30 évesen már nem késő anyukának lenni ugye?
Most 20 éves vagyok. Még legalább 3 évig suliba fogok járni. Utána dolgozni szeretnék, hogy pénzt kereshessek a megfelelő anyagi jólétünkhöz. Természetesen addigra a párom már dolgozni fog, mert előttem másfél évvel fejezi be a sulit. Szóval miután dolgozunk pár évet, én 30 leszek kb. ő pedig 33.
Ha akkor vállaljuk az első kisbabánkat az még nem késő ugye? Nem lesz ciki, majd a 4.-es (10 éves) gyerekünknek már 40 meg 43 éves szülei vannak?
Mit gondoltok erről?
Nincs ezzel baj, ahogy érzitek. Mások véleménye meg ne érdekeljen!
Mondok valamit.
Apám főnöke 46 éves, a nagyobbik gyereke most lesz másodikos, a kisebbik most 3 éves.
Miért ne lennénk? Nem pár hónapos a kapcsolatunk és ez nem a lila ködös "Ő lesz a férjem és az összes füzetemet teleírkálom az XY-né AB CD hülyeségekkel..."
A többieknek köszönöm.. :)
"30 évesen már nem késő anyukának lenni ugye?"
Mégis mit jelent neked "anyukának" lenni? Szülni, szpotatni, pelenkázni, gondoskodni a gyerekről, szeretettel körbevenni, tanítgatni, türelmesen megválaszolni a kérdéseit, picit irányítgatni, példát mutani neki... szerinted mindebből mi az, ami kizárólag húszévesen működhet?
Hu látom nem igazán sikerült megérteni a kérdés lényegét...
Nagyon sok ismerősöm szült most, vagy fog szülni. Mindegyik 20-24 éves... A párjuk dolgozik, ők még egy percet sem dolgoztak, most ugrottak ki az iskolapadból, sokan a gyerek miatt.... Villámházasságok..stb...
10 év múlva gondolom ugyan így lesz, vagy még durvábban. Én akkor már 30 leszek és akkor születik az első gyerekem, másnak meg 20 évesen akkor.. Aztán szülői értekezleten ülhetek be és no lám, néhány gyereknek a nagymamája majd csak egy 5-6 évvel lesz nálam idősebb....
Érted már?
Jó anyukának lehet lenni 16 évesen is meg 33 évesen is, nem erről volt szó. Anyukám 37 volt mikor én születtem és 40 mikor a testvérem... Ő eléggé fiatalos, külsőre nem látszik rajta, hogy bizony már 57 éves lesz a nyáron. De sosem reklámoztam a dolgot, nem szégyelltem, de nem is emlegettem senkinek az osztályban, mert a többségük szülei éppen hogy elérték a 45-öt... vagy ha idősebbek voltak (pl. anyukám korabeliek) akkor meg már az osztálytársam a legkisebb gyerek volt és a szüleinek az idősebb testvérektől már 2-3 unoka is volt...
Ilyen szempontból persze, hogy késő. Én 25 évesen szültem, dolgoztam előtte, max GYED-et kapok és nem volt esküvő. Nekünk így volt megfelelő.
A szüleim példáján azt látom hogy ők még fiatalok, 45-48 évesek mi pedig már önállóak vagyunk, ők is élhetik az életüket és mi is. Ez így nagyon jó.
De mindennek van előnye és hátránya is. Mivel a szüleink fiatalok, simán tudnak foglalkozni az unokával, van rá energiájuk, nem fárasztja őket. Viszont még mindannyian dolgoznak.
Mérlegelni kell, mi a fontosabb, választani kell. Sajnos ilyen az élet :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!