Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyám teljesen...

Mit tegyek? Anyám teljesen elszállt.

Figyelt kérdés

Tudom, a lehetséges két választ, menjek el dolgozni, vagy költözzek el. Mindenesetre mégis megkérdezem a véleményeteket.

Anyámról lenne szó. Apám azt mondja amióta ismeri nem tudott vele dűlőre jutni soha semmiben. Ez így ment 22 évig, majd most, apám nem bírta tovább anyám dolgait és szabályosan elmenekült. Ez egy külön történet. Az én problémám az, hogy 19 éves vagyok, jelenleg tanuló. Anyámmal élek, Anyám semmit nem fizet tulajdonképpen, ami pénzt ad az maximum a családi pótlék, az ennivalómat a (19 évesen már nem is kéne fizetnie) apámtól kapott gyerektartásból fedezi. Tehát neki egy büdös fillérjébe nem kerül engem "tartani"... a baj az, hogy újabban rászokott arra, hogy minden apró kérés.... de könyörgök nem az, hogy elmennék moziba, vagy bulizni és kéne pénz, nem.... szó sincs erről, hanem az, hogy elfogyott a tusfürdő, vagy nincs itthon kaja, esetleg kéne pénz a telefonomra, vagy szervízelni kéne valamimet. Kontaktlencsefolyadék stbstb. Szóval rászokott arra, hogy ezeket apámtól kérjem. Én tisztességes ember vagyok, közvetlenül mást nem szívesen húzok le, így nem járok minden héten apámhoz pénzt kérni, pedig ezt kéne, hogy fedezzem azt, amit más szó nélkül megkap. Olyan extrákról álmodni sem merek, hogy hetente elmehessek valahova anélkül, hogy aggódnék, hogy nem kapok pénzt, stbstb. Újabban anyám annyira rákattant erre (bármilyen indokkal, még 500 ftot sem ad.... gőgből, hogy szokjak szépen rá, hogy apámtól kérem el) hát én nem tudom elviselni ezt az életet, és elkezdtem szó szerint lopni, tehát ami kell, kontaktlencse-folyadék, sampon, tusfüdő, borotvahab, dezodor, arcszesz, póló, cipő, ezeket ellopom a boltból, nem nagy összeg, de tudom, hogy nem kapnám meg, anyám erről tud, apám is, apámat aggasztja, anyámat nem érdekli. Egy 19 éves srác elvárhatja, hogy az anyja kifizesse a dolgait, ha jól keres? (Anyám nagyon jól keres).... de nem elég, hogy pénzügyileg leszorít. Nem normális, terrorizál engem, és a körülöttem levőket, turkál a szemetemben, kutat a szobámban, kiabál, ha kedvesen szólok neki úgy válaszol vissza, hogy normális ember az ilyet (nem viccelek) első ízből felrúgná... én tűrök, apám is tűrte, de nem sokáig bírta. Ha csendesen nevetgélnek fiatalok a parkban ordít, rendőrséggel fenyegetőzik. Hazugságokat talál ki, vagy kifordítja a szavaimat, hogy apámmal összeakasszon, szóval. Hát nem tudom, mindent megtesz, hogy nekem ne legyen jó. Próbáltam vele kedves lenni, segíteni neki, de nem, csak magával foglalkozik... tönkretesz, és tényleg nem arról van szó, hogy szarul élnénk, mert nem, hanem arról, hogy elhatározta, hogy minden költséget a férjére hárít. Tegyük hozzá, hogy apám elmenekült, itt hagyta a lakást, és új életet kezdett. most... ez durva lesz, de szerintem anyámnak talán addig nem kéne osztania a lapot, amíg apám fél vagyonán élősködik, és undorító módszerekkel taktikázik, hogy megtartsa magának. Többször hallom tőle vissza, hogy apám miattam ment el, nagy szart, és ezt apám is megmondta, de valahogy meggyőződése, lehet valami baja van. Nagyapám már akkor megmondta, hogy bolond, amikor össze akartak házasodni apámmal.

Kerestem munkát, hogy áthidaljam anyám "szemétségeit" de egyszerűen nincs, válság van és az érettségi miatt lemaradtunk a legjobb diákmunkákról. Már vagy 30 munkát vettem fel neten keresztül. 1-re hívtak vissza, és kiderült ahhoz is valami úszómesteri képzettség kell. Nem is ez a baj, hanem az, hogy más normális gyerek, az ilyeneket, hogy dezodor, tusfürdő, ruha, alapból megkapja, és olyanokért könyörög, hogy fesztiválbérlet, meg bulipénz. Most anyám a 180-as keresetével... hát nem tudom. És tényleg egy fillért nem fizet felém, legalábbis minimális összeget, ahhoz képest, hogy apám épít magának új életet ő fizet ki. Anyám meg el akarja adni magának ezt a lakást (aminek a fele elvileg apámé) és el akar költözni vidékre. Ráadásul leszögezte, hogy én oda nem mehetek.

Rendben van, ő keres, ő osztja a lapokat. De azután, hogy kidobta a férjét. Egy antiszociális elvetemült állat, nem kéne a saját gyerekét tönkretennie.

