Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá anyumat, hogy...

Hogy vegyem rá anyumat, hogy kapjak egy kutyust?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy Máltai selyemkutyát.Olyan aranyosak.Az egyik ismerősünknek ilyen kutyusa van,és rettenetesen aranyos.Nem családi házban lakunk,de most itt a nyár,mindig levinném,foglalkoznék vele,ezalatt a 2 és fél hónap alatt megtanítanám a szobatisztaságra.De anya hajthatatlan:((( Pedig annyira szeretném:( <3 Mivel győzzem meg?

2012. jún. 11. 12:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A kutya nem csak egy nyárig tart. Anyud nyilván tisztában van vele, hogy amint elkezdődik az iskola senki sem lesz otthon a kutyával, ami egy pokol lesz szerencsétlennek napközben. Arról nem beszélve, hogy kétlem, hogy te iskolaidőben fölkelnél fél órával korábban minden nap, és hétvégén is, hogy levidd a kutyát.

Szobatisztaság? Attól még minden nap el kell menni vele sétálni.

2012. jún. 11. 12:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Én nagy állatbarát vagyok, és mindig is voltak állataim.

De még így is azt mondom, hogy anyukád bizonyára jobban ismer téged, és azt is jobban tudja mi az a felelősség egy állattal szemben, valamint anyagilag is neki kell állnia jelenleg még a kutyatartással járó költségeket.

Sokkal több figyelmet igényel egy kutya, mint hinnéd, és bizony nem csak egy nyárig él...hanem akár 10-15 évig is.

Ha érettebb leszel, vagy ha majd saját lakásod lesz, akkor majd dönthetsz erről. Addig meg ez van. Ha a szülő hajthatatlan, és nem akar pénzt és időt rászánni (ami érthető is, mert ha jobban belegondolsz nem olcsók az oltások, a kutyakaja stb., és ha te épp "ha nem érsz rá" és nem akar téged felváltani az anyukád a kutyagondozásban), akkor ezt el kell fogadnod. Leszel még nagyobb, én vállalhatod önállóan is majd a kutyatartást.

Meggyőzni amúgy anyukádat nem azzal lehet, hogy te majd gondozod a kutyát, ezt úgysem hiszik el a szülők (és legtöbbször jogosan), hanem igazából arról kell őt meggyőznöd, hogy neki is jó egy kiskutya. Ha a felnőtt akarja, szereti az állatokat, akkor bevállalja a gondozását is, és te mint gyerek élvezheted a kutyázást.

2012. jún. 11. 12:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem csak egy nyárig tart.Vállalom mindazt,ami a kutyával jár.Vállalom azt a 15-20 évet,amit vele kell foglalkoznom.Csak ezalatt a nyár alatt,már nagyobb lenne,hozzám szokna,fokozatosan megtanítanám neki,hogy iskolaidőben egyedül lesz.És ezalatt a két és fél hónap alatt megszokná a rendszert.Én tényleg nagyon szeretném.Az ismerősünk ránk bízta a Máltai kutyusát 3 napra.Sírtam,amikor vissza kellett adnom.Én foglalkoztam vele,én vittem le sétálni,az ágyam mellett aludt.Tündérien aranyos volt.Imádtuk egymást.Nagyon szeretnék egy kis cuki Máltai selyemkutyát:(
2012. jún. 11. 12:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Ötletek,hogy hogyan vegyem rá anyumat a kutyusra?
2012. jún. 11. 12:47
 5/11 anonim válasza:
100%
Én most 12 vagyok és lesz egy kutyusom.... Anyáék év elején azt mondták, hogy ha leszek 4,5 év végén akkor kapok kutyust..... Hát nem hitték hogy sikerülni fog... De SIKERÜLT!!! Nem volt más választásuk... megígérték... Így hát hamarosan jön a családba egy Bella nevű labrador szuka... És már ki is választottam kifizettük az előleget... de semmi képen NE nyafogj érte!!!
2012. jún. 11. 13:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez az átlag nem fog összejönni,mert kitűnő vagyok....Ezt is mondtam neki,hogy kitűnő vagyok,de nem:( Egyéb ötletek?
2012. jún. 11. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ha nem akarja, akkor az ég világon semmivel sem fogod tudni rávenni.

