Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretetből házasság vagy...

Szeretetből házasság vagy szerelemből házasság?

Figyelt kérdés

6 éve vagyok együtt a párommal. Szeretem őt, de nyilván már nem szerelemből, inkább legjobb barátomként tekintek rá.

Eléggé komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, szeretnénk összeházasodni, családot alapítani. Nagyon szeretem őt, nem szeretném elveszíteni, mégis mindenem odaadnám azért hogy egyszer igazi szenvedélyes szerelmet élhessek át. Szeretnék sokat csókolózni, ölelkezni, szeretkezni, bulizni, beszélgetni, tervezgetni, élni... de a mostani párom sajnos nem vágyik ilyesmire, neki jó ez a "nyugalom" ami számomra sajnos inkább csak unalom. Akkor is lehetünk boldogok hogyha szeretetből házasodunk?

2012. jún. 10. 17:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ennek így semmi jövője. Minek mennél bele egy eleve halott házasságba?
2012. jún. 10. 18:32
 12/21 anonim ***** válasza:
35%

#10: Olvasom. Úgyis elmúlik, én már nem merem, nekem úgysem jön össze, nem éri meg, csak rossz vége lehet, nem is létezik.

Szomorú. Szomorú ez a sok szomorú ember! Szomorú ez a sok olyan ember, aki nem hisz a szerelemben. Akkor mégis miben hisznek még, ha már ebben sem?! Nagyon ritkán olvasom itt, hogy valakiben volt annyi mersz, hogy nem ragadt le valakinél kényelemből, hanem megvárta, megkereste az igazi nagy szerelmét, akivel x éve, vagy x tizenéve boldog házasságban él. Igazad van, kiakadtam és hisztiztem két mondatot, de nem hülyeségen. Nekem nem hülyeség.

(Tippem szerint azért nem mernek az emberek igazán szeretni, mert fogalomzavarban vannak, és keverik a dolgokat. Pl. a szerelmet csak szenvedélyes rosszul elsülő dologként tudják elképzelni, ami elől jobb menekülni.)

2012. jún. 10. 18:40
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Az hogy valaki hisz valamiben nem jelenti hogy van, mint ahogy a Föld se lapos...azt is mennyire hitték...a szerelem elmúlik, hiába ír bárki bármit, én boldogan élek többet nem is kívánhatnék, imádom a férjem , de a szerelem az nem ez. A szerelem az a rózsaszín köd, és az elmúlik...
2012. jún. 10. 19:06
 14/21 anonim ***** válasza:
49%
Nem, a szerelem nem a rózsaszín köd. Itt van a fogalomzavar. Akkor szerinted akik 70 évesen azt mondják, hogy még mindig szerelmesek egymásba, azok vagy hazudnak, vagy még mindig a rózsaszín ködben vannak? (ha ez utóbbi, akkor az sem múlik el ezek szerint.)
2012. jún. 10. 19:15
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
A szerelem mindig elmúlik, a szervezet nem bírja fenn tartani, ne higgy annak, aki azt írja, hogy megmarad.
2012. jún. 10. 19:53
 16/21 anonim ***** válasza:
35%
De, én hiszek. Sőt, én tudom, hogy nem múlik el.
2012. jún. 10. 20:00
 17/21 anonim ***** válasza:
78%-os, minden szavad arany! már ha te is úgy gondolod, hogy nem az a kezdeti se hall se lát szerelem marad meg, hanem az alapjaiban lévő, zsigeri összetartozás.
2012. jún. 10. 20:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Nagyon helyes, ha nem szerelemből, hanem szeretetből házasodsz - ezek szerint már tisztán látod a párod hibáit, a kapcsolatotok erős és gyenge pontjait, tudjátok, mit vártok az élettől. A probléma azzal van, hogy te ezzel a házassággal lemondasz arról, amire vágysz: a szenvedélyes szerelemről (amit én semmire sem értékelek, mert hosszútávon általában sz.rt sem ér, nem lehet rá építeni - de ez most más kérdés)

Neked a házasság így megalkuvás lenne, hiába egy álom megvalósulása, ha ezáltal lemondasz egy olyan álomról, ami a házasságoddal nem férhet össze. Ez két dologhoz vezethet:

-megcsalás (idővel fokozódik az igényed a nagy szerelemre, és ha valaki vágyik erre, akkor hajlamos lesz minden jöttmentbe belehabarodni)

-örök elégedetlenség

Egyik sem tesz jót a házasságnak, és kétlem, hogy a gyűrűtől 'lenyugodnál'. Régóta együtt vagytok, valószínűleg ezelőtt nem csalódtál nagyokat, nem lett eleged a hatalmas szerelemből, és vágysz az ismeretlenre. Szerencsétlen helyzet, hogy a férjnek való férfival azelőtt találkoztál, mielőtt még kiélted volna magad e téren. Persze az is lehet, hogy nem egy irányba tartotok, nem egyezik a vérmérsékletetek - nem illetek össze.

2012. jún. 10. 21:53
 19/21 anonim ***** válasza:
#17 - Természetesen nem úgy gondolom, hogy 50 évig olyan lesz mint első pillanatban. De a szerelem az szerelem, a szeretet meg szeretet. Egy szerelmen alapuló kapcsolat tovább fejlődik, ahogy múlik az idő. Még erősebb és több lesz. De igenis lángolhat és meg lehet őrülni a másikért sok év múlva is, úgy is hogy közben az ember reálisan látja, hogy bizony otthagyta a zokniját, és elfelejtette kivinni a szemetet. Ez nem valami fikció, amit még soha senki nem tapasztalt. Csak ugye ehhez válogatni kell és küzdeni és tenni érte. Ha elmúlik, és csak szeretet lesz belőle, akkor maradjunk barátok. Én a barátaimat, a rokonaimat, a kutyámat, a macskámat szeretem. A társam a szerelmem, azért a társam.
2012. jún. 10. 21:58
 20/21 anonim ***** válasza:

ne keverjétek már össze... a szeretet az általános, sok mindenkit lehet szeretni, a barátaitokat, a családtagjaitokat, a gyermeketeket..ha szeretitek az egyik gyereket, ugyanúgy tudjátok a másikat is szeretni, nem? nem megy az egyik a másik rovására, mert SZERETET.

a SZERELEM lényege a kizárólagosság. nem szeretetté alakul, hanem csak átalakul, mélyebbé, amikor igen, lehull a köd, és a teljes valójában szereted a másikat, a hibáival együtt. de őt akarod ölelni éjszakánként. őt csókolod meg ha hazaér a munkából, megfőzöd a kedvenc ételét, eszedbe jut a szupermarketben és megveszed a kedvenc csokiját, és nem a szomszéd Józsi/Aranka seggét szeretnéd megfogni, hanem az övét. Mert NEKED ő a szerelmed. Kizárólagosan. Lehet hogy szenvedélyesen, lehet hogy lenyugodva, lehet, hogy unalomig egymáshoz szokva, de a kizárólagosságot nem tudod kitörölni.

Ha nem lenne kizárólagosság, hanem csak szeretet, akkor a szomszéd Mancika is megfoghatná a férjed seggét, mert hiszen nem vagytok szerelmesek, csak szereted, ergo nem zavarna a dolog, nem?

Az hogy kinek milyenné alakul a szerelem, vagy milyenné nem alakul, vagy elmúlik és szeretetté alakul, az más kérdés, embere válogatja.

Édesapám kb. 15 éve van a barátnőjével. Ugyanúgy viselkednek, mint a friss szerelmesek, imádom nézni, ahogy egymáshoz beszélnek, süt róluk a szerelem. 15 éve.

2012. jún. 11. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!