Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás és kutya együtt?

Gyerekvállalás és kutya együtt?

Figyelt kérdés
Jelenleg 18 hetes terhes vagyok.3 éve van kutyusunk,aki az első 2 évben lakásban volt tartva, azonban az utolsó 1 évben szigorúan a kertben van.A kérdésem az lenne,hogy kinek milyen tapasztalata van a kutyatartás és az újszülött családtag összeszoktatásában? Pozitív és negatív tapasztalatok is érdekelnének. Mely kutya fajták( és nem a rémhírek,hanem a személyes tapasztalatok alapján) voltak képesek a kis jövevény gond nélkül elfogadni,mint családtagot?

2012. jún. 16. 11:38
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
A lényeghez az is hozzátartozik,hogy nekünk staffordshire terreierünk van.
2012. jún. 17. 16:51
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia! Te ismered a kutyád, Te nevelted,tudod hogy viszonyul hozzátok esetleg ha van kisgyerek a családban, akkor hozzá. Szerintem nem fajtától függ, hogy a gyerekhez hogyan viszonyul majd, hanem attól hogy mennyire szocializált és helyesen méri-e fel, hogy a falkában hol a helye.Gondolj arra, hogy tacsi is lehet véreb, és egy bernáthegyi is viselkedhet úgy, mint egy kiscica.

Fontos még, hogy amikor megérkezik a kis jövevény, ne szoruljon háttérbe a kutyus.És persze, hogy soha ne hagyd egyedül a gyerekkel (minimum a gyerek 5-6 éves koráig, amikor már tudja biztosan, hogy mit lehet megcsinálni egy kutyával és mit nem).

Nekem még nincs gyerekem, de már tervezzük, ezért utánaolvastam egy kicsit.Egyébként én német vizslával nőttem fel, ami egy vadászkutya, de soha nem volt vele semmi gond (pedig én a fülét is húzgáltam rendesen, amit a gyerekembe majd belevések, hogy nem szabad).

Jó babavárást!

2012. jún. 25. 10:53
 23/23 anonim válasza:

Ugyan én is nagyon fiatal vagyok, de a kutyák kedvességéről a gyerekekkel kapcsolatban nekem is volt szerencsém megtapasztalni.

Nagybátyáméknak egy keverék kutyusuk volt, nem látott engem gyakran, de amikor ott voltam, vagy a babakocsiban vagy a kocsiban, odaült és védelmezett.(fél éves lehettem)

Mindenképpen jót tenne a kicsinek, ha hamar találkozik az állatokkal, én egyáltalán nem nőttem fel állatok között és kicsi koromban rendesen féltem tőlük. :( Szégyenlem nagyon, de szerencsére ma már igazi állatbolond vagyok!

2012. júl. 22. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!