Miért ilyen anya?

Figyelt kérdés

Nem érdekli semmi. Megcsinálja ugyan itthon a házimunkát, porszívóz, mos, takarít, de ha teheti a Facebook előtt ül meg zenét hallgat.. én most egy nagyon nehéz korszakomon megyek keresztül, vadidegen emberekkel jobban meg tudok beszélni mindent, mint vele.. nem is akarok vele erről beszélni..Mindenért kiakad, rettenetesen makacs, sose lehet rajta kívül senkinek sem igaza, a vitákban mindig neki kell legyen az utolsó szó. Kb ilyeneket szokott csinálni: elment múltkor a boltba, leültem tíz percre a laptop elé - két gépünk van egy asztali meg egy laptop, de nekem gerincmeszesedésem van, jobb szeretek a fotelban ülni mint a kemény háttámlájú székben..) Kikapcsoltam, leültem a szobámban tanulni, hazajön, köszönni se köszön, már rögtön mondja:"eleget ültél a laptop előtt, add ide!" Azt se tudja mit csinálok, be se volt kapcsolva de rám kiabál.. Apával is gyakran veszekednek a Facebook miatt mert anya gyakran ül előtte... annyira nem érdekli semmi.. én az ő helyébe most hogy itthon vagyok és munkát keresek (mármint anya), elkezdenék elolvasni pár jó könyvet (egy nagy dobozzal kaptunk, ki is végeztem egyet..), nyelvet tanulnék, akármi.. de mindig csak a Facebook... Ha beszélek vele, például múltkor el akartam mondani mi volt az orvosnál, erre öt perc múlva hagyjál már, hagyjál már.. Suliból is hazajövök, történt valami izgalmas, mesélek, már rögtön: hagyjál már, hagyjál már.. Utána csodálkozik ha megkérdezi mi volt a suliba és azt mondom semmi és neki áll feljebb... Vagy itt volt múltkor nagymamám, egy fél évbe egyszer jön, az ő anyukája.. látszott rajta, hogy alig várja hogy keresztanyám és ő elmenjenek, hogy leüljön facebookozni.. Meg egy időbe alig láttam... mindig a barátnőjével meg annak fiával volt.. meg így a kisgyerekekkel, más gyerekével mindig jobban törődik.. Nem azt mondom, mindig megkaptam mindent, olyan szobám van, mint amilyen másnak nincs, de sose törődött úgy velem.. ha nem lettek volna nagymamámék, akkor nem tudom mit csináltam volna.. apa jó, vele lehet beszélgetni..

18/L

2012. jún. 6. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Mi most honnan tudjuk hogy miért viselkedik így?

A te anyád, a te családod. Van szád, ki tudod nyitni és megkérdezni tőle miért viselkedik így.

Gépfüggő. Ennyi.

Csak ez az egy kikapcsolódása van a napi robot mellett. Hát ne sajnáld tőle.

Én is dolgozom, aztán itthon főzök, mosok, teregetek, vasalok, porszívózok, port törlök, mosogatok,a gyerek és a férjem után összepakolok, boltba futok stb. Közben már a kis t.köm is tele van azzal hogy még véletlenül sem jutna eszébe senkinek hogy esetleg nem csak házicseléd vagyok és ugyanmár másnak is épp annyi lenne megcsinálni egy-két dolgot mint nekem és akkor nem szakadnék meg estére és nem hullaként esnék bele asz ágyba hogy minden kezdődjön másnap előröl.

Ha van egy kis szabadidőm (mint ma amikor 1 napos szabin vagyok) ami nagyon ritka akkor igen, bekapcsolom a gépet és én is lazítok. Szerintem ennyi igenis kijár egy anyának.

A mi idegeink sincsenek ám kötélből.

Nekünk is van legalább annyi ( ha nem több) problémánk mint nektek tiniknek. Csak magunkban oldjuk meg.

Nem mindenért a szülő a hibás.

Te megkérdezted valaha hogy miben tudnál neki segíteni? Vagy egyáltalán! Szó nélkül is meg lehet otthon csinálni a hazimunka egy részét hogy ne minden anyukádra háruljon. Talán ennyi segítséget megérdemelne.

2012. jún. 6. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukád besokallt.

Szoktál neki segíteni házimunkát végezni? Kicsit le kellene venni a válláról. Én 38 vagyok, de sokszor én is besokallok a napi robottól, hogy reggeltől estig helyt kell állni munkában, otthon, sok a probléma. Nem lehet,hogy anyukádnál is ez lehet a háttérben?

