Milyen egy funkcionális család?
Figyelt kérdés
A saját tapasztalataimból kiindulva szerintem én egy diszfunkcionális családban nőttem/növök fel, de milyen is valójában egy funkcionális család?2012. jún. 14. 20:13
1/6 anonim válasza:
A funkcionális latin szó, működőt jelent.
Tehát a diszfunkcionális nem működik (jól).
2/6 anonim válasza:
Ahol az anya egyszerre tud anya és nő lenni, ahol az apa egyben férfimodell is. Kiforrott személyiségek egymásra épülő és egymást támogató kapcsolata. Ahol a gyerek mindkét nemtől hiteles mintát kap, ahol nem az egymás elleni játszmákon van a hangsúly. Ezt sajnos én is csak a tankönyvekből ismerem. Sem az én, sem a környezetem élők családja nem ilyen. A szörnyű, hogy a diszfunkcionális családban felnőtt gyerek is ilyen kapcsolatban él majd a nagy számok törvénye szerint. Csak nagy tudatossággal lehet ezeket a csapdákat elkerülni. Én most ezen dolgozom, te se add fel :D
3/6 A kérdező kommentje:
Úgy lesz! Köszi ;D
2012. jún. 14. 20:28
4/6 anonim válasza:
elég hosszú, de ha van időd... sok igazság van benne. mondjuk ez házasulandóknak szól, de amelyik családban a szülők házassága jól működő, ott a gyerekek is megfelelő környezetben nőnek fel szerintem.
5/6 anonim válasza:
A család funkciói: Reprodukció, Gazdálkodás és fogyasztás, Szocializáció, Tagok pszichés védelme-feszültségszabályozása.
Ha ezek megvalósulnak, a család funkcionálisan működik.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! 22:55 a link nem található!
2012. jún. 15. 22:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!