Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A 16 éves lányodnak miket...

A 16 éves lányodnak miket engednél meg?

Figyelt kérdés

Hány óráig lehetne kint nyáron?

Milyen kötelezettségei lennének?

Bármilyen választ szívesen várok!

előre is köszönöm :)

2012. jún. 20. 11:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Magamról irok mert a lányom még kicsi.

16évesen magam döntöttem el mikor megyek haza(sosem maradtam ki,valószinű ezért voltak engedékenyek)

A szobámat rendben kellet tartanom anyuéknak besegiteni.kb ennyi.

2012. jún. 20. 11:35
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

én is magamról írok, 19 éves vagyok

most is és régebben (14 év felett) is megvan h kb. mikor érek haza :) átlagosan este 10 körül, de buli esetén bármeddig maradhatok, csak anyát előtte mindig felhívom h kb. 4kor otthon leszek :) még sosem késtem 10 percnél többet, így megbíznak bennem :)

kötelezettség: a szobám kitakarítása

2012. jún. 20. 11:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Én 23ig lehettem kin havonta 1 pénteken, nyáron pedig minden nap 22ig, de tudniuk kellett hol vagyok (akkor még nem voltak mobilok,d e sosem csaltam)

Segítenem kellett otthon a házimunkában, csak a szokásos emellett jól kellett tanulnom.

Normális felnőtt nő lettem, normális értékrenddel. Igaz akkor még mások voltak a szabályok. Meg se fordult a fejünkben a nyilvános szex (pl, amit már láttam párszor a saját szememmel a tizenévesektől)

Ennek ellenére, a gyerekem kicsit nagyobb szabadságot kap, ha megérdemli, azaz ha bizonyítja bízhatok benne.

4/18 anonim ***** válasza:
100%

Boltba jártam, főztem, mostam, takarítottam, tanultam. Nem jártam el sehova, de biztos elengedtek volna este 10-11-ig SZIGORÚAN HÉTVÉGÉN vagy ha nincs suli.

8. kijárása után mehettem volna DISCO-ba is.

23/N

5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én bármikor, bármeddig kint lehettem, de nem volt rá igényem sosem. Volt, hogy suli időben találkoztunk a barátnőmmel, de akkor is 10-11re otthon voltam. Anyunak annyi volt a kérése, hogy vigyázzak és ne aludjak el. Nem voltam az az eljárós tipus. Ha mégis, mindig szóltam, hogy hova megyek.
2012. jún. 20. 11:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
én az alkalomtól függően beszélem meg vele, hogy hogy legyen. ha szülinapja van valamelyik barátnőjének, vagy ilyesmi, akkor most már kicsit tovább elengedem. hajnal 2-3 körül haza kell jönnie és fel kell ébresztenie, ha alszok (sose alszok, mindig felébredek rá, ha hazajön) leellenőrzöm, hogy minden rendben van, nem ivott, nem cigizett... nem kell ráparancsolnom, hogy cserébe segítsen, mert magától is megteszi. rengeteget takarít, főz, mos, nagyon szereti a házi munkát és jól tanul. így nem igazán tiltom semmitől, mert hála az égnek jó gyerek
2012. jún. 20. 11:54
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem 16 évesen 12-ig engedtek ki, de cseles volt, mert 11:30-ra érkezett haza az utolsó buszom. Amúgy bennem mindig megbíztak, és tovább is maradhattam ha akartam, de nem volt több busz sajna. Amúgy volt, hogy lekéstem az utolsót, felhívtam anyát, hogy majd hazavisznek autóval, csak nem tudom mikor, mert senkit nem akarok idejekorán elrángatni, azt mondták rendben, maradhatok ameddig akarok. Sose volt ezzel baj, mondjuk lehet közre játszott benne, hogy 15-19 éves koromig ugyanaz volt a pasim, és nem féltettek mert vele voltam.
2012. jún. 20. 11:58
 8/18 anonim ***** válasza:

Akkor már másfél éve volt kapcsolatom, többnyire a barátommal (aki a jelenlegi párom egyébként) töltöttem a szabadidőm.

Anyám nem szabott korlátokat, csak annyit kért, hogy mindig tudja, hol vagyok, ha bármi történne, tudja, hol keressen.

A lányom ugyan még csak 3 éves lesz, de ha eljön az az idő, szeretném, ha megbízna bennem, és én is benne, nem akarom semmiképp, hogy hazugságra kényszerüljön velem szemben.

Persze, félek a kamaszkortól, de igyekszem majd következetes lenni:-)

24L

2012. jún. 20. 12:40
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom már 18, de 15 éves korától ugyanezek a feltételeink egészen addig, amíg itthon lakik:

Hétköznap elmehet bárhová, vagy a barátai itt lehetnek legkésöbb este 8-ig. (De nem minden nap, hetente 2-3 alkalommal). Hétvégén és nyári szünetben legkésöbb este 10-ig. De természetesen csak azután mehet el, ha a dolgát elvégezte, amelyek a következök:

Tanulás, a szobája rendbentartása, a kutyája sétáltatása. Minden szombat délelött segítkeznie kell a nagytakarításban, illetve vasárnaponként délelött a fözésben.

Azt gondolom, hogy ez így egy reális összeállítás, müködik is már 3 éve. Az elején szerette volna késöbbre kiterjeszteni a hazaérkezés idöpontját, de hamar rájött, hogy ebböl nem engedünk. Elöfordul, hogy nem is megy el egész héten sehová, vagy hogy már 6 órakor otthon van, sosem késett.

51/N

2012. jún. 20. 13:19
 10/18 anonim ***** válasza:

16 évesen jöttem össze a párommal, hozzá gyakran átengedtek, és volt, hogy éjjel 1-2-ig is, de mindig azzal a feltétellel, hogy hazakísér (2 km-re lakunk egymástól).

Kötelezettségeim, feladataim: boltba menés, szobám kitakarítása, virág öntözés, mosogatógép kipakolása, takarításban segítség.

21/L

2012. jún. 20. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!