Anyósommal kezd romlani a kapcsolatom, mit tegyek? (Bővebben lent)
Náluk lakunk, a ruháimat nem mossa ki, a szobánkban egyfolytában turkál, pakolászik, és ha nem találom valamelyik cuccomat, és megkérdezem hova rakta, vissza kérdet minek az nekem?
Hajnalban bejön a szobába, nyitogatja az ablakot, kotorászik mindenhol, és kimegy..
Kivagyok már miatta akadva, mit csináljak?
Gondolom úgy van vele "az én házam, az én váram". Én se vagyok odáig, hogy együtt kell élnünk velük, de tiszteletem őket annyira, hogy nem akarok nekik rosszat.
Ezért sem jó egyébként együttélni egyik szülőknél sem, mert ők megszoktuk a saját napi rutinjukat, életformájukat, s nem tudják elviselni, ha más ebbe belemászik.
Én ezt teljesen megértem, én is szeretem, ha nem nyúlnak a dolgaimhoz, ezért is jó különélni.
Bocsi a hülye fogalmazásért, kicsit fáradt vagyok!Mégegyszer nekiugrok!:)
Szóval őt is meg lehet érteni, mert megszokta, hogy ő a saját tempójában mit hogy csinál. Viszont abban neked is igazad van abban, hogy illetlen más személyes dolgaiban kutatni.
Ezért sem jó szülőkkel együttélni. Jobb a békesség.
Ha a te szüleidnél ennyivel jobb volt, akkor minek költöztetek az anyóshoz? Vag nekik is elegük lett belületek?
Ha eleinte nem volt baja veled, akkor gondolj bele, hogy miért változott meg?
Miért nem szólsz a barátodnak, hogy ez igy nem jó, költözzetek külön? NEM azt kell várni, hogy összevesszen miattad az anyjával, hanem hogy olyan megoldást keressetek, ahol nincs ilyen probléma.
Nem, azért költöztünk ide, mert barátom szerette volna.
Nem kell epés megjegyzéseket tenni mint pl "elegük lett belőletek.." ha csak ilyen modorral tudtok írni, akkor inkább nem vagyok kíváncsi a véleményetekre.
Kérdező, ne is vedd komolyan az ilyen negativ, támadó hozzászólásokat! Pár napja én is kiirtam egy anyóskérdést, hát mindennek lehordtak, de egy rendes választ sem kaptam! :S
Egyetértek azzal, hogy a ti ruháitokat mosd ki te. Még akkor is, ha eddig nem igy volt.
Megértelek, hogy rosszul esik, hogy "nem kér a segitségedből". Bár én nem lakom ott, de sokat tartózkodom a páromnál, szivesen segitenék a házimunkában, de anyósjelölt nem engedi. Olyankor, hagyd rá. Ha látod,hogy valamit csinál, mindig kérdezd meg hogy segithetsz-e valamit, ha látod, hogy tényleg jól jönne neki egy plusz fő, akk meg se kérdezd, csak állj mellé,és csináld a dolgot, de soha ne légy tolakodó.
A kotorászás ellen meg csak azt teheted,hogy megmondod neki, hogy ne haragudjon, de téged ez nagyon zavar.
Sok sikert! :)
tudom, hogy nehezebb lenne de az albérlet nem lenne jobb megoldás? Vagy addig amíg nincs elég pénzetek nem költöznétek össze, illetve beköltözni az "anyóshoz", találkoznátok minden nap, néha egymásnál aludnátok...
gondolj bele, fordított helyzetben te is lehet, hogy így fogsz viselkedni, ha majd az esetleges fiad/lányod oda viszi a barátját/nőjét. Nem egyszerű egy "ismeretlent" megszokni ám a házban, az meg egyértelmű, hogy mindent ő akar csinálni a házában. ha látod, hogy főz vagy csak főzéshez készülődik, segíts neki zöldségeket pucolni stb...
Az meg, hogy nem mossa a szennyesedet, teljesen jogos. elejétől kezdve nem szabadott volna hagyni. Írod, hogy a szobátok csili-billi, ez alap dolog, hiszen te vendégségben vagy ott. Nehéz, elhiszem! De amíg te vagy ott a "megtűrt" személy muszáj nyelni!! :/
Már nagyon nagyon a dolog szélén vagyok, mindenki tudja hogy ilyen.
Nem csak az én dolgomba szól bele, abba is hogy a másik gyereke hogy neveli a kisfiát, mit ad rá, mit etet vele...mindenbe. komolyan...
Én is a párom szüleinél lakom.
Több mint 1 éve,eleinte nehezen ment a dolog,hogy megszokjam az itteni környezetet,nem vagyok egy nagyszájú lány.
Én mosok a páromra, és magamra is.A szobánkat és a ház minden zegét-zugát takarítom,csirkét nevelek,kinti munkát csinálok,eljárok dolgozni a munkahelyemre.
Még nem vettem észre,hogy anyós egyszer is turkált volna a cuccaim között.
Most készülünk különköltözni,már mindent megvásároltunk a párommal.Csak a helyére kell pakolni a dolgokat.ALIG VÁROM A PILLANATOT!!! 23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!