Szülők ti elengednétek, lányotokat a nyáron, Balatonra dolgozni?
ma 09:12
Én is dolgoztam 16 évesen Balatonon, és már az én időmben is vad bulik voltak. 16 évesen számomra egy mesés világ volt, mert tele volt jó képű srácokkal,akik alig várták hogy végezzek a melóval és bulizhassak. Hát én is alig vártam..Mindez volt 30 évvel ezelőtt. Ma sokkal durvább a helyzet,és a mai helyzetet még véletlenül sem hasonlítanám össze a régi időkkel.Akkor más volt. Ahogy a saját természetemet sem hasonlítanám a lányoméhoz.
Ne haragudj,de azért mert te bírod a piát, még a lányod lehet hogy nem bírja. Azért mert a te idődben más volt, még nem biztos hogy a lányod ugyanazt éli,tapasztalja mint te.
A mobiltelefonról meg annyit, hogy murphy törvényébe illó ,hogy pont akkor merül le, hagyjuk otthon, veszítjük el amikor valaki fontos hívást vár vagy éppen küldenek.
Anyaként nem engedném le 16 évesen dolgozni.
Én is ennyi voltam, amikor elmentem dolgozni Balatonra, mint most a lányod. Én sem egyedül mentem. Igaz, mindez 20 éve volt. Azóta sokat változott a világ.
Mindenesetre nagyon sok múlik azon, hogy hogyan nevelted őt.Én is kerültem olyan helyzetbe, hogy mellettem szinte mindenki füvezett, én mégis ellen tudtam állni. Nem is volt nehéz. Kerültem sokszor olyan szituációba, amit kihasználhattam volna, mégsem éltem az alkalommal ( gondolom, érted, mire gondolok).
Én mindenképpen pozitívan éltem meg ezt az időszakot, ráadásul megtanultam milyen dolgozni és önállóan élni. Természetesen a buli is megvolt, de ez hozzátartozik egy tinédzser életéhez.
Ha 18 évesen engeded el, a fentiek ugyanúgy érvényesek.
Magyarul: ha megfelelő értékrend szerint nevelted, akkor kevés az esély rá hogy vissza fog élni a helyzettel. Ha 16 éves, ha 18, ha 30...
milyen messze laktok a Balatontól?Én ilyen körülmények között,meg ha bízom a lányomban és a barátaiban szerintem elengedném,azért nem kisgyerek már.
Viszont olyan helyre,h "neten találtam ilyen meg olyan állást",nem én is dolgoztam a Balatonnál,többféle helyen,volt,amit imádtam,és volt ahonnan menekültem...de nekem még szerencsém volt,mindenhol kifizettek,sokan nem ilyen szerencsések.
A másik meg,h milyen munka?mert nem mindegy,h egy diszkóban pultos vagy egy csendes fagyizóban takarító...
Szóval én mérlegelném a dolgokat,és mindent összevetve döntenék,de semmiképpen sem lenne kategorikus nem/igen a válaszom.
Figyelj, annyit tudok mondani, hogy te ismered. Te tudod, hogy mennyire megbízható stb.
Vannak nagyon éretlen 16 éves lányok, és vannak nagyon érett 16 éves lányok, akiknek a gondolkodásuk megfelel egy huszonévesével.
De ha jó ismerősökkel menne akkor meggondolnám, ha tavaly engedted és nem volt semmi akkor most miért kérdezed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!