Szerettem volna egy kölyök labradort hozni azért, hogy a
kislányommal együtt nőjenek fel, de most úgy adódott,
hogy egy 6 hónapos kerül hozzánk. Szerintetek
megbarátkoznak és ugyanúgy fog a kutyus rajongani a
lányomért, mint egy pici kutya?
A kutya nem játékszer. Tényleg ezért vettél egyet, hogy majd RAJONGJON a lányodért? Furcsa gondolat, remélem félreértettelek.
2012. jún. 12. 20:54
Az előzőnek igaza van. Nem játékszer. Amúgy nem a kor számít, ugyan úgy szeretni fogja.
2012. jún. 12. 20:56
Olyan kapcsolat, ami gyerek és kutya között van, nincs még egy a világon.
Nagyon nagy a felelősséged abban, hogy megfelelően az első perctől helyesen neveld a kutyát és a kislányodat is , miként bánjanak egymással.
2012. jún. 12. 20:58
4/12 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem úgy gondoltam, csak félek, hogy esetleg bántaná és azt hallottam, hogy egy kölyök kutya jobban engedelmeskedne a kicsinek. Szóval tartok tőle, hogy mivel már 6 hónapos, ezért esetleg nem jön majd ki a gyerekkel.
attól, hogy hat hónapos és nem három, még ugyanúgy fog kötődni hozzátok, HA tesztek érte. De azt ne várd, hogy a kislány lesz neki az isten, sőt... a labrador két éves koráig nagyon hebrencs, tapasztalatból tudom. rengeteg séta, tanulás kell neki. Az enyém szereti a gyerekeket, ha simogatják, élvezi. Az ötéves kislánynak elmagyarázom, mit szabad és mit nem a kutyával, aztán ha az eb megunja, ott hagyja, a gyerek pedig nem cibálja tovább, mert harapás lesz a vége (rossz esetben). A kutya azért rajong, akit elismer falkavezérnek- ez egy szigorú, következetes gazda- míg a kisgyerekekre úgy tekint, ahogy ti nevelitek: ha megtanítjátok rá, felette állónak tekinti és tiszteli, de rajongani nem hiszem, hogy fog érte, hiszen egy gyerek nem nagyon tud még magának tekintélyt szerezni.
2012. jún. 12. 20:59
Nekünk annó azt javasolták, hogy a gyerek és a kutya között legalább 2 év legyen, hogy az egyiknek tudjunk "parancsolni".
Igazuk lett, mert a gyerek még három évesen is alig hagyta pihenni a kiskutyát.
2012. jún. 12. 21:09
Szerintem a rajongást nem így értette a kérdező. Egyébként az én kutyusom az emberi érelemben vett rajongásként rajong a gyerekekért. Hatalmas farokcsóvával megy oda hozzájuk, a legtöbb kisgyerekhez odamenne, ha tehetné.
Kérdező! Nem lesz gond, ne aggódj! Mennyi idős a kislányod? Tényleg fontos, hogy a kutyát is megtanítsátok hogy kell bánni egy kisgyerekkel és a kisgyereket is, hogy hogy kell bánni a kutyussal!
2012. jún. 12. 21:13
A kölyökkutya engedelmeskedik a legkevésbé, mert még nincs megnevelve, nem tudja, mit várnak tőle. 6 hónaposan viszont már lassan kamasz, akkor meg már tudja mit hogyan kéne csinálni, de feszegeti a határait. Épp ezért egy felnőtt, már megnevelt egyeddel a legkönnyebb, de a kislányodnak jobban fog tetszeni egy kölyök, aki játszik vele. A 6 hónapos labrador jó játszótársa lesz a lányodnak, csak vigyázz, ne ugráljon rá, ne döntse fel. Az ugrálásról hamar le kell szoktatni! Egy labdaror amúgy sem bántana senkit, a betörővel ugyanolyan jól kijön mint egy családtaggal. (Ez szerintem nem egy jó tulajdonsága.)
2012. jún. 12. 21:13
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, 1 éves a lányom.
Namost, nekem van egy pont hat hónapos labim és egy kétéves fiam! Ne aggódj, nem lesz baj! Szerintem kicsit jobban jársz, hogy már nem kiskölyök!!! Még így is nagyon kiskutyásan fog viselkedni.... Mutass majd képet róla! Nekem az volt az első, hogy azt tanítsam meg, ne ugráljon fel. De bántani egy labi...áh soha! Max agyon nyalogatja :DDD
2012. jún. 12. 22:23
Kapcsolódó kérdések: