Szülők ti meg engednétek, hogy lányotok együtt aludjon a barátjával?
Ha régóta ismeritek,tudhatjátok már mennyire megbízható.
Nem feltétlenül feküdnek le egymással,ha együtt alszanak.
Tudjátok,van az a hozzáállás,hogy "A f**** napközben is feláll."
3 dolgot jegyeznék meg:
1. vki írta, h 17 a lány, ő nem tud olvasni.
2. sztem már rég szexelnek.
3. engedném.
A válaszolók leírtak mindent, amit én is gondolok, de egyet nem:
hellosztok nevű válaszoló, jártál te valaha iskolába? Mert az írásod alapján nem nagyon! Egy elsős kisgyerek nem ejt ennyi halyesírási hibát egy soron belül, mint te...kicsit művelődj, okosodj, mielőtt csajozni kezdesz, mert ilyen nulla IQ-val csak a selejt lányok maradnak:D
Szia!
Bár nem vagyok szülő de megengedném. Tiltani semmi értelme, ha le akarnak feküdni megteszik azt a hátam mögött is. Magamból kiindulva pedig létezik olyan, hogy csak együtt aludjanak:) Szerencsés vagyok mert bennem a szüleim megbíztak! Ha pedig szülő lennénk akkor pedig bíznék a nevelésemben.
20/L
Szerintem a kérdés az, hogy engeded-e a 17 éves lányodnak a szexuális életet. Ha nem, akkor bárhol is alszanak együtt, számíts arra, hogy 80-90% eséllyel szex is lesz. Ha ettől függetlenül is tiltod, úgy is kerít rá alkalmat, ha szüksége és lehetősége van rá.
Tehát a legfontosabbak e vonatkozásban -és arra nézve is, hogy nyugodtabb lehess-, ha kontrollálod minimálisan az ismereteit a nemi életről, különös tekintettel a fogamzásgátlásra és a nemi fertőzésekre.
Szülő-gyerek közötti bizalom alapozza meg a gyermek megértését pl. szülei aggodalma iránt a gyermek nemi életére nézve. Már csecsemő kortól tehát őszinteségre és bizalomra kell építeni a szülő-gyermek kapcsolatot.
Ha már elkéstél erről, nincs meg a kellő bizalom, javaslom, korrigáld magad e téren, amennyire csak lehet. Az biztos, hogy ha nincs meg a kellő bizalom, ez esetben a gyermek 16 éves kora alatt kénytelen a szülő szigorúan, következetesen tiltani a gyereknek a nemi életet, de ez bizonytalan hatású módszer, bizalom hiányában.
16 éves kortól természetes dolog a nemi élet. Gondolj bele, igaz, szellemileg sok 22-23 éves se érett az életvezetésre, se a felelősségteljes nemi életre igazán, de 10-14 évesen érik meg biológiailag a szexuális életre az ember (ritka kivétel a korábbi, és későbbi biológiai érés), tehát 16 éves kortól muszáj kiélnie, párkapcsolati formában is, igényei szerint. Hangsúlyozom mégis a kamasz tájékozottsági szintjét a nemi életről, evvel együtt.
Egy pedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!