Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó ez így? Hagyjam, hogy...

Jó ez így? Hagyjam, hogy segítsen?

Figyelt kérdés
A 3 éves kislányom folyamatosan sokat segít nekem. jön gazolja a kertet,fejti a borsót,pucolja a sárgarépát a levesbe(életlen müanyag késsel),segít takarítani...stb. Soha nem mondom neki!Jó ez így,hagyjam,hogy segitsen?Jó gyerekkora lessz így? Egyedüli gyermek!

2012. jún. 15. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de kis aranyos !!!:) Rossz nem sülhet ki belőle ...:)
2012. jún. 15. 14:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint élvezi, amit csinál, úgyhogy hagyd. :)
2012. jún. 15. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy hagyd. Önként csinálja, akkor ez neki a játék.
2012. jún. 15. 14:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, ha majd megunja vagy nem érzi jól magát benne, akkor ott hagyja. Azt utánozza amit lát, ne vedd el tőle a kedvét!
2012. jún. 15. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Peeeersze! Ez náluk még úgy működik, hogy nagyon büszkék magukra, hogy meg tudják csinálni a dolgokat! Hidd el, ha nem akarná, nem csinálná. :) Az én lányom 4 éves, Ő is sokat segít, söpröget, porszívózik, tereget, ha valamit kérek, hogy hozzon oda, azonnal hozza, élvezi, hogy segíthet és hogy meg tudja csinálni. Édesek. :)
2012. jún. 15. 15:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2012. jún. 15. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs vele semmi baj. :) Ha megunja, akkor úgyis otthagyja. Unokaöcsém egyébként ugyanilyen.

Múltkor nagyszüleinknél voltunk, fát aprítottak. Ő is hordta, pakolta a farönköket, én meg nem győztem a kezéből kikapkodni a nagyon nehezeket. Rá pár napra tele volt forgáccsal és fakéreggel az udvar, gondolt egyet, hátraszaladt egy zsákért, hozta a lapátot, és elkezdett takarítani, engem meg befogott segédnek. Fejtettünk már együtt borsót, folyamatosan szedi le az érett gyümölcsöket egy tálba (egyszer leszedtem egy félig érett epret...kaptam is a fejmosást tőle, hogy nem ismerem meg az érettet :)). Ősszel gereblyézik, télen havat lapátol, nyáron virágot locsol...

Elég szorgos egy kiskrapek, és most lesz 6 éves. Nem lehet leültetni, ha látja, hogy van munka. Ráadásul tökéletesen meg tud csinálni mindent. Mondjuk falusi gyerek, születésétől fogva látja ezeket a dolgokat, mert nem volt kire bízni a munkák idején.

20/l

2012. jún. 15. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:
tuti élvezi a kis drága :)))))
2012. jún. 15. 18:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam mikor kicsi voltam. Folyton szaladtam,segítettem. Lám most meg ki se megyek konyhába mikor anya ott van :D

14L

2012. jún. 15. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!