Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A 16 éves lányodnak miket...

A 16 éves lányodnak miket engednél meg?

Figyelt kérdés

Hány óráig lehetne kint nyáron?

Milyen kötelezettségei lennének?

Bármilyen választ szívesen várok!

előre is köszönöm :)

2012. jún. 20. 11:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező, nincs erre általános recept, attól függ, hogy milyen az a 16 éves lány, van, akinek bármit meg lehet engedni (nem véletlen, hogy ettől a kortól lehet házassággal nagykorúságot szerezni), és hát van, aki számára muszáj valami keret, mondhatni "szamárvezető" az élet dolgaiban való eligazodáshoz.

Az biztos, hogy nem csinálnék elvi kérdést a korlátozásból, és a "de amíg az én házamban laksz"-ot 0 alkalommal adnám elő, mert hát nem elüldözni akarnám. Ha látnám, hogy a magánélete a tanulás rovására megy, vagy hogy teljesen kivonja magát a családi életből, akkor beavatkoznék és korlátoznék a szükségesnek vélt mértékben.

(48/F)

2012. jún. 20. 13:53
 12/18 anonim ***** válasza:

16 évesen kezdtem fesztiválokra járni, úgyhogy a szüleimmel nyáron nem is nagyon találkoztam. nem szóltak bele a dolgaimba, mert mindig is nyitott könyv voltam a számukra, plusz suli időben nem mentem sehová.

amit elvártak tőlem, hogy tartsam rendben a szobámat,amikor otthon voltam, akkor az enyém volt a mosás és a mosogatás, meg a házi kedvencekkel kapcsolatos dolgok.plusz egy kicsi nyári munka, hogy a bulizásaimat ne ők fizessék teljes egészében.

2012. jún. 20. 13:59
 13/18 anonim ***** válasza:
Magamról írok.Anyám nagyon féltős volt,de szabadjára engedett,apámnak viszont a hangulatától függött,hogy engedékeny-e,vagy szigorú.De nekem ki kellett harcolnom a szabadságom,különben még most sem mehetnék soha sehová.Szóval nekem 16 éves koromban este 9 és 10 felé kezdődött az élet hétköznap és hétvégén is.Suliba bejártam rendesen,fel tudtam kelni,nem drogoztam,nem ittam,csak a barátnőimmel jártuk az utcákat és ez életem egy nagyon jó időszaka volt.:)
2012. jún. 20. 18:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Nos én 14 éves koromtól kezdve suli időben nem nagyon mehettem sehova.

Ált.: szobát takarítottam/takaritok/ , néha főzök, mosok, mosogatok ha épp rá kerül a sor

Heti 3x van edzésem 2x kreszem így 7 óra fele érek haza. 3 havonta megyek sporttáborba ekkor engedékenyebbek anyáék. Nyári edzőtáborban /hogy közel van a tábor helye/ haza járok de van, hogy lenn alszok amikor gy alakul, hogy este sokáig van edzés reggel meg korán van /esetleg éjszakai edzés van/

De amúgy 10 fele haza kell jönnöm nyáron is

2012. jún. 20. 21:13
 15/18 anonim ***** válasza:

emlékszem 16 évesen nagyon elkezdtem lázadni. :)

volt egy banda akkoriban, amit imádtam, de kéthetente kedden voltak a koncertjeik. sikerült kiharcolnom, hogy elmehessek, ehhez adatokat gyűjtöttem a barátnőimtől, h nekik mit engednek meg, kampányoltam a jobb iskolai eredményeimmel, kértem, hogy csak ezt engedje meg, ezen kívül hétvégén sem jártam el, és koncert után azonnal tűztem haza.

sikeres volt az akció :)

persze nyáron máshogy nézett ki a dolog, amikor előre mondtam, h jó buli lesz a ZPben, akkor el voltam engedve akár hajnalig, hiszen tudta hol vagyok, kivel vagyok, kb mit csinálok :) nem korlátozott, ez kellett ahhoz, hogy tapasztaljak, kicsit kiéljem magam. 20 évesen már nem is vágytam ilyesmire, akkor már nem ez volt a legfontosabb. szóval ha akkor megtiltotta volna ezeket, egy halom jó élmény kimaradt volna...

