Elméleti szinten, szerintetek a saját lakás hitelből vagy albérlet biztonságosabb?
Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 19:04
21/26 anonim válasza:
11-es vagyok:
Kedves 17-es és 19-es: mindkettőtöknek köszönöm.
22/26 anonim válasza:
Albérletet mondanám "biztonságosabbnak", DE amint az egyik válaszoló is írta, hogy az albérletbe belehet ragadni és nehezebb lesz saját házra/lakásra gyűjteni.
A hitel az veszélyes dolog, sosem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap.
23/26 anonim válasza:
Én egy albérletet minden körülmények között biztonságosabbnak mondanék. Igen, bele lehet ragadni, éppúgy, mint hitelbe is, amiből aztán csak úgy tudsz kilépni, hogy eladod a lakást, ha van vevő, annyiért, amennyiért hajlandó azt valaki megvenni, tehát még nagyon rosszul is járhatsz. A hitelbe beleragadni sokkal nagyobb gáz, hiszen ha ki is raknak a kéróból, a tartozás a nyakadon marad, megspékelve a büntetőkamatokkal, amit talán soha az életben nem fogsz tudni visszafizetni.
24/26 anonim válasza:
Élethelyzettől függ. Karrierjük elején álló fiataloknak, kevés pénzzel a bérlakás kevésbé kockázatos (a hitelezésben, munkahelyben, családban, lakókörnyezetben beálló változások kockázatától mentesít, számolni kell viszont a bérbeadó esetlegesen inkorrekt üzleti magatartásával, ami Magyarországon nem ritka). Nyugdíj előtt állókat viszont a saját ingatlan függetleníti a lakhatási költségek inflálódásától, tehát nekik az a biztonságosabb. Hogy ténylegesen melyik a jobb üzlet, az csak utólag derül ki. 1999-2005 között a vásárlás volt a nyerő, azóta viszont szinte csak bukni lehetett a saját ingatlannal.
25/26 anonim válasza:
Saját lakás. Ha az albérlőnek nem fizetsz időben, akár 1 hónapon belül kiteheti a szűrödet. Ha a saját lakásodra nem fizeted a hitelt, a bank vár akár éveket is, ha néha csepegtetsz egy kis pénzt. Onnét tudom hogy bankban dolgozom és hitelekkel is foglalkozom. Nekem is van lakáshitelem. Ha csak a biztonságról van szó akkor mindenképpen jobb a saját lakás.
26/26 anonim válasza:
A mai viszonyok közt a lakáshitel egyenlő az öngyilkossággal. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!