Rossz lesz a gyermekemnek?
Szia!
Nekem is egyke a fiam, az is marad. A párom családja kis család, nekem meg már szinte nincs is. Szóval ránk se nyitogatják napont a rokonok az ajtót, amit én egyátalán nem bánok. DE, tudod miért nem jutott eszembe soha az ami neked eszedbe jutott? Kit érdekelnek az én barátaim? Saját magamat, ha jönnek ők hozzám jönnek nem a gyerekhez, és ez igy van jól...tudod miért, mert hozzá majd a SAJÁT barátai fognak jönni. Ez az élet rendje. Megy oviba, jönnek a barátok, zsúrok, farsangok stb. aztán suli, haverok, lányok...hát én sem anyám barátaival szocializálódtam :-DDD
Nem is tudom, hogy juthat ilyen az eszedbe :-))
Én nem szoktam nagy ügyet csinálni a vendégségből, főleg, ha csak egy-két ember jön, csak hívom őket, hogy alkalomadtán ugorjanak fel beszélgetni egyet. Jeges tea, némi almás sör, kis ropogtatni való, ennél nem kell több (bár ebben a melegben inkább fagyit csinálok), és akkor ez csak egy kis beszélgetős délután/este.
Ha meg több embert hívok, akkor nehezebb, hogy mindenkinek jó legyen az időpont, de előbb-utóbb összejön, azt inkább facebook-on szoktuk leszervezni, egyszerűbb, mint körbetelefonálni mindenkit.
Nincs benne semmi ördöngösség, csak el kell hívni az embereket. Persze mindig van olyan, akinek egy adott időpont épp nem jó, de ebből nem szabad tragédiát csinálni. Rugalmasnak kell lenni és jó lesz :) Hozzánk már annyira ideszoktak, hogy a gyerek megkérdezi 3 nap után, hogy na mi van, nem jön már senki? :D
Szóval csak bátran, vedd fel a kapcsolatot az ismerősökkel és hívd el őket, biztos lesz olyan, aki örül, hogy meglátogathat titeket :) Aztán majd szép lassan kialakul a dolog.
A szülő a legfontosabb egy gyereknek. Nálunk ünnepek idején senki nem jön látogatóba, meghaltak.
Sok gyerekprogramra hordom a gyereket, járunk külföldre, belföldre, van egy-két távoli rokon félévente látjuk őket.
A pénz és a szülői támasz a lényeg nagyon hosszú ideig. ha a saját gyereked majd talál társat és lesz több 2-3 saját gyereke, nem fogja érdekelni, hogy nincsenek rokonok. Egy-két jóbarát is kell, de ha nagy baj van akkor úgyis csak aszülő és a sok pénz segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!