Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az öcsém a gonosz, a szüleim...

Az öcsém a gonosz, a szüleim vagy én?

Figyelt kérdés

Nem akarom bántani az öcsémet, mert szeretem, nem ártanék neki, de szinte minden nap kihoz a sodromból.

Tudom, hogy én is kibírhatatlan vagyok és a szám is nagy, de néha már igazán nem bírom.

A szüleim engem ostoroznak, hogy én gyűlölöm az öcsémet, pedig szerintem pont fordítva van.

Mindig ő kapja mindennek a javát,

ő akármit kér, a szüleim ugranak...

Persze engem nagyjából le se sz@rnak.

Tavaly elballagtam általánosból, tartottunk kis összejövetelt, szűkebb családi kör stb...

Erre, most hogy öcsikém ballag, egy csomó kaja,

apám asztalt barkácsol, csomó vendég,

ahhoz képest, hogy öcsikém majdnem megbukott,

én meg egészen véletlenül két négyes híján kitűnő vagyok.

Szüleim mindig leszögezik, hogy ők igazságosak,

mindkettőnket egyformán szeretik stb...

De ez mégsem fair.

Én gürcöltem egész évben öcsikém meg semmit nem csinált szinte,

mégis "ugyanúgy szeretjük őt is mint téged".

Hol van ebben az igazságosság?

De hiába mondom, hogy anya, miért csináljátok ezt?

Ők nem értik, azt mondják én vagyok nagyképű meg utálatos aztán apám anyám, anyám apám vérét szidja...

Mindig megvédik öcsikémet.

Állandóan szekál, szemétkedik, beszólogat, ütöget,

de ha megcsapom nekem jön és nem nézi hova üt meg mit csinál. Panaszkodik hogy lenyomom a földre, közben örülhet hogy csak ilyet kap.

Bezzeg én összemart karral, kék-zöld foltokkal járhatok iskolába. Ha beszól, azt halkan teszi, nekem jön, aztán ha lefogom kiabál... Szüleim meg csak akkor tudnak bejönni amikor vonyít, hogy én bántom, aztán letolnak, engem.

Ha akkor fogom meg, amikor piszkál, nem engedem el,

szólok anyának: most gyere, itt van! Ilyenkor senki se jön, hogy lássa azt a kis görcsöt.

Ha kimegy a szobából, ha bejön nem bír mellettem eljönni, rácsap a fejemre. Azt meg nem is mondom inkább mennyit szid, beszól stb...

Aztán ha nekem elegem van, szüleim ugranak nekem (ha nem öcsikém) hogy én mennyire szemét vagyok, senkit nem tisztelek, pofátlan vagyok, elhordanak mindennek...

Akkor is letolnak, ha felmerek szólalni, hogy engem elnyomnak, és nem biztos hogy azt érdemelném, amit kapok...

Öcsikém kért egy gitárt...

Anyuci, apuci ugrott, már van neki két gitárja.

Én akármit kérek: Jaj, ne hülyéskedj már, mit képzelsz, ja persze... Semmi.

Tavaly ahogy gondolkoztunk, hova menjek tovább tanulni, annyi sok szép hely volt.

De nem mentem, mert próbáltam előre látni, mennyire állunk jól anyagilag, nem bírnám a családom nélkül, így hát nem mentem el...

Öcsikémet meg megy kollégiumba, minden...

Apuci azt mondta én is részese vagyok annak, hogy elmegy,

szerinte ugyanis én üldöztem őt el.

Tudom, hogy milyen vagyok, állandóan próbálom magam visszafogni, néha annyira, hogy már azt se tudom ki vagyok valójában, ezek meg...

Azt mondják büszkék rám, de ennyi. Kimondják és ennyi.

Néha már biztos vagyok benne hogy én vagyok a rossz és jobb lenne ha takarodnék és ... áhh.

Tisztára könnybe lábad a szemem...

Annyi minden volna még, le se tudnám írni. :(

Nem haragszok se öcsémre, se szüleimre, csak annyira kétségbe vagyok esve hogy kutyába se vesznek...

Már néha komolyan félek, hogy egyszer meghibbanok.

Mit tehetnék? Ki most a rossz?

16F

2012. jún. 13. 22:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez volt apáméknál is. A vége az lett, hogy apának van egy családja és mondhatom, hogy jó körülmények között élünk; az öccse ezzel szemben egy alkoholista lett egy rakás hitellel a nyakán.

Be kell látni, hogy akinek minden a segge alá van tolva az később megszívja az életben.

2012. jún. 14. 14:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. Képzelem hogy érezhetsz.

Nálam is hasonló a helyzet, csak éppen az van, hogy az öcsém egy hazug, szemtelen, lopós gyerek. Itthon akkora a szája.. ordibál, üvölt, szétdobálja a cuccait. És ha rászólok, vagy valami, én vagyok a hibás, a szar ember. Minden nap avval kelek, hogy ugyan kibírjuk-e ezt a napot stressz és veszekedés nélkül.. Mindenkinek hazudozik összevissza, leszar minket, és adja a jó kisfiút.

Nekem is elegem van már. És nem, nem te vagy a rossz.

Hanem öcséd egy felfuvalkodott hólyag.

2012. jún. 15. 21:46
 13/14 Shaddark ***** válasza:

Láttam már ilyet, az öcséd mivel ez vezet célra sunyi lett és megoldja hogy mindig te kapj.

Igen, fiú is és kisebb is, én is így voltam a családban csak én többet voltam a haverokkal mint otthon ezért nem volt különösebb gondom a nővéremmel.

Szerintem ülj le velük beszélni, mondd el nekik hogy az öcséd visszaél a helyzetével, hogy sunyiságot alkalmaz veled szemben. Nincs a szobádban számítógép + webkamera? Fel is vehetnéd épp ha van. De szerintem elég lesz a megbeszélés, ha elmondod hogy kirekesztettnek, elhanyagoltnak és másodrendűnek érzed magad a családban e miatt. De ezt csak higgadtan, nyugodtan tudod megoldani, ha képes vagy úgy beszélni erről mint egy felnőtt. Ha hisztizbi, kiabálni, sírni kezdessz onnantól nem fognak komolyan venni. Én tennék egy próbát a helyedben.

2012. jún. 15. 22:00
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek! :)

Ahogy olvasgattam, megértettem, nem vagyok én se olyan jó, sőt... Beszélgettünk azóta.

Bevált a 10ig számolós módszer is, azóta nem is veszekedtünk annyira durván.

Azért megint rosszul esett, hogy öcsikém ballagásán én csináltam (normális) képeket,

míg az enyémen apa fényképezett, tehát 2 kivételével mind rossz lett. Amúgy ez volt keringőzéskor is, de már mindegy.

Már nem érdekel, inkább befogom szám a béke érdekében. :)

Tényleg köszi a válaszokat, nagyon sokat segítettek :)

2012. jún. 16. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!