20 éves lányodat elengednéd egyedül egy repülőútra külföldre?
20 évest már nem lehet nem elengedni, ha menni akar...
Megőrülök ezektől a kérdésektől, könyörgöm, felnőtt emberről beszélünk!
Akár élhetne egyedül, vagy lehetne simán saját családja már...
Én egy percig nem emlékszem olyanra, hogy ne engedtek volna...
Külföldön először táborral voltam, kb. 8 évesen, onnantól kezdve táborokkal mindig (ott sem voltunk állandó felügyelet alatt, és nem volt még rádiótelefon sem, egyáltalán nem beszéltünk az itthoniakkal!), Balcsira 12-13 évesen barátnőkkel jártunk, szülő nélkül.
15 éves koromtól csak bejelentettem, hogy mikor, hova, meddig megyek. Sosem mondták, hogy ne. (Megjegyzem, nem is adtam okot rá, hogy tiltani kellett volna.)
Szóval nekem is nehéz megérteni, mikor sorra jönnek a kérdések, hogy 17 éveseket Balatonra elengedjenek-e szülő nélkül. Ez, a 20 évessel kapcsolatos kérdés meg egyenesen röhejes...
Én is 18 voltam, amikor először egyedül repültem. Egy nemzetközi táborba mentem, előtte még nem voltam egyedül külföldön sem, nem várt senki a repülőtéren, egyedül kellett eljutnom a szállásomra, másnap pedig a találkozó helyszínére. A szüleim féltettek persze és teszteltek is, hogy mit tennék bizonyos helyzetekben. Miután már az is eszembe jutott, hogy ha nagyon nagy gáz van felkeresem a kinti nagykövetséget, nyugodt szívvel elengedtek! :D Eszük ágában sem volt megtiltani, hogy menjek!
2 hétig voltam így külföldön idegenek között és életem legnagyobb élménye volt. Eszméletlenül őő... Nem is tudok mit mondani az olyan szülőkről, akik úgy nem képesek elengedni a 20 azaz HÚSZ éves lányukat egy repülőútra, hogy ott felteszik, itt kimész érte. Még is mi történhetne vele a repülőn már nem azért? :D Helyesbítek... Mi olyan történhetne, amit egy vele utazó társ megtudna akadályozni?
A kisgyerekek pedig nem azért kapnak kíséretet a repülőn, mert elvesznek útközben (nyilvánvaló), hanem, hogy tudják hol és hogyan kell beszállni, leszállás után pedig tudják merre kell menni, ami amúgy már egy 14 éves számára is bőven egyértelmű lenne, ha nem fiatalabbnak! Szóval gáz... Vagy győzd meg, vagy mondd azt, hogy jó ha kifizetik kiutazol érte! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!