Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kell viselkedni egy...

Hogy kell viselkedni egy olyan kapcsolatban, ahol a pasinak már van egy gyereke?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, 2 hónapja összejöttem egy 29 éves sráccal, aki egyedül neveli a 3 éves kisfiát. Nem voltam még ilyen helyzetben, teljesen más, mint egy átlagos kapcsolat. Nagyon aranyos a fia és rajta is látom, hogy jó apa. Csak attól félek, hogy lesznek olyan pillanatok, amiket majd jól kell tudnom kezelni. Pl. a fiával nem tudom, hogy viselkedjem, mint egy barát, vagy néha tanító jelleggel is közelíthetek-e. Ha együtt vagyunk 3-an, akkor nem ignorálom a kisfiút, hanem játszom vele, beszélek hozzá és olyankor mindig mosolyog vagy nevet. Viszont olvastam olyat, hogy az apuka barátnőjének nem kell a gyerekkel foglalkoznia, mert semmi köze hozzá. De akkor meg idegen lennék számára és nem tudna velem megbarátkozni, nem?

Akik voltak vagy jelenleg is ilyen helyzetben vannak, tudnának nekem pár "baráti" tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Mikre érdemes odafigyelni egy ilyen kapcsolatban, miket nem szabad soha tenni.

2012. jún. 16. 09:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
58%-os, inkább neked lehetnek problémák a fejedben, ha a legnagyobb szórakozásod, hogy olyan kérdéshez irkálsz, amiben nem tudsz tanácsot adni. Ne fárassz.
2012. jún. 16. 10:22
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a konkrét helyzet, és a "fogadó" család (barátod és kisfia) is alakítják majd.

Neked is rugalmasan kell a dolgokhoz állnod. Nyilván nem kezdheted egzecíroztatni, leszólogatni a kisfiút - persze biztos vagyok benne, hogy ilyesmi fel sem merül. :)

Ugyanakkor figyelj arra, hogy a kicsi hogyan áll hozzád? Mit "vár el" tőled? Apuka mit szeretne?

Szerintem beszéljétek meg, mert akármilyen jó tanácsokat kapsz itt, és akárhogy eldöntöd, hogy oké, én akkor így és így fogok viselkedni, még lehet, hogy az adott helyzetben az pont nem a legjobb döntés.

2012. jún. 16. 10:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a helyzet majd úgyis adja magát. 2 hónapos az ismertség még csak, ez nagyon rövid idő. Egyelőre a pasival kell jobban megismernetek egymást, ilyeneken kár egyelőre kattognod, hogyan kezeld a gyereket. Egyelőre sehogy. Legyél vele kedves, egyenrangú fél. Semmiképp ne tereld olyan irányba magadtól a kapcsolatot, amiben tekintélyelv érvényesül részedről a gyerekkel szemben. Ha majd megszilárdul a fickóval a kapcsolatod, akkor majd elbeszélgethetsz vele arról, hogy egyáltalán nevelheted-taníthatod-e a gyereket. Én így tennék. (gyakorló pedagógusjelölt vagyok)
2012. jún. 16. 10:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a tanácsokat!
2012. jún. 16. 10:48
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Ha te "pasi"-nak nevezel egy 29 éves, gyermekes férfit, akkor leginkább sehogy ne akarj beilleszkedni. Baromira éretlen vagy még, ez a kérdésfelvetésből is látszik. Nem való neked sem egy 29 éves, felnőtt férfi, sem egy kisgyerek.

Peace

2012. jún. 16. 10:57
 16/21 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó, van neked arról fogalmad, mi az a "köznyelv"? Köznyelvies formában igenis lehet egy 29 éves férfi minden további nélkül "pasi". Anyám, hogy egyesek miken képesek fennakadni, valami egészen elképesztő...
2012. jún. 16. 11:07
 17/21 A kérdező kommentje:

Szerintem ezen az egy szón kívül nemigen köthetnél belém, nem érzem úgy, hogy kiszúrnám a szemed az éretlenségemmel ebben a kérdésben. Őszintén az volt a célom, hogy tapasztalt emberek esetleg 1-2 szóval tanácsot adjanak, mert én még nem voltam ilyen helyzetben. Ha csak az vall éretlenségre, hogy ennyi idős vagyok és a barátom idősebb, akkor csak annyit tudok mondani, hogy senki sem tökéletes, így természetesen én sem.

