Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez a válasz/válaszoló most...

Ez a válasz/válaszoló most normális?

Figyelt kérdés
A hányszor menjünk anyukához kérdésre érkezett válaszok közül az egyiken teljesen ledöbbentem : "Az öcsém is házas, de minden nap hazajön, a felesége is jön hetente többször, sokszor olyankor is, amikor az öcsém nincs itt. Az ő szüleit ugyanígy látogatják." Ezeknek milyen lehet a magánéletük? Csak én gondolom ezt már abnormálisnak?
2009. júl. 8. 22:58
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
82%
Igen, vannak olyan családok ahol szeretet és béke van, ott ez a gyakoriság nem szokatlan
2009. júl. 8. 23:10
 2/36 A kérdező kommentje:
Az lehet de hogy magánélet nincs az fix.
2009. júl. 8. 23:14
 3/36 anonim ***** válasza:
73%
Tudod, kedves kérdező, ez lenne a normális, ez a béke, szeretet, de sajnos sok családban csak a harcok dúlnak. Én is örülnék, ha ilyen családom lenne, mint amit te abnormálisnak tartasz, de sajnos nálunk nagyon sok a veszekedés a szüleim között is. Jobban örülnék, ha általad abnormálisnak tartott családom lenne.
2009. júl. 8. 23:16
 4/36 anonim ***** válasza:
74%
Na most itt mi a gond? Én nem olvastam a kérdést, de ha jól értem, akkor a fiú, hazajár az anyukájához, miután megházasodott, és a felesége is meg szokta látogatni az anyósát. Na most komolyan nem értem, hogy mi a gond. Mi a mamánk mellett lakunk, és minden nap átmegyünk hozzá :). Apukám, anyukám, és a gyerekek is. A nagybátyámék, akik a faluban laknak, szintén majdnem minden nap jönnek le a mamámhoz. A másik nagybátyám, aki egy közeli városban lakik, hetente 2-3-szor látogat el ide, a messzebb lakó nagynéném, pedig minden héten minimum egyszer. Akkor az én egész rokonsgáom nem normális. Szerintem nincs azzal semmi gond, hogy a gyerekek a házasság után is látogatják a szülőket. Persze nincsenek itt egy egész napot, ha minden nap jönnek, de egy negyed órát, fél órát mindig töltenek itt. És köszönik szépen a nagybátyáim és nagynéném, remek a magánéletük, mind boldog házasságban élnek. A gyerekekre meg a mamám korábban sokat vigyázott is. Szerintem egyáltalán nem abnormális, ha egy család összetart, és segít egymásnak, és találkoznak. Én örülök, hogy ilyen gyakran látom a nagybátyáimat, nagynénémet és így az unokatestvéreimet, és a mamám is boldog, hogy sokat lehet együtt az unokáival.
2009. júl. 8. 23:17
 5/36 A kérdező kommentje:
23.17es te még nagyon fiatal lehetsz, majd ha lesz férjed akkor lehet h változni fog az álláspontod
2009. júl. 8. 23:20
 6/36 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is szokatlan az ilyen gyakorisag. Egy varosba lakunk anyummal de hetente 1 max 2szer megyek fel, de van, o meg fel evente egyszer latogat meg.

Anyosek tavol laknak, igy 2-3 hetente 1-2 napot toltenek nalunk. Mi meg nagyon ritkan latogatjuk mert en hetvegen is szoktam dolgozni.

Nekunk ez igy van jol.

Ja! Telefonon beszelunk majdnem minden nap.

32/n

2009. júl. 8. 23:21
 7/36 anonim ***** válasza:
74%
Tényleg fiatal vagyok, 20 éves, de akkor sem értem, hogy miért probléma, ha valaki jóban van az anyósával, saját szüleivel házasság után. A mamám nem szól bele egyik gyereke életébe sem. A menyek is szívesen jönnek. Egy negyed órát rászánni a szülőkre, szerintem nem nagy fáradság. És ettől még van magánéletük. Most kérlek magyarázd meg, hogy miért gondolod, hogy ezért nincs magánélete egy családnak?
2009. júl. 8. 23:24
 8/36 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem béke és szeretet, hanem valami nagyon nagyon beteges. Gondolj bele ha MINDEN NAP elmegy a srác anyukához, és a csaj is többször van ott, ráadásul a csaj szüleit is így látogatják, és tételezzük fel h dolgoznak is a nap nagy részében akkor mikor van idejük kettesben lenni? Persze azért megkérdezném a kedves barátnőt is - lehet h már a besokkallás szélén áll ...
2009. júl. 8. 23:26
 9/36 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, volt egy nagybátyám (tavaly halt meg), aki fogta magát, és mikor családjával kiköltözhetett végre a panelból kertes házba, elkezdett építkezni. A házra még felhúzott 2 szintet, így 3 szintes házban 3 önálló háztartás van. 2 lánya férjnél, már gyerekkel, és ott élnek együtt, a nagynéném már egyedül a földszinti háztartásban, az emeleti 2 lakásban pedig a 2 lány a családjukkal. És teljesen jól elvannak. Ráadásul a nagynénémnek a lányokkal közös vállalkozása van, és a gyerekekre is mindig van, aki vigyázzon. Szerintem ők nagyon jól csinálják, egyáltalán nem tartom abnormálisnak.

Szerinted jobb, ha állandó a viszály a családokban? Szerintem az a jobb, amit te elítélsz. Nem kéne másokban a hibát keresni, de sajnos a világunkra ez a jellemző. És ezért nincs béke és összetartás hazánkban sem, mert aki nem olyan, mint az átlag, ahol valami már jól működik legális keretek között, az már egyesek szemét szúrja, és "túl szép".

Mi lenne, ha inkább a saját életedben keresnéd a hibákat és nem más jól működő életében vájkálnál?

2009. júl. 8. 23:29
 10/36 anonim ***** válasza:
81%

Újra én. Annyit mondok, hogy meg lehet oldani. Csak egy példa: az egyik nagybátyám reggel 7-től délután 4-ig dolgozik, hazafelé menet beugrik egy fél órára a mamámhoz. A felesége gyesen van a negyedik gyerekkel. Ha a babát sétáltatja babakocsival, ő is beugrik. Na most a férj otthon van minden nap este 5-től másnap reggel háromnegyed hétig. És ők a legboldogabb család, akiket láttam, ezt komolyan mondom. De szerintem ebben nagy szerepe van a mamámnak, aki például amíg építkeztek, a munkásokat (akik nagybátyáim, illetve egyéb rokonok voltak) minden nap ellátva étellel, azaz minden nap kb. 10 emberre főzött pluszba, és mellette vigyázott a gyerekekre. Na akkor a nagybátyám naponta többször is járt ide, mert reggel elhozta a gyerekeket, este hazavitte. Szerintem felesleges ezen vitát nyitni. Nem kell abnormálisnak kikiáltani, aki rendszeresen látogatja a szülőket, ahogyan én sem mondom, hogy abnormális, aki nem teszi. Kinek így jó, kinek úgy jó. Senki nem kényszerít senkit, hogy sokszor látogassa a nagyszülőket, nem kötelező. A mi családunkban így szokás. Más családban máshogy.

Akik meg pontoznak lefele, azoknak csak gratulálni tudok. Hogy lehet rossz választ adni egy olyan kérdésre, ami véleményt kér?

2009. júl. 8. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!