Sok nonek miert fontosabb a hazassag, mint a ferfiaknak?
Sokszor azt erzem, hogy a nok kieroszakoljak a ferfiakbol, hogy elvegye.
Mi a velemenyetek?
32/N
Mert gyermek koruk óta arra a napra várnak, mikor férjhez mennek, ez az álmuk, és megszeretnék valósítani.
Én még fiatal vagyok a házassághoz, de én nem is szeretnék férjhez menni, szerintem semmi értelme, papír nélkül is boldog lehet az ember..ha meg véletlen nem jön össze akkor sok vita a vagyon miatt, külön ügyvéd...stb.
A családom összes tagja elvált, én nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni, inkább nem megyek férjhez és megkímélem magam
Sokan úgy vélik,hogy szebben hangzik XY-né,mint az hogy barátnő.És ha elég rámenősek,a férfi beleegyezik,abban a reményben,hogy lesz egy otthona.Nem gondolja végig, különösen,ha még fiatal,hogy egy kierőszakolt házasság nem működhet jól.Azután ha a házassággal gondok vannak, a nő gyorsan szül egy gyereket.Néhány hónap múlva megsértődik,amiért a férj nem ajnározza,és jöhet a válás.Ebben persze csak a férj lehet a hibás,a feleség ma született bárány.A gyerektől elveszi az apját,de mindent megtesz azért,hogy minél több pénzt tudjon kicsikarni a férjtől.Mert ugye a gyerekről köteles gondoskodniaz apa.
Ma nagyon sok nő gondolkodik így,és ez a gyerekeknek a legrosszabb.
Természetesen vannak tisztességesen gondolkodó nők,és jó házasságok is,csak azokról nem szokás beszélni,mert nincs is mit.
Szia!
Nem igaz sok esetben ez a "kierőszakolás"! A hagyományos családi forma igen is a férj, feleség és a gyerekek). Én se azért lettem feleség , mert így akartam volna magamnak bebiztosítani a kapcsolatot; hanem ez közös döntés volt, mindketten érettek voltunk már egy családra. Előtte volt az eljegyzés, utána 1 évvel kis esküvő. Nagyon sok fiú gondolkodik még komolyan a család értékét illetőleg, és akar nősülni. Másik oldalról pedig , aki "divatból" vagy más egyéb motivációból házasodik, és pár év alatt megromlik a viszony ; hiszen nem volt köztük mély szeretet; akkor a "ki milyen rózsát szakít, olyant szagol" elven megtapasztalja ennek a hátrányait...
Nálunk furcsa a szitu, mert a barátom jobban erőlteti a házasságot mint én, lány létemre.
sajnos az én szüleim házassága nem volt egy sikeres próbálkozás, szóval inkább nem akarom megjátszani a tökös leányt, hogy na, majd nekem sikerül.
ha velem akar maradni, akkor papír nélkül is megteszi, ha el akar hagyni, akkor a papír se gátolja meg.
na és persze a dolgok anyagi vonzatai: esküvő 1millió, válás, másik 1 millió. ezt a pénzt inkább a születendő gyermekünkre fordítanám szívesen, minthogy ilyen felesleges dolgokra verjem el. pláne a mai világban, ahol senkihez nem vagdossák hozzá a milliós fizukat...
persze nem ítélem el azt, aki így dönt, csak érdemes racionálisan látni az effajta dolgokat. csak a flancra meg a csicsára ennyi pénzt? gondoljatok csak bele, hogy akár 10e ft-ért mennyit kell dolgozni. 1milláért pedig 100x ennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!