Szólnál apósodnak, hogy ne ő egye meg a pizza háromnegyedét, hanem hagyjon másnak is?
Figyelt kérdés
Együtt élünk apósommal, s ha sütök pizzát, süteményt, rétest..akármit, tuti, hogy megeszi a háromnegyedét, s a férjemnek, meg nekem megmarad összesen az egynegyede. Soha nem szóltam neki ezért, még akkor sem, amikor ő kezdte meg a születésnapi süteményemet, mert nem bírta kivárni amíg én megkezdem. de most azt akartam reggelizni, s annyira begurultam, hogy kitört belőlem, hogy miért nem lehet elosztani úgy, hogy egyharmad jut mindenkinek, miért kellett megennie a kétharmadát? S erre annyira megsértődött, s olyanokat mondott, hogy ő sem szól sokmindenért...hát én se... de persze nem értette miről beszélek, úgyhogy legközelebb megint megeszi..Ti szólnátok? Ennyire rossz ember lennék, hogy csak én szólok ilyenért, már 100dik alkalomra, mert eddig eddig nem tettem szóvá...2012. jún. 13. 08:41
11/38 anonim válasza:
Igazából csak a helyzetet rontanád, ha ezt így szóvá teszed, hiszen az étvágya ettől nem fog megváltozni valakinek.
Porciózd ki, rejtsd el, de ha éhes, úgyis megkeresi XD
12/38 anonim válasza:
Amikor készen van akármilyen süti, akkor a harmadát rakd tányérra, és add neki a kezébe, hogy az az övé, úgy osztja be, ahogyan akarja. Kész.
13/38 A kérdező kommentje:
Nem egy pizza volt. Kaptuk anyumtól s csak "desszertnek" szántam nem főfogásnak. Előtte rendesen megvacsoráztunk, s reggelre tűnt el a pizza.Mindenből nagy adagot csinálok. s a papa elvileg utálja apizzát, ezért én azt nem csinálhatok ebédre, mert neki az nem kaja...ehhez képest...
2012. jún. 13. 08:58
15/38 anonim válasza:
A kiporciózás nem jó, mert az is nagyon bosszantó, amikor az egyik már megette az adagját, a másik meg egy hétig tartogatja, aztán megromlik és kidobja.
16/38 A kérdező kommentje:
Ez egy megoldhatatlan helyzet, ami így is marad, amíg él:)Mert szólni nem lehet, mert sértő, kiporcíózni nem lehet, mert persze nem ugyankkorát eszünk. Ez csak akkor változna, ha belátná, hogy amiből kevés van, azt el kell osztani 3 felé. Amúgy mindig igyekszem mindenből rettentő sokat csinálni, hogy maradjon is:) de szerencsére nem marad:) de azért szerintem ez belátható, hogy nem eszem meg más elől a kaját..
2012. jún. 13. 09:05
17/38 anonim válasza:
Akkor nem marad más, mint egyetlen egyszer megcsinálni, hogy valami kedvencéből neki nem hagytok csak 1-2 falatot, a többit egyétek meg ti, vagy vidd át a szomszédba, vagy akármit. Csak érezze át, milyen az, amikor valamiből neki nem jut!
18/38 A kérdező kommentje:
Lehet...
Köszi a válaszokat. A tanulság adott.
2012. jún. 13. 09:15
19/38 anonim válasza:
:) Szerintem mindenkeppen a parod beszeljen vele, mert az kevesebb konfliktust okoz majd. Oszinten szolva, nem tudom segit e, mert ez nevelesi hiba, es mar biztos oreg ahhoz, h valtoztasson :D
20/38 A kérdező kommentje:
Így van. elég öreg...
Amúgy férjem már párszor összeveszett vele emiatt, s akkor én voltam a békítő...de aztán én voltam a végén ott is a rossz:)))))
De jó volt kiírni magamból, megosztani Veletek, s tippeket kapni..
2012. jún. 13. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!