Egy kutya pénz és idő, amit nehezen áldoz fel az ember még akkor is ha akarja. Ha nem akarja esélyed sincsen.

Menj el nyáron dolgozni, legyél szorgalmas, gyűjtögesd a pénzt és akkor talán.

2012. jún. 11. 13:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy az anyagiak miatt nem engedi? Van pénzetek egyáltalán egy ilyen kutyára? Alaphangon 100 000 ft ha tenyésztőtől veszed. És csak onnan vagy menhelyről érdemes venni, de menhelyen nem találsz ilyen kutyát. Lássuk csak. Ott vannak még az oltások. Egy db min. 2000 ft, és védőoltásokból legalább négy kell, a veszettség elleni pedig évente 3000. Ezenkívül féreghajtani kell 3 havonta. Kellenek kiegészítők is a kutyának. Etető és itató tál, játék, fekhely, póráz, nyakörv, sampon, kullancs elleni védelem, és ami a legfontosabb: táp. Méghozzá nem valami gagyi tömeg gyártott, színezékkel és ízfokozóval telenyomott szar, hanem normális táp. Szerinted mindezt ki tudnátok fizetni?
2012. jún. 11. 14:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is az anyagiakra gyanakodom..

Gondolj bele.. tenyésztőtől egy kutya 50.000től felfelé! (semmiképp ne vegyél szaporítótól mert rengeteg betegsége lehet, de gondolom már rengeteget tudsz róla mert egy csomót olvastál már a kutyákkal kapcsolatban..)

Most jön az eb adó maximum 6000Ft lehet (a nem veszélyes kutyákra)

Minden évben meg kell kapnia a kötelező oltást veszettség ellen ami 2800-3000Ft

Ajánlott oltások is vannak amit érdemes be adatni kb. 6-9000Ft szintén évente.

A fajtájából adódóan egy évben legalább kétszer el kell vinned kozmetikushoz (spánielemet 5000.ért nyírták)

Azért, hogy elkerüld a szökdösését és mivel gondolom szaporítani sem akarsz ivartalanítás kb. 15.000Ft.

A tápból jó minőségűt érdemes venni..az sem kis pénz de helyenként változik.

Ha ne adj isten bármi baj lenne vele állatorvost kell hívni az is iszonyat drága. (lovamnak egy oltása 10.000Ft)

Ha egy műtétet kéne fizetned..

Ezután jönnek még a felszerelések.. minden tönkre megy egyszer én évente kb. 10.000Fttal számolok rá.

Ha ezekez össze adogatod igen borsos összeget kapsz.. és ezután jön még hogy HATALMAS felelősség.. sétálni vinni minden nap össze szedni a kutyakakit.. takarítani utána, betanítani.

Nyaralni csak akkor mehetsz ha valakire rá tudod bízni stb.

De sok szerencsét.

Amúgy azt ajánlom hogy ülj le velük és beszéljétek meg higgadtan!. ;)

14/l

2012. jún. 11. 15:01
 10/11 anonim ***** válasza:

A Máltai selyemkutya szerintem is egy tündéri, imádni való kiskutya !:)

Anyukámmal teljesen beleszerettünk, mondtuk is, hogy nekünk azonnal kell. De aztán jobban utána néztük és hát...nagyon nagyon sok gondoskodást és törődést igényel. Ráadásul a kis termete miatt, nagyon könnyen megbetegszik és egyúttal sok vele született rendellenségei is lehetnek és sajnos úgy hallottam, hogy egyáltalán nem élnek sokáig :(. Szóval egy ilyen kutya rengeteg pénz, idő és felelősség is egyben. (Egyébként talán azért nem is szeretne mert talán nem tetszik neki, nem mindenkinek jön be ugyan az. De remélem tévedek.)

Persze ha ezzel mind tisztába vagy és tényleg úgy gondolod, hogy elbírnál egy ilyen kutyussal, én a helyedben még egyszer bepróbálkoznék anyukámnál.

Sok szerencsét!

2012. jún. 11. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.