Anyukám szidja a barátomat, mert én diplomás leszek, ő pedig szakmunkás, és hogy mit akarok én egy ilyentől. Ti egyet értetek ezzel?
A barátomnak szakmája lesz, én egyetemre járok. Anyukám ezért mindig lealacsonyítóan beszél róla, hogy milyen már az hogy egy diplomás lánynak szakmunkás a barátja...
Hiába mondom neki, hogy míg ő a szakmájával havi 200-at is meg fog kapni, én a diplomámmal a fizetést nézve hozzá képest a béka s*gge alatt leszek.
Hogyan értessem meg vele, hogy nem kellene őt lenéznie emiatt?
Ha itt van a barátom nálunk, akkor jópofizik vele anyum, bár azért sokszor elég flegma vele ami engem annyira bánt...
A diploma nem tudom miért számít még mindig "elitnek" ,mikor rengeteg olyan szak van,ahova gyakorlatilag 3as érettségikkel,250-300 ponttal felvesznek. Sok az idióta ,semmire nem jó szakirány is,szerintem akik ott tanulnak azok s etudák valójában mihez értenek majd.
Még ha valaki azt mondja,hogy orvos vagy ügyvéd pali kell a kicsi lányának,akkor azt lehet sznobnak nevezni legalább. De ha ennyi a kikötés,hogy legyen diplomája,ez csak simán idiótaság:D
Remélem értitek a mondandóm lényegét,ma már semmit nem számít egy diploma,a szak ezerszer fontosabb a szakmunkásoknál és a főiskolán/ egyetemen végzetteknél is.
Az intelligencia,jómodor,humor,hűség,műveltség pedig nem végzettség függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!