a páromat taknyos gyerekként kezelik,és engem is próbálnak irányítani.De persze nem merek visszaszólni,mert náluk lakom,és alkalmazkodnom kell.De én azt tanácsolom neked,ne költözzetek oda!Persze az elején minden szép és jó, anyós kedves,legalábbis a szemedben azt mutatja.Később pedig elmérgesedik a helyzet,átalakúl féltékeny hárpiává. Az enyém pontosan ilyen! 23/N

Megváltás lesz nekem a pénteki nap,hogy végre elhúzunk tőlük,igaz nem messze 15 km-re,de akkor sem őket kell meglátnom reggelente elsőnek mikor felébredek! :)

2012. júl. 3. 09:59
 17/37 anonim ***** válasza:
88%
Én mindig is annak a híve voltam hogy olyan távolságra kell lakni a szülőktől hogy papucsba ne tudjanak átmenni. Vagy mondhatnám azt is hogy jobb távolról szeretni mint közelről utálni. Mondtad hogy szép környéken laktok. Akkor ott el lehet majd menni nyugodtan sétálni a babával. Kiszolgáltatott leszel ha odaköltöztök. És csak nagyon nagy harcok árán érheted el hogy megint elköltözzetek onnan. Gondold át!
2012. júl. 3. 10:07
 18/37 anonim ***** válasza:
86%
Semmiképp ne költözz, elcseszed vele az egész életedet, ha a férjed nem képes megérteni ezt akkor eleve rosszul döntöttél. Olyan nincs hogy ő nem látja a problémákat és előre a következményeket, ha te leszel a rossz akkor te leszel, te vagy a gyerek anyja, érzed mi kell a babának, nem a férjed lesz vele egész nap minden percben szóval a döntés a tiéd. Aki meg megsértődik majd megbékél, Állj a sarkadra eleget nyeltél.
2012. júl. 3. 10:12
 19/37 anonim ***** válasza:
42%
Ha az anyós normális és tényleg nem az a beleszólók mindenbe típus akkor mennék oda. Ez mellett még az is előnyös lenne ha két külön részből állna a ház és maximum 1-2 helyiség konyha fürdő lenne a közös, akkor is mennék. Ugyan akkor lehet lenne előnye a dolognak mert tudnál majd egy kicsit pihenni addig meg az anyósod vigyázhat, figyelhet a gyerekre. Persze ehhez ismerni is kéne mert ha tényleg rendes, normális ami ritka akkor én meggondolnám hogy családi ház vagy panel. És szerintem egy kisgyereknek legjobb egy kertes ház.
2012. júl. 3. 10:17
 20/37 anonim ***** válasza:
86%

Soha, soha, soha, soha....

Ekkor lett elegem az anyosbol: Pár honapja rátam a mostani férjemmel. Tobbszor náluk is aludtunk. Egyszer vasárnapi ebédnél elkezdte sorolni, hogy tudom, hogy szeretitek egymást, fiatalok vagytok és szeretkeztek. De szeretkezés után miért nem nyitjátok ki a szoba ajtaját hiszen nyár van és fulledt a levego. Azt hittem, hogy lefordulok a székrol.

Soha nem beszélhettunk meg semmit ketten, mert az anyja azonnal ott volt a háloban. Azt mondta, h náluk mindenki mindent tud. De konyorgom, nem szeretnék minden problémámat az orrára kotni.

Férjem ossze veszett a novérével és osszepakolt, elkoltozott hozzám. Nemsokára kolcsonre vettunk egy házat 20 km-re az anyostol. 3 év után megszuletett a kislányunk. Na akkor jott a fekete leves. Minden nap itt volt, dirigált stb. Bezzeg szulés után is én foztem, nekem kellett kiszolgálnom ot.

Reggeltol estik a karjában tartotta a gyereket, nem volt hajlando letenni a kiságyba aludni. En is csak etetésre kaptam meg.

Sorolhatnám még a gondokat.

2012. júl. 3. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!