Megütöttem apósomat, mert leribancozta a nejemet, azonnal elmentek! Mikor/hogyan kérjek bocsánatot?
21.vagyok én nem azt mondtam,hogy hunyászkodjon meg csak azt nem így kellett volna elintézni és gondolom erre a kérdező is rájött ha ezt kérdezte.
Ennyi!!
Nézd, az indulati cselekmény attól indulati cselekmény, hogy az indulat vezérli, nem az átgondoltság. Egyfelől. Másfelől valóban, azt látjuk, hogy kellő átgondolás után a kérdező sem így oldaná meg ezt a kérdést, ez OK. (bár, jelentősége semmi, mert ha a kérdező kontrolláltan közli apóssal, hogy vagy visszafogja magát, vagy eltakarodik, annak se lenne más a végeredménye)
Másfelől viszont azt nem látjuk, vajh após rájött-e, hogy hibázott, sőt, ő kezdte?
off:
minden ember vagy egy egoista majom vagy beteg (vagy mindkettő). én az első vagyok, magamat szeretem a legjobban.
a ti olvasatotokban, ha bárki lehülyéz engem, azt szájon törölhetem. utána érezzem egy kicsit rosszul magam, de megtehetem.
na csak próbáljon meg a párom vita közben le s eggfejezni.
nem. a vadállatot pedig fenntartom.
Értem, szóval jött megnézni az unokát, erre az unokát megszülő lányát áll le a férje előtt ribancozni... és gondolom azt hiszi magáról, hogy ő valamiféle erkölcs felkent védelmezője, holott csak egy nagyon szimpla tahó...
Most már az a véleményem, hogy eszedbe ne jusson bocsánatot kérni tőle, amíg ő nem követi meg a lányát... mert csak erősítenéd benne a téveszmét, hogy ő erkölcsileg ítélkezhet... holott ő van legalul...
Kedves Róbet, nem, nem törölheted szájon. Ahogy a történetben az após is nyugodtan elkocoghat a bíróságra ecsetelni az őt ért sérelmet, és a Kérdezőt valszeg el fogják ítélni tettleges becsületsértésért, enyhítő körülményként figyelembe véve az hirtelen felindultságot. És kapni fog egy olyan 20 eFt-s pénzbüntit... ehhez joga van az apósnak.
Kérdezőnek meg joga van a tárgyalásra elhívni az egész rokonságot és ismerősi kört, ahol após előadhatja az esetet, és az őt ért "szörnyű sérelmet"...
Ez ennyi.
Nem gondoltam komolyan én sem. Nyugodtan olvasd vissza még egyszer.
Viszont nagyon rá vagy izgulva a 20 ezer forint pénzbüntetésre. Ha harmadszorra követi el valaki, akkor már komolyabbra lehet számítani? És ha igen mennyivel?
Ha a kérdező azt mondja, hogy az öreg nem érzett semmit, akkor pedig biztos úgy van. Az öreg meg valószínűleg tényleg öreg, ha a lánya már a harmadik házasságát fogyasztja. (Amivel semmi baj sincsen).
A gyereket azért még sajnálom, hogy azt látja, a nagyapja ilyen tiszteletlenül beszél az anyjával, az apja pedig így kezeli a családon belüli problémákat.
Róbert, a 20 eFt onnan jön, hogy pár éve volt az ismeretségi körömben egy kicsit hasonló eset, és ott ennyi volt a tarifa... de lehet, hogy azóta már felment 30-ra...:)
A visszaesést nyilván súlyozzák, de itt nincs "háromcsapás"-baromság, ez nem életellenes bűntett, hanem szimpla szabálysértés, max vétség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!