Hogyan vághatnék vissza a szomszédnak?
Eszembe jutott egy eset egy kolléganőmmel. Folyton megjegyzéseket tett, pl. hogy miért rendelhetnek tankönyvet a szerződéssel dolgozó kollégák a következő tanévre, hiszen nem biztos, hogy tanítani fognak. Az az ötletem támadt, hogy elismerem, hogy ő sokkal jobb, tapasztaltabb, és megkértem, hogy rendeljen helyettem.
Miért jutott eszembe? Mert úgy tűnik a szomszéd hasonlóan szőrszálhasogató. Nem tudom, mennyire oldható meg, de esetleg megcsinálhatnád, hogy megkérem, segítsen, hiszen előtte annyira szép a folyosó, mutassa meg vagy nézze végig, hogy hogyan takarítod, mondja meg, mit kellene másképp, ő biztosan jobban tudja. Fontos, hogy ne legyél gúnyos, tényleg úgy tűnjön, hogy neked ez fontos. Ha ezek után is kekeckedik, akkor meg mondd neki, hogy úgy takarítasz, ahogy tudsz, neked megfelel, kész, téma lezárva, hagyjon békén.
Probald elterelni a szot, es amikor mondani kezdi a szoveget, fogd sietore, mondd hogy jaj, sietek munkaba, sietek be mert leeg az ebed, sietek ide-oda...blabla
Ne halld meg amit mond, csak koszonj hangosan kerdezd meg hogy tetszik lenni, lassa milyen kedves vagy, es mar lepjel is le!
Meglatod, ha meg sem hallod amit mond elobb-utobb eszreveszi, hogy tegedet a suket szovege egyaltalan nem erdekel, es megunja, hogy dumalhat neked, nincs ertelme.
Mi is emeletes hazban laktunk, es az alattunk lako idosebb holgy neha-neha szokott furcsan nezni, valamit morogni.
En mindig siettem, jo nagyot koszontem neki, es mar futottam is.
Nem kell neki visszavagni, hiszen annak semmi ertelme nincs, es ha visszavagsz akkor tovabb fogja folytatni a szovegelest.
Egyik fuleden be, masikon ki, amen!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!