Ti összejönnétek olyan férfivel, aki korábban megcsalta a feleségét?
Ahogy írtad, ez egy egyszeri eset volt, és nem notóriusan csinálta, ráadásul te is tudsz róla, szóval nem sunyított.
Nem mondom hogy hű de f@sza csávó volt hogy megcsalta a feleségét, de ebben a játszmában valóban két ember van, és nem tudjuk a hátteret, a körülményeket, ami idáig vezetett.
Ahogy nem tudhatod azt sem hogy egy "tabula rasa" férfival mi lesz a későbbiekben, ebben az esetben is kb ugyanakkora eséllyel indulsz.
Garancia semmire nincs, de azért én figyelembe venném hogy őszinte volt hozzád a megcsalással kapcsolatban, és most már elvált és nem szeretőként akar veled lenni.
Szóval én adnék neki egy esélyt, hiszen mindenki követhet el hibát az életében, hátha veled másképp lesz.
A #7 leírta azt, amit én írtam volna.
Én is nagyon sok olyan házasságot látok, ahol a férj még küzdene a házasságért, de a feleség már csak anyának tekinti magát.
A pasi egy darabig tűr, a gyerekek miatt válni nem akar, felelősséget érez a családja iránt, de testi-lelki igényei azért vannak... Mert ne higgyétek, hogy csak a farkuk után mennek, a legtöbb pasi igenis vágyik törődésre, szeretetre, és otthon azt SEM kapja meg. (Több hímnemű barátom panaszkodott már erre - és nem azért, mert le akartak fektetni, ez egészen biztos! ;) ).
Én is voltam megcsalt feleség, és állítom, hogy általában kb. 70%-ban a megcsalt fél tehet a megcsalásról. Nem mindig, de nagyon sok esetben.
"általában kb. 70%-ban a megcsalt fél tehet a megcsalásról. Nem mindig, de nagyon sok esetben."
Butaság. Soha senki nem tehet arról, hogy egy gerinctelen féreg a párja, aki ahelyett, hogy tiszta körülményeket teremtene, lezárná a kapcsolatot és azután keresné másnál, ami hiányzik neki, inkább hazudozik, bújkál, alattomosan túlórákra/erre-arra hivatkozik, miközben más nemiszervével van elfoglalva.
"tiszta körülményeket teremtene, lezárná a kapcsolatot"
Ez a mai magyar gyakorlatban azt jelenti, hogy lehet vasárnapi apuka, élhet albérletben, és fizethet gyerektartást.
És ezzel a nők tisztában is vannak, hogy a férjek nem pattoghatnak olyan könnyen, sokan vissza is élnek vele...
Tisztelet a kivételnek.
Szóval a tiszta körülmény nálam ott kezdődik, hogy a férj megmondja, hogy anyukám, én többre vágyom, mint hogy anya vagy és a gyerekre hivatkozva rám már egyáltalán nincs időd/energiád, maximum két-három hetente nagy kegyesen szétteszed a lábad és fekszel alattam, mint egy darab fa... ha ebből a nő nem ért, akkor elnézést, de megérdemli, hogy megcsalják...
És természetesen ugyanez igaz a férfiakra is: ha a nő kinyitja a száját, és közli, hogy vannak igényei, de süket fülekre talál, akkor a kedves férj is megérdemli, hogy a nő máshol keresse a boldogságát.
Aki tényleg mindent megad a párjának, törődést, figyelmet, tiszteletet, szexet, és így is megcsalják - azt tényleg sajnálom. De aki a kisujját nem mozdítja a kapcsolatért, azt nem tudom...
Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, amit írok, de sok-sok tapasztalat van mögötte...
Tehát amikor egy pasi olyan helyzetbe kerül, hogy lehetősége adódik megcsalásra, akkor mérlegel... mit veszíthet, mit nyerhet. És a mérleg valamerre billen. Ha túl sok minden hiányzik a párkapcsolatából, akkor a hiány nyer a lehetséges kockázattal, bűntudattal szemben.
Nem olyan elvetemültek ám a pasik, mint sokan hiszik, a "röptében a legyet" típus is meg tud állni, még erősen felizgulva is, ha tétje van a dolognak.
Érdemes elgondolkodni rajta...
Bár csak elméletben, de persze konkrét férfi kapcsán bennem is felmerült ez a kérdés. És fogalmam sincs mit tennék. Lehet, hogy alkalmi dolog volt nála a megcsalás, és úgymond oka volt rá. De az is lehet, hogy ilyen típus. Ahogy lehet ilyen típus egy olyan férfi is, akiről nem tudom, hogy bárki is megcsalt volna, aztán egyszer csak kiderül, hogy mindenkit megcsalt akivel csak járt.
Nem feltétlenül csaló az aki már csalt, és nem feltétlenül a hűség mintakép az, aki még nem csalt, vagy még nem derült ki róla.
Ha arra az illetőre gondolok, akinek kapcsán ez eszembe jutott, én azt hiszem megpróbálnám jobban megismerni, és ha egyébként minden jól alakul, akkor adnék neki esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!