De csak tönkreteszi...

2009. júl. 8. 08:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nehéz, akkor se add fel a munkakeresést, nem csak azért lesz jobb, mert lesz pénzed, hanem mert könnyebben tudsz később jobb helyzetbe kerülni a munkaerőpiacon a tapasztalat miatt.

Az én szüleim együtt élnek, de minden veszekedést rajtam vezetnek le, tehát nekem se egyszerű, főleg, hogy államvizsga előtt állok, és kéne a munka, mert diákmunkát jogviszony híján nem kapok, de az utóbbi fél évben csalókba ütköztem, az utolsót most perelem. De nem szabad feladni, én se teszem, annyi kikötéssel, hogy csaló munkát nem vállalok, így tényleg nehéz, de az én érdekem. (én most 24 vagyok)

Te se add fel, és kitartást, amíg nem sikerül.

2009. júl. 8. 09:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet meg az önzőség enyhén kizárják egymást. Bárminek is nevezzük ezt, ez nem egy példamutató magatartás. Menj koliba, ha továbbtanulsz.
2009. júl. 8. 09:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Na a te anyád jó zsugori. Na meg önző is. Rossz tanácsot adog de nekem még ez is jobb megoldásnak tünik. Ha már lopsz, lopj anyádtól. Azért ne kövesd ezt a tanácsot. Amig észnél vagy addig hagyd abba, mert megrészegíthet a könnyen megszerezhető javakhoz jutás.

Szerintem. Kérd meg apádat költözzön át aegy másik albérletbe, amit tud fizetni. És mivel nála fogsz élni, nem kell gyerektartást fizetnie, sőt ha anyád pereskedne a te jogod ezt eldönteni, kinél maradsz mostmár. És mivel apádat választod anyádnak kell a gyerektartást fizetni addig míg tanulsz. Légy szemét és 25 éves korodig tanulj. Na jó ez rossz gondolat tőlem. A gyerektartási és elhelyezési dolgokról meg kérdez meg valaki hozzáértőt, hogy valójában mi is a helyzet.

2009. júl. 8. 14:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Menekulj el otthonrol! Menjel el dolgozni, kesobb meg tanulhatsz is. Kulfoldre is eltudsz menni dolgozni, mindegy mit, valahol elkezded.

Ne maradjal otthon tovabb, azert ez mar nagyon durva, hogy tusfurdod nincs?!:))) Ez vicc! Plane hogy van ravalo, csak sajnalja toled.

A bolti lopast hagyd azonnal abba! Azt gondolod hogy nem figyelnek fel rad? Mar lehet hogy a boltokban figyelnek, ugyhogy minel elobb errol a butasagrol szokjal le.

Apukadhoz is mehetnel, meg ott is jobb lenne, mint utban lenni anyukadnal.

Koltozz, allj talpra, indulj, 19 evesen mar probalj a sajat eletedert felelos lenni, ne lopkodni, es ne anyukadnal elni. Vagyis elhetsz otthon, de dolgozz legalabb!

Anyukadnak utjaba vagy, orulne ha elmennel otthonrol. Sajnos.

2009. júl. 8. 15:18
 15/16 anonim ***** válasza:
7%

Szia!Hát azért én nem kövezném meg az anyukádat,mert nem állja minden költséged,akkor sem ha 180at keres egy hónapban.Lehet,hogy csak arra próbál rászorítani,hogy állj a saját lábadra lassan,bár nem a legjobb módszerekkel.

Lehet,hogy vannak nálad nagyobb igényű fiatalok is,akik koncertjegyekért nyúzzák a szülőket,de vannak olyanok is a te korodbeliek közt,akik még életükben nem hordtak mást,csak használt ruhát.Úgy gondolom,ha egy kicsit lejjebb adsz az igényeidből és ha nincs pénzed tusfürdőre veszel egy nyamvadt szappant vagy k.lencse helyett hordod a szemüveged-általában aki lencsét használ annak szemüvege is van-talán nem fog leszakadni az ég,mert ha nincs elég pénzed,akkor sem helyes,hogy ellopod,ami kell.

Azt nem írtad,hogy otthon szoktál e bármiben segíteni,mert ez alapvető lenne,pláne ,ha eltartott vagy.a munkakeresést ne add fel,mert bár válság van,egy csomó embernek ez csak egy ürügy arra,hogy ne keressen munkát.Lehet,hogy időbe telik,de fogsz találni és ha nem kedvedre való,mellette még mindig keresgélhetsz tovább.

Lehet ,hogy én nem látom jól a helyzetet,de szerintem csak az esik rosszul,hogy már nem akarja olyan szinten gondodat viselni anyukád,mint amikor még kisebb voltál és nem veszed észre,hogy az igényeid növekednek,amikről lassan neked kellene gondoskodnod.Remélem nem találod bántónak amit írtam,de gondold át!Talán ez is lehet az oka.

2009. júl. 9. 07:16
 16/16 A kérdező kommentje:
nem tudom miért pontoztak le, igazad lehet.
2009. júl. 11. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!