Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apósom megözvegyült. Tényleg...

Apósom megözvegyült. Tényleg haza kell ilyenkor költözni? Családostul,2 gyerekkel, itt hagyni mindent, csak hogy ne legyen egyedül?

Figyelt kérdés

Mindenki ezzel jön, hogy haza kell költözni, mert Papa nem maradhat egyedül. Apósom 57 éves, egészséges, annyi, hogy ki volt szolgálva mindig, a mosatlant is felgyűjti nekünk, ő még azt sem csinálja meg. Nem főz, nem mos, nem takarít. Lejárunk hetente, megcsinálunk mindent. Ő mégis panaszkodik.

Most sem jár dolgozni, táppénzen van, mindig is ilyen "munkakerülő" volt. Szereti az italt, van, hogy napokig csak piál, nem is eszik.

Most két gyerekkel menjünk oda lakni, csakhogy ne legyen egyedül? (4 éves, 1 éves) Hagyjunk itt mindent? Nézzék, ahogy piál? Mert mindenki ezzel piszkál minket, hogy illik ilyenkor hazaköltözni. Párom már nagyon kivan, mert apósom érzelmileg zsarolja. Fél, hogy valamit csinál magával. A két helység között 25km van. Nem akarok innen elköltözni. Most már berendezkedtünk, éljük a kis önálló életünket. Szerintetek?

2012. jún. 27. 14:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy odaköltözz kérdező, senkinek se legyél a szolgája, pláne nem egy olyan embernek, aki a nőket egy szint alá helyezi, aki 57 évesen nem képes dolgozni, akinek a legjobb barátja az ital és aki a saját fiát zsarolja érzelmileg. Ha van eszed, akkor se a saját, se a családod életét nem teszed tönkre ezzel, mert ott nem lenne nyugtod.

Sajnos azt tapasztalom a mai Magyarországon, hogy sokszor a férfiak természetesnek veszik, sőt elvárják, hogy a nő a házimunkáért az egyetlen felelős, még akkor is, ha mindketten dolgoznak, a legszomorúbb az az egészben, hogy sok nő kérdés nélkül megteszi és elég szép számmal az anyukák, anyósok is elvárják a női családtagoktól ezt a szerepet és ha nem csillog-villog a lakás minden nap, ha nem tálal friss, meleg ételt az asztalra, persze sokszor gyerekek mellett, akkor meg lesz szólva. Nem kell ezt csinálni nő társaim, esélyegyenlőség van. Én eddigi kapcsolataimban mindig kikötöttem, hogy közös a házimunka, az a férfi akinek nem tetszik az eleve nem megfelelő partner, a mostani kapcsolatomban, mivel én tudok főzni, én főzök, de a párom mosogat sokszor és a szobák takarítását is együtt végezzük, hiszen mindketten dolgozunk.

2012. jún. 27. 17:41
 22/27 A kérdező kommentje:

Már 4. hónapja, hogy egyedül van. Sokat vagyunk ott, de nem változik semmit. Rokonok is laknak ott, ők is besegítenek, visznek néha főtt ételt, segítenek az udvari munkában. De ő önmagától semmit nem csinál, csak mondja, hogy milyen nehéz, milyen sok a dolga otthon (ezért inkább bele se fog semmibe-gondolom én).

Mindig azzal jön, hogy költözzünk oda! Meg hogy mindenki azt mondja, hogy miért nem költözünk már oda. Kezdjük el árulni ezt a lakást, ne legyünk kétfelé. Páromat is ezzel fárasztják.

Köszi mindenkinek!

2012. jún. 27. 18:30
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én apósom 75 éves volt, amikor egyedül maradt.Most már 84 éves.Ellátja magát, hetente ránézünk, de akkor is készül, vár.Sütit boltban vesz, mert az nem megy neki.Főzni mostanra megtanult.Míg mama élt, papa semmit nem csinált, még a vajas kenyeret is mama kente neki.A mosógépet 3 hétig tanulta, azóta rendesen mos vele.Rend és tisztaság van nála.

57 évesen az ember még nem öreg!Én is annyi vagyok, és rettenetesen megharagudnék, ha a gyerekek haza akarnának jönni, mert az "öreganyámék" már nem bírják ellátni magukat.Lehet, ki is tagadnám őket.

A te apósod egy lusta, iszákos alak lehet.Eszetekbe se jusson odaköltözni, a kicsiket kitenni annak, hogy egy alkoholistával éljenek együtt.Ennyi idősen el kell látnia magát!

2012. jún. 27. 18:56
 24/27 anonim ***** válasza:
61%
EGY ÚJABB LINK FASZI. Elég van ilyen a társadalmunkban.
2012. jún. 29. 12:17
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Sajnos igaz, lusta és iszákos. Anyosom is szidta ezért mindig. Mégis 33 évig élt vele egy házasságban, ki érti ezt...?! Párom azt mondja, döntött: nem költözünk. Semmi fèle képpen. Remélem ilyen határozott marad, nem gyengül el.
2012. jún. 29. 23:54
 26/27 anonim ***** válasza:
6%
?
2012. szept. 24. 08:41
 27/27 anonim ***** válasza:
Minden jóakarat mellett azt kell tanácsolnom, hogy ne költözzetek oda.
2012. szept. 24. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!