Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen fajta megcsalásról?

Figyelt kérdés

A női félrelépős kérdésről jutott eszembe egy szituáció, amit sajnos én magam is átéltem, és amilyenbe az egyik barátnőm is belekeveredett...

Szóval adott férj és feleség. Rossz a házasságuk, ezért egy idő után eldöntik, hogy szépen különmennek. Igaz, még együtt élnek, de a válási papírok már be vannak adva, és már semmiféle testi kontaktus nincs közöttük.

A feleség elkezd enyelegni egy pasival, akinek barátnője van. Persze a barátnő mit sem tud. A férfi viszont viszonozza az enyelgést, és megtörténik az, aminek nem lenne szabad megtörténnie.

A barátnő tudomására jut a dolog, és persze rögtön szappanopera sorozatba illő hevességgel véget vet a kapcsolatának. :)

Mikor a nővel találkozik, és felelősségre vonja, akkor valami hasonló választ kap:

"Nézd. Én egyedülálló nő vagyok. Igaz, együtt élünk még XY-val, de már nem köt minket össze semmi. Nekem szabad a pálya, bárkit kiszemelhetek magamnak. A te barátod vevő volt a dologra, de ez igazán nem az én hibám. Én nem csaltam meg senkit, mosom kezeimet."

Persze ő tudott róla, hogy a férfinak kapcsolata van.

Vélemények?

Köszönöm!

2012. jún. 10. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

"A te barátod vevő volt a dologra, de ez igazán nem az én hibám."

Így van. Ha a pasi nem tud megmaradni a gatyájában, akkor olyan mindegy, hogy a nő tudott-e róla, hogy van valakije vagy nem. Ezek szerint olyan, amilyen.

A nő meg majd elintézi a saját lelkiismeretével a dolgait.

2012. jún. 10. 16:19
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"A lényeg h azt gondolom, hogy csak oda tud harmadik személy beférkőzni ahol eleve adott problémák vannak a házasságban."

Jó meglátás. De mi köze van a szeretőnek ahhoz, hogy a házasságban éppen problémák vannak, már úgy értem milyen jogon használja ezt ki és pofátlankodik be olyasvalaki ágyába, aki hivatalosan mással hál?? A kifejezés, amit használtál, tökéletes: beférkőzik a házasságba, azaz kihasználva rajta az éppen adódó ici-pici rést, fúr és tapos, pofátlan módon.. MINDEN házasságban vannak időnként mélypontok, de ha (legalább bennünk) nőkben lenne annyi tartás, hogy senki nem fekszik másvalaki férje alá, mondván, hogy már úgyis problémáik vannak, akkor rúgok a kapcsolatukon én is egyet, akkor kevesebb válás lenne. És hol az önbecsülés? A férfi az megy a farka után, de mitől olyan nehéz nemet mondani egy nős embernek??

2012. jún. 10. 17:22
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Női szolidaritásból és a saját méltósága miatt is ragaszkodhatott volna hozzá, hogy a szeretője előbb szakítson.
2012. jún. 10. 17:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

12.nek:

A nő sokszor nem tudja h szerető lett. Legtöbb pasi ügyesen hazudik, ismerjük a közhelyeket h " Éppen válok" vagy "Rossz a feleségemmel a viszony" blabla... A szerető ezt meg elhiszi, mert azt magyarázza be magának h "Talán miattam elválik.." Ha egy nő félremegy egy férfivel aki nős, azt gondolom (ismerettségi tapasztalat alapján), hogy szerelemből teszi. Mert még a férfi így oldja meg a problémáit h félremegy, mert neki ez a "legkönnyebb", nem minthogy tisztázná a feleségével a gondokat. Ha egy nő szerető belemegy a szeretői státuszba akk többnyire szerelemből vagy már vmilyen érzése is van, vagy olyan is van h hát független a nő, akkor miért ne feküdhetne össze azzal akivel akar, a pasi nemet mond majd ha nem akarja, hisz senki senkinek sem a tulajdona.

Szóval logikusan sztem, a szerető a független(többnyire), a férfi és a nő a házas, nekik KELL nemet mondani a szeretőnek ha esetleg a szerető kezdeményezne, hisz a házas felekre tartozik a házasságon belüli probléma megoldása, ha van, és ők tartoznak egymáshoz, ők nem függetlenek.

Ha meg egy házasság tökéletesen működik - leszámítva a kisebb vitákat amiket az embereknek meg kell tudni egy közösségen belül oldani- akkor meg jöhet akármilyen bombanő vagy helyes férfi, a felek nemet fognak mondani.

Szerintem nincsenek olyanok h férfi ösztönök, egyszerű kontroll kell az egészhez. Ha egy házasság jó, akkor nincs harmadik fél. Ha a házasság unalmas, vagy gondok vannak, akkor jön a harmadik. Ezeket meg normális házasok kiküszöbölik a kommunikációval, megbeszélik a gondokat, rendezik a vitákat, ha meg unalmas a kapcsolat akkor tesznek azért h ne legyen az, és nincs harmadik.