2012. jún. 6. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nos a kettö közöt a pont! Mondjuk besegités nem árt a házimunkába! Viszont Én a helyedbe apádnak szolnék hogy kezdjen valamit muteroddal mert a gépfügöség ugyan anyagilag nem terheli meg a családot mint mondjuk az alkohol vagy a játékgépek de ne csak abbol álljon az élet hogy kimosok megfözök,azt mehet a FB! Kiváncsi volnék muterod mit reagálna ha odálnál elé és benyögnéd hogy anya "terhes vagyok". Morbid tréfa lenne de vissazvágási alapnak nem rosz! Utána ha kikel magábol akkor nyugodtan beadhatod hogy ennyire figyel rád stb stb!

27/F

2012. jún. 6. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt mi nem tudjuk, hogy miért viselkedik így, de abban viszont igaza van az előzőnek, hogy van szád és lekell vele ülni és megkell vele beszélni a dolgokat. Mert ha nem teszed meg most, akkor már nagyon késő lesz. Igaz, jobb később, mint soha. De ne várd meg ezt. Amint olvastam, így is elég komoly a helyzet. Nem tudom hány éves anyukád. Nem hiszem, hogy nagyon öreg, mivel Te is csak 18 éves vagy. Bár tudom ez nem jelent sok mindent. Annyit tudok neked tanácsolni, hogy egyszer, mikor elmegy valahova, akár a boltba pl, Te leülsz a gép elé és teszel rá egy kódot vagy éppen elteszed oda, ahol nem találja meg. Az asztali képet pedig húzd ki, vagy csak lazits meg egy kábelt, hogy ne tudja bekapcsolni. És ha kérdezi, hogy miért van most ez akkor leülsz mellé, vagy oda hívod magad mellé és szépen közlöd vele, hogy neked ebből eleged van, nem szeretnél anya nélkül felnőlni, pont abban a korban vagy, hogy jó lenne dolgokat megbeszélni, mint anya a lányával. Közlöd vele, hogy ezek mind elmaradtak az utóbbi időben, azért mert a FB előtt ülsz mindig. Mondd el, hogy Te szeretnél többet vele lenni, beszélgetni vele, hülyéskedni, segiteni neki, stb. De ehhet kicsit félre kell, hogy tegye a FB-ot. És ha nem érti a dolgot, akkor hozd fel azokat a példákat, amiket ide leírtál nekünk. Hazamész iskolából és rád sem néz, megsem hallgatja, hogy mit mondasz. Hozd fel neki a példákat, had tudja követni amit mondasz neki.

Nem kell vele ordibálni, bár tudom, hogy az érzések sokszor ahhoz vezetnek, hogy a végén már ingerülten beszélsz, de hidd el az sem segit. De amíg ezt megtudjátok beszélni, addig semmi komoly probléma nincs. Mert az a legfontosabb, hogy megbeszéljétek és pontot kell rá tenni!

Ui: Írtad, hogy apuddal semmi baj nincs és neki is elege van a FB előtt töltött időkből. Először menj hozzá és mond el neki, hogy szeretnél anyuddal beszélni, de azt is szeretnéd ha ő is ott lenne veled. Azért csak másabb hatással van az emberre, ha már kettő személy a családból akar vele beszélni a viselkedése miatt!

Remélem valamit tudtam segiteni neked! Hidd el, mindig mindent jó megbeszélni időben!!!!

Üdv, 19-lány!

2012. jún. 6. 11:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Helyes az elözö kommentelö hozzá állása csak sajnos ne felejtsük el hogy a "gépfüggöség" is egy betegség minta drog vagy az alkohol ! Szoval nem a legjobb megoldás ha "lekodozod vagy kihuzod a zsinort" mert evvel csak magad ellen forditod!A megvonás dühöt fog kiváltani nála csak szolok4 Tudom mert én is gép függö voltam csak nálam ezu elmutl magátol ugyszolván meguntam! Inkább Apádnak szolj hogy tegye meg ö ezt mert neki mégis több "joga" van hozzá!
2012. jún. 6. 12:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Én mindig takarítok, általában a port letörlöm és annyi, mert az én szobámban rend van. Mosogatni is szoktam. Nem csak anyu végez házimunkát itthon...
2012. jún. 6. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Az 1. válaszoló vagyok.

Nem értek egyet a 19 éves lánnyal abban, hogy kódolja le a gépet stb. hogy az anyuka ne tudjon gépezni.

1. A számítógépet/internetet nem a lány fizeti hanem a szülei. Tehát legalább annyi joga van a gép előtt kikapcsolódni mint a kérdezőnek.

Az anyuka dolgozik meg azért hogy az internet-csekk be legyen fizetve...

2.Ha az apukának "árulkodik" az anyjára, ezzel csak egy óriási vitát fog a kérdező gerjeszteni a szülei közt.

3. Ezt csakis ő maga tudja az anyukájával megbeszélni.

2012. jún. 6. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam h árulkodjon hanem h beszéljék meg együtt .... am meg joga van neki is kihuzni a gépet ha egyszer csak akkor tud leülni és beszélni az anyjával....
2012. jún. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!