Ti elmennétek a helyemben nyaralni?
Barátommal 5 éve vagyunk együtt. Mostanában (az elmúlt 2-3 hónapban) sajnos elég sokat veszekedtünk, volt köztük 1-2 csúnya is, ráadásul sokszor nem úgy beszélt velem, ahogy kellett volna.
Múltkor szóba került a nyaralás a rokonainál, kérdezte, hogy nekem melyik hét jó júliusban, mert akkor arra a hétre veszi ki a szabadságát. Akkor mondtam neki, hogy még nem tudom pontosan.
3 napja ismét rákérdezett. Azt válaszoltam, hogy nem érzem úgy, hogy el bírnék "viselni" vele egy hetet összezárva, így, hogy folyton összekapunk valamin. Erre csak annyit mondott, hogy szeretné, ha elmennék vele. Azóta folyamatosan keres, és végre tudunk normálisan beszélgetni egymással.
Viszont, még mindig nem tudom, hogy be merjem-e vállalni úgy az utat, hogy folyton azon aggódok, hogy mikor kapunk össze valamin... (Az idei év mindkettőnknek nehéz, és mindegyikünk a másikon akarja/tudja levezetni a feszültségét. Nála gyorsabban elszakad a cérna, így én több "támadást" viselek el, mint ő. Persze tudom, hogy én is hibás vagyok.)
Szóval, te elmennél így a helyemben nyaralni? Úgy, hogy attól félsz egy héten keresztül, hogy mikor kaptok össze valami hülyeségen, vagy inkább ülnél otthon, ami gyakorlatilag nem változtatna semmin, mert így is ritkán találkoztok?
20/l
Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy kusza lett, de ez a meleg nagyon rosszat tesz..
Menj csak el vele nyaralni, ha engem kérdezel. Ha kettesben vagytok és pihentek, ha van egy kis időtök, amikor csakis egymásra figyelhettek, akkor fog kiderülni, hogy bírjátok-e egyáltalán együtt tovább, vagy fölösleges tovább kínlódni.
Ami kicsit aggasztó az egészben az az, hogy te úgy beszélsz előre az egészről, hogy cirka szuggerálod magadba a feszkót és a veszekedést, azaz előre félsz és előre hergeled magad abba, ami még meg sem történt, és az sem biztos, hogy megtörténik.
Nekem nagyon úgy fest, hogy neked van belőle eleged, csak nem mersz a kapcsolatból kilépni.
Tovább erősíti ezt az érzést bennem az, hogy a párod a rokonaihoz akar cipelni nyaralás címén, ami azt is jelentheti - hacsak nem lesztek tökegyedül valami rokon vityillójában a vízparton vagy az Isten háta mögött -, hogy ő is érzi, hogy rezeg a léc, és a rokonainál való vendégeskedést tartja maga elé védőernyőnek, ellened éa a várható veszekedés ellen. Értsd: a rokonoknál majd csak "viselkedsz" és nem fog cirkuszolni vagy veszekedni.
Menj el nyaralni (szerintem) vele, és utána dönts.
Ja: és próbáld megfogalmazni magadban, csakis egyedül, amikor nem zavar senki és semmi, hogy mi az, ami az egész kapcsolatban annyira zavar, hogy folyton dühöt és haragot vált ki belőled. Máson leverni a mindennapos feszkót nagyon gyenge érv és nagyon éretlen személyiségre utal. Nyílvánvaló, hogy nem ez van az egész mögött. De azt neked kell tudnod, hogy mi a gond.
Ha meg tudod fogalmazni pontosan, akkor könnyebb a problémát megoldani is: akár úgy, hogy esélyt adsz neki és magadnak, akár úgy, hogy végleg lezárod az egészet és szakítasz.
Köszönöm a válaszokat!
Többször nyaraltunk már együtt a rokonainál. Ez annyit jelent, hogy 1-2 napot a rokonokkal töltünk, de a másik 8-9 napban szinte csak a vacsoránál találkozunk velük. Így, ha véletlenül összekapnánk, akkor sem a rokonok szeme láttára.
4-es: Nem belőle van elegem, csak abból, hogy folyton ideges, stresszes, - amibe már szó szerint bele betegedett, orvoshoz jár -, és emiatt folyton rajtam csattan az ostor.
Ez a veszekedős dolog szinte egyik napról a másikra következett be. Másfél hét alatt nagy változások történtek az életünkben, amik egyikünknek sem könnyűek.
Sokat beszélünk a kapcsolatunkról, meg szeretnénk menteni.
Külön is sokat gondolkodunk a problémáinkon, ha zavar valami, azt megbeszéljük, kompromisszumot kötünk. Úgy tűnik, ezt most nem tudjuk kordában tartani...
Utolsónak: nem szeretnék menekülni, csak nem szeretném mindkettőnk nyaralását elrontani. Így legalább az övé jól sikerülne, legalábbis jobban, ha esetleg veszekednénk.
Egyébként én is arra hajlok, hogy elmegyek vele. Egy kis levegőváltozás nem fog ártani, talán jót is fog tenni nekünk. Ha pedig nem, akkor lezárjuk a dolgokat szépen, és külön folytatjuk tovább.
Ha valóban meg akarjátok menteni a kapcsolatot, akkor egy dolgot még érdemes kipróbálni: párterápia.
Sok sikert és jó nyaralást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!