Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám, apukák! Ti a helyembe...

Anyukám, apukák! Ti a helyemben mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Lányom tegnap bejelentette hogy ki akar költözni a barátjához külföldre, akit még csak 3 és fél hónapja ismer. Az legfőbb ok az, hogy már nem akar arra az egyetemi szakra menni amit bejelölt, és úgy érzi időpocsékolás lenne úgy neki vágni,hogy már egyeltalán nem is akarja azt tanulni. És nem akar addig itthon lóbálni a lábát, hanem a saját lábára akar állni, és pénzt keresni, hogy később majd amikor megy egyetemre ne kelljen ránk támaszkodnia, és hogy egy kicsit szeretne világot is látni. Azt is mondta hogy az egyetem az megvárja és hogy nyugodjak meg, fog menni egyetemre csak kell neki az idő hogy kitalálja hogy mit is szeretne teljes szívéből csinálni. Na meg azért is menne ki, mert hiányzik neki a barátja. Egyébként a lányom idén lesz 20 éves (5 éves gimibe járt). Anyukák, apukák ti engednétek a lányotokat/fiatokat a helyemben?

2012. jún. 12. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nagykorú, elméletileg azt csinál, amit akar. A leírtakból nekem az jött le, hogy komoly lány, átgondolta mit akar csinálni. Persze nem lehet könnyű elengedni, de hát nem örökre megy el
2012. jún. 12. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát mivel már 20 éves nagyon eltökélt lenne visszatartani nem tudnám.

Próbálnám úgy felvázolni neki a helyzetet, hogy haza bármikor jöhet, ne érezze úgy nektek kell dacból bizonyítania vagy félelem/veszekedés miatt ne akarjon hazajönni ha ott rossz lenne neki.

Esetleg úgy egyezni vele, hogy a fiút megismerni, pontoan tudni az elérhetőségeiket, hol lakna, telefon, mi a neve stb ne tűnjön el szem elöl teljesen.

Vagy úgy megegyezni vele, hogy mondjuk 1-3hónap először csak az elég sok munkához meg gondolkodni is neki.

2012. jún. 12. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Masod eves voltam, mikor megismertem parom, s szinte azonnal eldontottuk, hogy kulfoldre koltozunk. Vegig csinaltam, mert arra gondoltam, ha nem csinalom vegig, akkor egesz eletemben banni fogom, es kivancsi voltam, hogy meg tudom e csinalni. Ma, 5 evvel a diplomaosztom utan, azon gondolkodok, jobb lett volna nem befejezni, es azonnal kihuzni kulfoldre, most elorebb tartanek. Nem valoszinu, hogy nagyon ragnam magam amiatt, hogy mi lett volna, ha befejezem.

Megertem a lanyod, megertelek teged. En sem orulnek neki, de azt hiszem en is hasonlokeppen dontenek a lanyod helyeben. Ha visszaporgethetnem az idot, lehet, hogy nem fejeznem be a fosulit. Nem nagyon valoszinu, hogy egyetemre vissza fog terni, ha jol jovedelmezo allasa, biztos helye es csaladja lesz lanyodnak. Miert kockaztatna ezeket, ha egyszer mar sinen van? Persze lehet tevedek. Ezt nem lehet tudni elore. Lehet, hogy most igy gondolja a lanyod, de lehet, hogy meggondolja magat 3 honap mulva, hiszen nemreg adta be a jelentkezeset az egyetemre es mar is meggondolta magat.

2012. jún. 12. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nagykorú, ugyanúgy az ember gyereke. Attól nem változik semmi.

3 és fél hónap nagyon kevés, ráadásul ha jól értem, akkor netes kapcsolat?

Azért lehetne óvatosabb a lányod, annyi mindent hallani, ki tudja, hogy nem lányokat toboroz-e ki tudja mire.....

5/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy elengedném, hiszen nem régóta ismeri a barátját. Ha most nem kezd tanulni, lehet késõbb már nem lesz kedve ujra belefogni.

Viszont te ismered a lányodat, te tudhatod, hogy megbizhatsz-e benne.

6/7 anonim ***** válasza:
Ti ismeritek a fiút? Tudjátok, hogy mivel foglalkozik? Hol lakik? Milyen körülmények között él? El tudja e tartani addig a lányodat, ameddig ő nem talál munkát? Ennek mindnek utána néznék, mielőtt elengedném a lányomat.
2012. jún. 12. 18:36
 7/7 A kérdező kommentje:
A barátjával már találkoztam, rendes srácnak tűnik, a fiam által ismerték meg egymást, a fiam meg kb 5-6 éve ismeri a srácot. Igaziból, nem is tudom mitől félek, hisz tud angolul, tudom hogy el tudja érni amit a fejébe vesz, csak...csak hát mégis a kislányom és még csak 20 éves. Tudjátok, csak féltem:) Meg hiányozna, mert ha minden jól megy, akkor csak februárban jön vissza és addig csak skype-on tudnánk beszélni.
2012. jún. 12. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!