Szülők, ti támogatnátok engem ebben az esetben?
18 éves vagyok, most érettségiztem. Nem szeretnék továbbtanulni, nem hinném, hogy menne a főiskola, az állam pénzén meg nem akarok élősködni.
Ezért arra gondoltam, hogy kitanulnám a gépgyártás technológus szakmát, amely elvileg elég keresett mind itt, mind külföldön. Ezen kívül van nyelvvizsgám.
Szóval én nem mennék fősulira, hanem 2 évet képezném magam, majd utána elhelyezkednék a szakmámban.
Ha ezt szeretnéd csinálni, hajrá! Semmi nem rosszabb annál, ha olyan szakmát választasz (akár diplomásat, akár nem), amit amúgy nem is szeretsz és nem is érdekel, aztán nyűglődhetsz vele egész életedben.
Normális szülő nem erőszakol a gyerekére olyat, amit az nem szeretne.
Szülőként támogatnálak. A 20 éves fiamnak és 17 éves lányomnak is mindig mondogattam,hogy nem nekem tanulnak,hanem maguknak. Ezért ők válasszanak olyan szakmát amit szeretnek,és akár egész életükben örömmel végeznek..
Ez a legfontosabb. Mit ér a sok diploma ha utálni fogják??
Én is támogatnálak.
Büszke lennék rá, hogy 18 évesen ilyen előrelátó vagy.
Arra ügyelj, hogy mindig legyen lehetőséged a továbbtanulásra. Én csak érettségiztem anno, eszem ágában nem volt tovább tanulni, most iszom is a levét.
36/nő
Ötlet nem rossz,csak nézz utána.
Gépgyártástechnológiai mérnök képzettségem is van egy másik méröki mellett.
Amit te 2 év alatt megtanusz,az már minimálissal kevesebb mint amit nekem tanitottak 3 és fél év alatt.
Csak másfél évvel több.
És rengeteget számit.
Főleg hogy nemkicsivel többet kereshetsz vele,külföldön végképp.
Bár párommal mindketten diplomásak vagyunk, már évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy bármi is akar lenni a gyerekem, ha becsületes szakmát választ, legyen az lakatos, virágkötő vagy fodrász, esetleg atomtudós vagy irodalmár, és azt szívvel-lélekkel akarja csinálni, mindent megtesz, hogy a lehető legtöbbet kihozzon magából, akkor támogatom. A lógást viszont nem fogom tűrni. :)
Így ahogy leírtad, rendben lévőnek látom. Tájékozódj azért több szakmáról is, hogy biztos azt találd meg, ami a leginkább megfelel!
Már hogyne támogatnálak. Előrelátó, komoly gondolkodású fiatal vagy, aki tudja mit akar. Ez ritkaság. Szurkolok, hogy sikerüljenek a terveid.
40/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!