a kötelezettségeimre nem igazán kellett felhívni a figyelmet. én takarítottam az egész lakást, mert anyum sokat melózott akkoriban, h tudja fizetni a nyelvtanulást, sportot. természetes volt, h ezt a terhet leveszem róla.

említettem a tanulást. nem vagyok egy kiemelkedő képességű ember, de elvárás volt, h amiben van tehetségem, azt csináljam maximálisan, a többi tárgyból meg a 3as azért jól esne neki.

más különösebb dolgom nem volt, nagyon jó tinikort élhettem meg, szeretem is az anyukámat, hogy pont annyit engedett meg, amitől nem lettem züllött, de nem is kellett otthon szenvednem, míg mások buliztak.

2012. jún. 20. 21:18
 16/18 anonim ***** válasza:

16 éves koromra már mindent el tudtam intézni magamnak (nem kényszerből, hanem mert én akartam). Mosogattam, levittem a szemetet, és a bevásárlásokkal gyakorlatilag én szabályoztam a kiadásokat.

Ez viszont egyrészt magamtól, másrészt azért volt, mert anyu rengeteget dolgozott, és nem ltt volna se ideje, se ereje még ezeket a köröket is lefutni.

Barátnőmmel jártunk koncertekre, de hajnali egyre, fél kettőre már mindketten otthon voltunk. Nyaranta kilenc körülre kerültünk haza. Sosem ittunk, mert nem éreztük szükségét.

Smink abszolút nem volt, ez is az én döntésem volt. 21 évesen kezdtem magam festeni, de azt is ízlésesen.

2012. jún. 20. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Én nem szülő vagyok,hanem 16 éves lány,de leírom,nekem miket engednek meg.

Nyáron addig vagyok kint,ameddig szeretnék,de tudják,hogy bármikor felhívhatnak,meg persze én is legalább egyszer tudatom velük,hogy mégis mikorra számítsanak rám.

Házimunkába besegíteni,mikor van időm,bár hogyne lenne,hiszen hacsak nem megyek el több napra valahová,akkor a nagy melegben úgyis itthon vagyok.

Fesztiválokra elengednek,bár mindig van a társaságban kicsit idősebb haver is.

Nem vagyok nagyon pasizós,de azt nem igazán korlátozzák,bár abba nem tudom,belemennének-e,ha ott akarnék aludni egy srácnál.

Hajfestés,körömfestés,sminkelés,ezekbe nem szólnak bele,de nem is viszem túlzásba.Piercinget is engedték,tetoválást már kevésbé akarják.Ja és mielőtt úgy tűnne,túl engedékenyek a szüleim,ez talán valóban így van,de emiatt egyáltalán nem vagyok züllött,sőt,harmonikus a kapcsolatom a családommal.

2012. jún. 21. 14:42
 18/18 anonim ***** válasza:

21 éves lány vagyok. Nekem apukám volt a szigorúbb nála az volt a szabály, hogy mindig ismernie kell kivel vagyok és tudja, hogy hol. Bulizni soha nem engedett el, most se mehetnék max akkor mehettem, ha a párommal együtt megyünk. Teljesen megbíznak bennem a szüleim, mert kb 16 éves koromtól nagyon nyílt lett a kapcsolatunk, mindent megbeszélünk. Nálam már természetes, hogy mindent elmondok, ha baj van akkoris őket hívom először, de ez fiatalabb koromban is így volt.

Kötelezettségek: Nálam nagyon a tanulásra helyezik a hangsúlyt, úgyhogy most 2 suli elvégzése, nyelvvizsga, utánna fősuli, fősuli mellett munka utánna egyetem. Nem akarják, hogy dolgozzak nálunk a tanulás az első. Örülnek, ha jó bizonyítványt kapok jól sikerülnek a vizsgáim. De nem is voltak nagyon veszekedések egy párszor még 15 évesen, de akkor meg annyira rosszul éreztem magam, hogy egyből bocsánatot kértem és kialakítottunk vmi kompromisszumot ami mindenkinek megfelelt!

2012. jún. 21. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!