Adnál pénzt magadtól a párodnak, ha látod hogy nagyon szeretne megvenni valamit, de nincs rá pénze?
Sziasztok!
25 éves férfi vagyok, a barátnőm 21. Ő még tanul, és diákmunkán akar dolgozni a nyáron, de nincs semmilyen lehetősége, így pénze sincs. Vásárlás közben látom miken akad meg a szeme, mi tetszik neki, csak nem tudja megvenni. Nem nagy dolgok ezek: bikini, fehérnemű, nyári ruhák.
Én dolgozom, elég jól is állok anyagilag, csak félek ha adnék neki, rossz néven venné vagy éppen örülne neki, nem tudom.
Nagyon rendes lány egyébként:) Ti mit tennétek ebben az esetben?
Mi megszoktuk egymásnak venni gond nélkül azokat a dolgokat, amire a másiknak aktuálisan szüksége lenne, de nincs rá pénze. Én is vettem már páromnak cipőt, háztartási meg tisztálkodó szereket a lakásba (amikor még nem éltünk együtt), és ő is segít nekem, amikor kell.
Most én állok úgy, hogy nem találok munkát, ezért a szeptemberi félév kezdéshez ő veszi meg nekem a szükséges ruhákat, mert nagyon kifogyott a ruhatáram. Nem nagy dolgok ezek sem, egy-két póló, vékonyabb pulóver, olcsóbb farmernadrág...
Ezek normális, komoly kapcsolatban nem szabad, hogy problémát jelentsenek.
Bár most sajnos bikinire meg naptejre nekem sincs pénzem, így egész nap a lakásban gubbasztok, és ezek miatt már kicsit rosszul érzem magam, mert a párom a következő fizetéséből meg szeretné őket venni nekem. Mivel ez nem alapvető létszükséglet, kicsit luxusnak érzem, de mivel fordított esetben én is megvenném, nem fogok ellenkezni.
23/N
Így konkrétan pénzt nem fogadnék el a páromtól. Akárhogy is, valahogy megalázónak érezném... Utálnám kitartottnak érezni magam. Más, ha egy párkapcsolatban oda-vissza működik a segítség, ha épp az egyik megszorul, a másik segít, meg más az, ha az egyik elhalmozza a másikat, főleg, ha a nőt!
Gondolom épp elég kellemetlenül érzi magát, hogy nem engedheti meg a vásárlásokat. Ha megtetszik valami neki, és épp adott helyzetben vagytok, és valamin megakad a szeme, mondj valami ilyet, hogy: "Drágám, ez olyan jól állna rajtad! Próbáld fel, és ha tetszik MEGVESSZÜK!" A hangsúly a megvesszük, és nem megveszem, ne érezze úgy, hogy kiszolgáltatott.
Egyébként, ha mondjuk bevásárlóközpontban szoktatok nézelődni, végy egy ajándékutalványt bizonyos összeggel töltsd fel, aztán levásárolhatja. Pécsett az Árkádban van ilyen lehetőség, az üzletekben pedig lehúzzák.
Anno a párom egy nagyobb prémiumhoz jutott, még nem éltünk együtt, és nem akartam pénzt elfogadni.
A tárcám az asztalon volt, becsempészett egy ilyet a kártyák közé, később pedig írt egy sms-t, mit, hol találok. Na ennek például inkább meglepetés feeling-je van, vette a fáradtságot, elment, beszerezte, hogy örömet okozzon. Ezt is jó ötletnek tartanám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!