Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás és kutya együtt?

Gyerekvállalás és kutya együtt?

Figyelt kérdés
Jelenleg 18 hetes terhes vagyok.3 éve van kutyusunk,aki az első 2 évben lakásban volt tartva, azonban az utolsó 1 évben szigorúan a kertben van.A kérdésem az lenne,hogy kinek milyen tapasztalata van a kutyatartás és az újszülött családtag összeszoktatásában? Pozitív és negatív tapasztalatok is érdekelnének. Mely kutya fajták( és nem a rémhírek,hanem a személyes tapasztalatok alapján) voltak képesek a kis jövevény gond nélkül elfogadni,mint családtagot?

2012. jún. 16. 11:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%
Anyuék dobermant tartottak és németjuhászt. Mindketten a babakocsimat őrizték, imádtak, de anyu mondta, hogy eleinte kicsit féltékenyek voltak. Aztán elfogadták, hogy a szüleim szeretnek, de attól még ők is a kiskedvenceik lesznek.
2012. jún. 16. 14:30
 12/23 anonim ***** válasza:
12%

Jaj de nagyon öntudatos kutyabarát az a válaszoló, aki szerint a kérdező kegyetlen volt amiért kizárta...

Szerintem meg teljesen következetes! Másfél év távlatából szerinted össze tudja kapcsolni a kutya, hogy a gyerek miatt került ki? Ugyan már! Már volt elég ideje megszokni, hogy ez az új helyzet.

2012. jún. 16. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
15%
Mennyi elvakult állatimádó idióta van itt. Az állat csak állat nincsenek olyan komplex érzelmei vagy gondolatai mint egy embernek és valóban állatok már az ember előtt is voltak de mégis az embernél fejlődött ki az intelligencia és nem az állatnál. Kutya a lakásba nem való főleg ha még gyerek is van egyáltalán nem higiénikus kérdezz meg róla egy orvost és ne egy ilyen elfogult oldalon ahova tudatlanok írnak.
2012. jún. 16. 15:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát kedves utolsó: anyósom sebész főorvos-onkológus, apósom háziorvos (és az egész család szinte csak orvos/állatorvos), és bizony lakásban tartott bernáthegyijük van ;) A párom bátyjának van egy 3 és egy 1 éves gyerkőce, a kutya a kedvencük, állandóan rajta lógnak, imádják, ahogy a kutya is őket. Hamarosan nekünk is lesz picink, eszembe sem jut, hogy ne menjünk a nagyszülőkhöz, csak mert benti a kutya. Nincs semmi probléma, rendszeresen látja állatorvos, és normálisan van szocializálva. Azt sajnálom csak, hogy nekünk még nem lehet kutyánk, de talán majd a következő gyereknél (botránkozz meg, "szobakutya" labrador lesz ;))
2012. jún. 16. 15:40
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

megjött a sok szerencsétlen, akivel még a kutya sem törődik és most itt veri magát,hogy milyen siralmas az élete..

ha lesz időm sajnállak titeket:(

aki meg kb annyit tud erről az egészről,mint egy földieper, az ne írjon semmit ;)

2012. jún. 16. 16:57
 16/23 anonim ***** válasza:
70%

13-as

szövegértés egyenlő nálad a nagy 0-val. de nem hibáztatlak érte. :) aki hülye, az hülye.

2012. jún. 16. 16:58
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne válaszd el a kutyától, nem kell túlzottan aggódni. A széltől is óvni fogod ?

Én amikor kicsi voltam, szegény kutyusomnak kalapáccsal ütögettem a fejét, meg meghúztam a szőrét. Tudod mi volt a válasza ? Semmi. Ha már nagyon idegesítettem odébb ment. Persze 1-2 alkalom után megtanultam, hogy nem szabad így bánni a kutyával

Tehát: ne csak a kutyát neveled a gyerek elfogadására, hanema gyereket is a kutya elfogadására.

2012. jún. 16. 22:56
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem németjuhászom volt, együtt nőttünk fel, imádtam, még ma is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut. Ne tudd meg, én miket csináltam szerencsétlennel, míg kisebb voltam, bátran állíthatom, ha agyon ütöttem volna sem bántott volna. (Sosem tettem volna ilyet, mert imádtam, csak azért írtam, hogy szemléltessem) Minden nevelés kérdése. Amúgy a gyereknek szerintem nagyon jót tesz, ha van állat a háznál, sok mindenre megtanítja.
2012. jún. 16. 23:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
A mi kutyánk kb egyidős volt a bátyámmal, kölyökkutyaként került hozzánk, nagyon jó barátok lettek. Németjuhász amúgy :)
2012. jún. 16. 23:20
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem a baba miatt került házon kívül a mi első "kislányunk", hanem mert kertes házba költöztünk albérletbe és mivel nem engedték,hogy bennt tartsuk és szóba sem jöhetett az elajándékozás sem menhely a picurinkat-mert a kutyus is akkora felelősség,mint egy gyerek-így egy külön garázs,ágy és egy hatalmas kert fogadta.Kérlek titeket ezért ne ítéljetek el.Nem láncon van a szerelemem :)
2012. jún. 17. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!