Szülők ti meg engednétek, hogy lányotok együtt aludjon a barátjával?
Nekem megengedték, ugyanígy volt az életkorunk, 5 hónapja voltunk akkor együtt. Ja és nem kezdtünk el egyből ész nélkül egymásnak esni... ha meg valaki ezt akarja, akkor megoldja máshol, ez van, ez ellen nem nagyon lehet tenni.
És gondolj bele, ha azt tervezik, hogy lefekszenek, hogy lesz kellemesebb élmény nekik: ha utána rohanhat haza, vagy összebújva meghitten alhat a szerelmével, azért erre is gondolj, bár én nem vagyok szülő, szóval nem nekem szól a kérdés, de talán ez is fontos lehet.
Ha a fiú rendes srácnak tűnik és látod, hogy szereti a lányodat, akkor engedd meg neki szerintem, csak mondd el, hogy mik a dolog veszélyei, nekem is elmondott anya mindent, és megértettem.
Azóta is évek óta együtt vagyunk, szóval nem is volt hiba, hogy megengedték.
Tehát 16 éves a kislány.
Én azt gondolom, hogy a szex az autonón felnőttek döntése. Ha majd a kislány felnő, és maga tudja mérlegelni a tetteit, azok következmnyeit, akkor majd dönt. Amíg gyerek, és a szülei döntenek helyette, semmiképp nem mondanám, hogy "igen, kislányom, szexelj nyugodtan, a szüleid támogatnak"... Ne haragudj, de nekem az nagyon abszurd... Lehet lepontozni.
Ebben az esetben igen!
Ha jó a kapcsolatod a lányoddal, és bízol benne, mert már felkészítetted a párkapcsolatokkal együtt járó mindenféle dologra (szex, fogamzásgátlás), és tudod, hogy felelősségteljesen gondolkozik, akkor nincs mitől tartanod! Ja, és fontos, hogy tudja az a gyerek, hogy bármi történik is Rád/Rátok mindig számíthat, és őszintén elmondhat bármit!
Ha így van, akkor soha semmi baj nem lesz! :)
Nekem még csak 2,5 a lányom, de tudom, hogy akarom nevelni ezen a téren (is)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!