Lehet kicsit zavarosan írtam, remélem érthető azért :)

A kérdező esetére a válasz: ha engem megcsalnának, és én volnék a barátnő helyébe, és a feleség nekem mondta volna ezt, akkor a barátomat okolnám mindenért, mert neki kellett volna nemet mondania a nőnek, és tiszteletben tartani engem. ha probléma van meg kellett volna beszéljük, ha nincs és ennek ellenére a nő kellett volna neki helyettem, akkor előbb hagyjon el, utána enyeleghet akivel akar, de nem így. Szóval szakítottam volna/elváltam volna mindenképp.

2012. jún. 10. 18:38
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

a mi házasságunkkal is problémák vannak, de ettől egyikünk sem csalja meg a másikat, mert amíg nincs vége, addig házasok vagyunk és mindketten úgy is állunk hozzá, ha szétmarjuk egymást is!

ennyit a rossz kapcsolatról, meg harmadik félről.

annyit fűznék az egésznek, a bnő szinte hálával tartozik a feleségnek, hogy megismertette vele a barátját. a feleség meg igenis moshatja kezeit.

2012. jún. 10. 18:39
 16/21 A kérdező kommentje:

Én igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyen esetben mi a véleményetek a nőről. Tehát hogy joga van ehhez a fajta viselkedéshez, vagy sem. Elítélendő a közfelfogás szemében, vagy sem.

A kapcsolatomat nem részletezném, velejéig romlott volt, (és igenis, próbáltam megoldani, de egyedül nem lehet, no meg mondani mindig könnyebb, mint tenni is érte) de magamból kiindulva, én nem tudnék egy látszólag elkötelezett férfival kikezdeni. Mert elkötelezett. Előbb menjen szét a barátnőjével, utána lehetünk együtt. De addig nem.

Az, hogy az ő házassága tönkre ment, még nem jogosítja fel arra, hogy bárki pasijára rányomuljon, független attól, hogy a pasi belemegy e a dologba, vagy sem. A következmény már mellékes.

Engem igazából tehát az érdekelt volna, hogy egy ilyen nőt valóban fel lehet e menteni a tettei alól, vagy sem.

(mert ugye a másik kérdés is hasonló témakörű volt, az is a nőkről szólt.)

2012. jún. 10. 20:14
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

A tetteivel saját magának kell elszámolnia. Senki másnak nincs joga ítélkezni felette.

Elképzelem, ahogy elmondom fűnek fának, idegesítem magam egy vadidegen tettein és itt oldalakon keresztül szapulom. Hát ettől biztos visszafordul az idő kereke, újra nekifut az életének és most már apácának megy szerető helyett. Ennyi értelme van ítélkezni mások felett. 3 ujj úgyis magunkra mutat mutogatás közben.

2012. jún. 10. 20:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy a feleség már csak azért is kifog kezdeni a pasival hogy bizonyítson önmagának.De erről egyedül a pasi tehet ha beengedte az életükbe a "szeretőt"!Ehhez nem feltétlenül kell rossz házasság vagy kapcsolat.Pusztán elég a fogékonyság rá.Ha nem a feleséggel,de előbb utóbb egy másik nővel úgyis megcsalta volna akkori párját.
2012. jún. 16. 16:52
 19/21 anonim ***** válasza:
53%
Nem mintha egyetertenek a novel, de ha minden lelkiismereti dolgot felteteszunk, akkor igen, szive jogaa. A pasinak kellett volna gerincesnek lenni es visszautasitani.
2012. aug. 17. 18:47
 20/21 anonim ***** válasza:
47%

Már a Bibliában is meglett írva. Éva miatt történt a baj és nem az Ádám miatt. Ádám,áldozat volt.

Hétköznapi életben,azaz a mai világban. Mindig a Nő kezdeményez egy férfinél,csak a férfiak vagy észre veszik azt vagy nem. Ezen el lehet gondolkozni. Mindjárt fel is teszek egy kérdést,hogy jobban meglehessen érteni és ne keljen ezen vitatkozni. Kérdés: Férfiak ! mennyi olyan nővel volt kapcsolatotok,ahol a Nő nem akart tőletek semmit? Nők ! nektek ,mennyi olyan férfivel volt kapcsolatotok ,ahol Ti, azt nem akartátok?

Csak akkor van kapcsolat,szex,stb. ha a Nő azt akarja!

A férfi mit akar,hogy abból mi lesz, azt mindig a Nő dönti el!

A mai világban is, mint a Bibliai időkben, a Nő csábít!

Egyik férfi sem tudná megcsalni egyetlen egy nőt,feleséget sem, ha a nők nem ilyenek lennének amilyenek azaz "Évák",önzők. Mert mit érdekli a nőt,hogy az a férfi nős,kapcsolatban él,ha a nő önzően meg akarja kapni azt a férfit,semmit,semennyire nem érdekli,az önzése nagyobb mindennél és meg fogja szerezni bármi áron,azaz nem nézi és nem foglalkozik vele,hogy másnak mit árt vagy árthat. Igy volt ez a kérdező kérdésében szereplő esetnél is.

2013. márc. 19. 00:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!