30 évesen már nem késő anyukának lenni ugye?
Most 20 éves vagyok. Még legalább 3 évig suliba fogok járni. Utána dolgozni szeretnék, hogy pénzt kereshessek a megfelelő anyagi jólétünkhöz. Természetesen addigra a párom már dolgozni fog, mert előttem másfél évvel fejezi be a sulit. Szóval miután dolgozunk pár évet, én 30 leszek kb. ő pedig 33.
Ha akkor vállaljuk az első kisbabánkat az még nem késő ugye? Nem lesz ciki, majd a 4.-es (10 éves) gyerekünknek már 40 meg 43 éves szülei vannak?
Mit gondoltok erről?
szerintem teljesen jó. mi több, akkor sokkal ideálisabb mint 20 évesen, amikor még semmid nincs. érzelmileg, erkölcsileg sem vagy elég érett ahhoz, hogy a gyerekednek megtanítsd az igazán fontos dolgokat.
24 vagyok, igaz, anyagilag rendben vagyunk, de még élni szeretnék. egy gyerek bizony napi 24 órát igényel, legalább 10 éven keresztül.
persze, el lehet menni bulizni, meg ki tudja mit csinálni, amíg lepasszolod a nagyinak, csak én azt nem érzem korrektnek. nem neki szülöm, hanem magamnak, és nekem kell érte vállalni a felelősséget.
25 alatt sztem inkább a prolik szülnek.
egyébként nem biztos, hogy 10 év múlva is ugyanazzal az emberrel leszel mint most, változhattok addig sokat.
szvsz 30 körül a legideálisabb szülni, addigra már tapasztaltál ahhoz pont eleget, hogy megfelelően tudd nevelni a gyerekedet.
10 év múlva is vele leszek.. A kérdés nem ez volt..... Erre vonatkozóan nem is kértem kommentet.. :)
Igen mi is szeretnénk még utazni, világot látni, építkezni, dolgozni... :) És még nem szeretnék osztozni a párom szeretetén. :)
Dehogy késő,engem,és az egyik barátnőmet is 33 évesen szült az anyukánk.Soha semmi hátrányát nem éreztem.Az én szüleim 53 évesek,de barátim zömének szintén 50 körül vannak.
Egyedül mostanában jutott eszembe,hogy bár kicsit fiatalabbak lennének,mert már kezdenek picit öregedni,betegeskedni.:(
20/L
33 évesen szültem, és most is úgy gondolom, hogy nem szültem volna hamarabb: egyszerűen akkor értem meg rá ( lelkileg).
Addig "kiéltem magam": iskolá(k)ba jártam, dolgoztam, buliztam, megismerkedtem azzal az emberrel akinek valóban gyereket akartam szülni, és ez ekkorra jött össze.
Semmit nem bánok.
Ki volt az a nyomorult ostoba f*sz, aki azt mondta neked, hogy 30 évesen késő szülnöd?! Jesus; el ne hidd ezt a baromságot!
30 évesen SEMMIRŐL nem vagy lekésve, pláne nem a szülésről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!