Miért csinálja azt anyukám, hogy amikor megkérem valamire és azt mondja, hogy nem, és én megkérdezem, hogy miért nem, csak annyit mond, hogy "mert én ezt mondtam".Nem hiszem, hogy ennyire félt.Kitűnő tanuló vagyok, mindig időben jövök haza.(1 szülős család, a bátyám autóbalesetben halt meg, én vesetranszplantált vagyok talán ezért védelmez ennyire?)
Nem lázadoznék napi 2 óra nyáron a barátomnál szerintem nem lenne sok.
F/12
2009. júl. 6. 09:42
1/10 anonim válasza:
Fiatal vagy még ahhoz,hogy barátot tarts.És ha még beteg is vagy,akkor igaza van az anyukádnak.
2009. júl. 6. 09:47
2/10 A kérdező kommentje:
Fiú barát és nem vagyok olyan.... akkor ugy mondom haver. Na ne érsétek félre.
2009. júl. 6. 09:56
3/10 anonim válasza:
Én is anyuka vagyok. Személy szerint én akkor válaszolom a "mert én ezt mondtam"-ot, amikor már megelégelem a meddő, felesleges magyarázkodásokat. Mert hiába mondom el szépen, jól érthetően az indokaimat, a lányom továbbra is ellenkezik, nem enged, vitába száll... így aztán belefáradok és nem marad más érvem, mint a fenti mondat. Hát, ez a másik oldal.
2009. júl. 6. 10:01
4/10 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel. Én 14 éves vagyok,és tavaly amikor elengedtek az utcára csavarogni,összeverekedtem egy másik sajjal ma már csak egy órára mehetek el. De néha azért elengednek hoszabb időre is...
2009. júl. 6. 10:28
5/10 anonim válasza:
Ugyan önmagában helytelen és kissé ostoba dolog a "mert én ezt mondtam" (nagyon sok esetben már 6-7 éves kortól kezdve indokolni lehet a tiltásokat, és az ilyen tiltás mindig hatékonyabb, amellett, hogy egészségesebb, mint az autoriter parancsolgatás), de nem merem állítani, hogy az anyukád helyében én kevésbé mereven viselkednék (bátyád meghalt, te beteg voltál/vagy). Attól tartok, el kell viselned ezt a helyzetet. Hidd el, hogy rengeteg érdekes dolog van az életben, amit az anyukád "parancsainak" határain belül is élvezhetsz. Ha 4-5 év múlva is ennyire korlátozni fog, az persze baj, de még nem tartunk ott.
2009. júl. 6. 10:59
6/10 anonim válasza:
Én ilyen idős koromban összesen 1 órára mehettem el otthonról, és nem minden nap. Nyári szünet ide- vagy oda. Pedig egy kicsi faluban laktunk.
2009. júl. 6. 11:18
7/10 anonim válasza:
Én úgy gondolom,hogy édesanyádnak be kellene látnia,hogy nagyon hamar elmennek a ˝gondtalan˝ gyermekévek,és ha most nem enged egy kicsit,ha nagyobb leszel,akkor fogod kitombolni magad.Szerintem igenis jár neked,hogy legyen barátod,épp elég szomorú lehetett idáig az életetek.Biztos,hogy nagyon félt,hisz csak te maradtál neki,de azzal,hogy néha enged egy kicsit,csak szebbé tenné a gyerekkorodat.
2009. júl. 6. 12:15
8/10 A kérdező kommentje:
12:15-ös megmondanád a korodat?
2009. júl. 6. 12:21
9/10 anonim válasza:
Szia, sztem fél téged, amiért tesódat elveszítette, és amiért neked volt/van baj a veséddel. De próbálkozz úgy hogy előbb a haverod jöjjön el hozzátok pár órára, utána meg mondd azt, hogy ő is szeretné ha elmennél hozzájuk.
Több tanácsot nem igazán tudok, mert engem már 9évesen egyedül is elengedtek, nálunk szerencsére nem volt olyan h nem engednek el. 15éves koromba meg már éjszakára is kimarhattam. Most vagyok 17, és mondta hogy jövőre mehetek nyaralni is ha akarok(szülők nélkül). De am engem is egyedül nevel. És attól még nem vagyok rossz ember, se k.rva se semmi hogy így elmászkálok, tök normálisan élek.
Tehát sztem ülj le vele, 12évesen még minden olyan godtalan, és akkor egésznap odavoltam biciklizni a többiekkel, meg egyedül is. És nem kis városba lakok.
2009. júl. 6. 12:25
10/10 anonim válasza:
12 évesen igazán elengedhetne. Én is mászkáltam már 9 évesen is, sőt a környéken hamarabb is.(mondjuk ez nyugis környék) Soha nem volt semmi baj. Azt, akit meg nem engedtek, később elkezdett tombolni. Szal jól elszúrták a szülei, hogy befogták. Nem lenne szabad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!