De szíved joga így érezni, sajnálom, ha ez jött le így, ismeretlenül.

2012. jún. 16. 11:07
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

"Ha te "pasi"-nak nevezel egy 29 éves, gyermekes férfit, akkor leginkább sehogy ne akarj beilleszkedni. Baromira éretlen vagy még, ez a kérdésfelvetésből is látszik. Nem való neked sem egy 29 éves, felnőtt férfi, sem egy kisgyerek.

Peace"

Na mert a te válaszodból aztán árad ám az érettség..a legundorítóbb az ilyen kekeckedős embertípus, inkább a kérdésre válaszolnál..nekem az jön le hogy a kérdező egy tök értelmes 20 éves és pont hogy nem az a "jaj, van egy gyerekes pasim, remélem én leszek az első az életében" típus, mint a nála sokkal idősebb nők többsége.

2012. jún. 16. 11:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Az emberek mániája, h belekötnek valakibe, ha egy gyerekes pasival jön össze, főleg ha még fiatal is..na akkor aztán kő kövön nem marad. Még akkor is így ítélkeznek, ha nem a nő miatt szakított a pasi és normálisan viszonyul a gyermekhez.
2012. jún. 16. 11:16
 20/21 uccu ***** válasza:
100%

Szia!

Én elváltam az első férjemtől már 23 évesen. Nem játékból, hanem mert a kislányunk fejéhez egy napon fegyvert töltött lőfegyvert szorított, de itt most nem ez a lényeg... Utána 26 évesen megismertem a mostani, egyben remélem utolsó férjem. Ő egyedül nevelte 3 éves lányát, a felesége, kislányának édesanyja meghalt. Az én kislányom 4 éves volt akkor. tehát ott álltunk egy három és egy négy éves kisgyermekkel.

Abból a szempontból egyszerűbb volt a helyzetünk, hogy tudtuk mit szeretnék, kölcsönös elfogadásra volt szükségünk és céljaink egyek voltak. A család.

Abból a szempontból viszont bonyolultabb helyzetben voltunk nálad, hogy rengeteg borzalmon mentünk át, teli voltunk fájdalommal.

Én annyit el kell hogy mondjak, hogy hozzáállásodból két ellentétes dolog látszódik. Az egyik, hogy még éretlennek érzed magad, másrészt, hogy nagyon is érett vagy, hogy felteszed ezt a kérdést magadnak, másoknak. Ugyanis, aki kételkedik magában, akkor az egy gondolkozó, érett ember.

Tedd tisztába magadban, hogy mit is szeretnél az apukától. Nem könnyű, de jelen esetben valószínűleg családot, feleséget, szerelmet és "anyukát" szeretne gyermekének. Kevéssé hiszem, hogy csak barátosnőt, akivel járhat. Ha te sem vetnéd el ennek a lehetőségét, akkor közeledj a kicsihez. A közös kisfiunk most 3 éves. Nagyon igényli a figyelmet, törődést és szeretetet. Szüksége van viszont arra is, hogy állandóság legyen az életében. Szóval tegyél rendet magadban, hogy képes vagy -e arra, hogy akár a gyermek anyja helyett/mellett anyja legyél. Bárhogyan döntesz, a kisgyermek figyelmet igényel, szeretetet és törődést. Családos emberrel nem fogsz tudni bulizni járni, nem fog neki az sem jól esni, ha folyton elmész a barátnőiddel, őket otthon hagyva. Nagy feladat áll előtted, ha vállalod. Szerintem rajtad áll. Én az elmúlt 8 évben sajátomnak tekintem férjem kislányát és azt hiszem ő is engem anyának. Szóval szerintem döntsd el, hogy mit szeretnél és annak megfelelően közeledj a kicsihez, de bárhogyan is döntesz, törődj vele sokat, ha teheted.

2012. jún. 16. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!