Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az baj ha nem...

Szerintetek az baj ha nem szeretem annyira anyut?

Figyelt kérdés

Sose volt olyan igazi anya.. :(

Megkaptam tőle mindent, szép szobám is van, de sose foglalkozott igazán velem..

Nem ült le velem és apuval úgy beszélgetni, mint ahogy keresztanyum megteszi a családjával minden este. Ha beszéltem neki mi volt a suliban, elzavart öt perc után. Neki vagy róla sose lehet semmit mondani, mert az mind kibeszélés, kötözködés, oltás..

Őt nem lehet megölelni se.. múltkor uncsim ballagása volt, mindenkinek adhattam puszit meg megölelhettem őket (nagyi, nagynéni) csak éppen őt nem.. mindig elhajt, "ellök".. nagymamámmal beszéltünk róla, azt mondta anyunak rossz természete van, nem foglalkozik úgy velem, mint keresztanyu a gyerekeivel, pedig tudja, hogy szükségem van a szeretetre. A barátaim mind felismerték rajtam a depresszió meg az idegkimerültség jeleit, anya semmit nem vett észre, sőt amikor az orvos mondta, ki is nevette a "betegségemet". Próbáltam beszélni vele, két napig jó volt a kapcsolatunk, sok mindent együtt csináltunk, de megint ül a gép előtt, vagy facebookozik, vagy idegen nyelvet tanul, vagy munkát keres, velem sose törődik. Nagymamám megmondta, hogy nem jön többet hozzánk anyu viselkedése miatt, mert anyu múltkor óriási hisztit csapott, mikor a laptopján küldtem át egy fontos e-mail-t az egyik tanáromnak.. ez rossz, mert így is keveset látom nagyit (egy évbe egyszer max kétszer ha én leutazom hozzá), de igaza van, mert múltkor anyu alig várta, hogy keresztanyummal elmenjenek, hogy leüljön gépezni. Meg zavar, hogy anyu nem olyan szép.. :( Tudom, hogy pénz kell ahhoz, hogy valaki divatosan öltözködjön, de lehet olcsón, szép ruhákat vásárolni, csak nem akar. Az új haja se tetszik, szőkésbarna..:/ Én rengeteget változtam, a ruhatáramat is átalakítottam, már csak nőies ruhák vannak raktáron (szoknyák, blúzok, kosztümök).. nem azt mondom, hogy nem szeretem, de "kiábrándultam" belőle, keresztanyut jobban el tudnám képzelni anyumnak. Tudom, gonoszság, más örülne, ha élne az anyukája, de nem tudok mit tenni, egyszerűen így van. Ha elköltöznék, talán jobb lenne a kapcsolatunk, de nem tudok elköltözni, mert még tanulok, nincs munkám és az albi drága. Pedig már néha megőrülök itthon és az se javít a helyzeten, hogy csúnyán beszél néha, meg nem szereti, hogy ennyire rajongok Koreáért (imádom a történelmét, a kultúrát, a sorozatokat amiből tanulni is lehet és ő nem látta ezeket és ezért mondja). Ajj.. nehéz eset.. :/ Mindenesetre apu és a nagyszüleim biztos támpont nekem, ha ők nem lennének, akkor meghalnék.. és az is fura, hogy mikor anya elment külföldre, nem bőgtem, amikor meg a barátommal szakítottunk, akkor nagyon rossz volt.. :(

18/L

2012. júl. 2. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Félig igazad van, félig rinyálás az egész...
2012. júl. 2. 16:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem baj. Miért lenne baj. Szerintem el fog jönni az az idő, hogy értékelni tudod majd őt is.
2012. júl. 2. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Megértem,hogy rosszul esik neked,hogy anyukád ilyen távolságtrató és elutasító veled,de abban én is egyetértek az 1. válaszolóval,hogy kicsit túl nyavalygósra vetted a figurát,a szöveget olvasva azt hittem,h 13-14 éves lehetsz.

Na de nem ez volt a kérdés.Mivel anyukád sem törekedett soha arra,hogy bensőséges viszonyta alakítson ki veled,nem tartom furcsának,hogy nem ragaszkodsz hozzá annyira.

2012. júl. 2. 16:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Hm, lehet, hogy rinyálásnak hangzott, abban a pillanatban épp kiírtam az összes sérelmemet.
2012. júl. 2. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Inkább az a baj, hogy te sem tudsz pontosna fogalmazni. "Annyira"...mennyire?

Ha anyukádat nem szereted, az nem a te hibád, hanem az édesanyádé. Azért nem szereted, mert ő nem szeretett téged, vagy nem elgé jól (azaz nem úgy,a hogyan a te személyiséged kívánta volna). Ezt úgy nevezik, hogy nem volt "elég jó anya".

Ha csak rinyálni akarsz, az baj. Miért terhelsz vele másokat? 18 évesen megteheted, hogy fogsz egy naplót és kiírod magadból a gondjaidat. Amikor kiírod, azzal el is távolodsz a gondoktól érzelmileg egy kissé és meg is nyugodsz. De ide firkálni segítségkérésként puszta unalomból vagy hisztiből gáz (már egy 14 évesnél is az), mert ha nem tudnád, a segítségnyújtás (a valódi) rengeteg energiát emészt föl. Olyan, mintha minden piszlicsáré hülyeségre mentőt hívnál, és közben másutt, ahol nagy baj van, a mentő hiányzik és esetleg meghal a beteg, mert veled kell foglalkozni, aki csak egy kis extra törődésre vágysz.

Nézd a dolgok jó oldalát: anyád nem jó anya, de van apád (nekem és nagyon sok más embernek az sem volt), vannak nagyszüleid, és van mögötted támasz.

Egyébként vannak rossz anyák. Sokkal többen, mint amennyien azt hajlandóak bevallani. Tehát ezen fölösleges problámázni. Fáj, fáj - igen, nagyon tud fájni, tudom. Vígasztaljon a tudat: a tiédnél vannak százszor, ezerszer rosszabb anyák is és ezerszer rosszabb családok.

2012. júl. 2. 19:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első fele alapján értem, hogy nem szereted.

De a második fele hülyeség.A szeretet nem azon múlik, hogy szép az anyukád vagy csúnya, hogy öltözik stb.

2012. júl. 2. 20:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Tudom.. :(

Csak olyan szép nőket látok a városban és akkor ott van a kívánság, hogy bárcsak az én anyukám is szép lenne!

Mindenesetre próbálom rendezni a kapcsolatunkat amennyire lehet meg ott van apu, a nagyszüleim..^^

2012. júl. 2. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem neked kell anyukáddal "rendezned" a kapcsolataidat, hanem neki veled, ha viszont ő nem akarja rendezni veled a kapcsolatot, akkor neked nincs más hátra, mint ezt elfogadni.

Anyukád nem szép, ez adottság. Te azonban a jelek szerint emiatt megveted őt, és olyan hülyeségek miatt hisztizel itt, hogy legszívesebben a térdemre fektetnélek és alaposan elfenekelnélek. Jó dolgodban és unalmadban nem tudod, hogy ny.lasd a hátsódat fényesre másokkal. Nem szégyelled magad?!

Olyan nagyon rossz anyád nem lehetett, mint amit szeretnél másokban elhitetni, mert ha valóban az lett volna, nem itt sírnál, hanem a puszta létedért harcolnál. Majd megtudnád, hogy milyen az, ha valóban rossz egy ember anyja, ha áldozata lettél volna egynek! :(

2012. júl. 2. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!