Hogyan raknátok ki otthonról 24 éves naplopó fiatokat, miközben még mindig szeretitek?
nem halat kellene neki adni, hanem halászni megtanítani, ha érted az analógiát...
ismerek egy ilyen fiút én is. egyértelműen az anyja a hibás, mert nem tudatosította a fiában, hogy tanulás nélkül semmire sem megy.
nem azt mondom, h summa cum laude diplomázzon, de legalább egy szakmája legyen, amivel tud dolgozni.
ez nem csak a fiatok hibája, hanem a tiétek is, hogy ennyi idősen még mindig pátyolgatjátok. úgy, hogy meg sem érdemli.
az én 24 éves párom elvégezte az egyetemet, 2 éve dolgozik, van saját autója, és fenn tudunk tartani egy örökölt kis lakást. ezt csak úgy kontrasztként írtam le. tegyük hozzá, hogy őt azért hajtotta az anyukája rendesen, de meg is lett az eredménye.
legyél erős, és add ki az útját. vagy elzüllik vagy talpra áll, de ebbe rövid távon bele fogtok rokkanni.
Én is nyers leszek, de az ilyen emberek (mint kérdező) kibasszák nálam a biztosítékot.
Jobbnál is jobb tanácsokat kapsz, de Te még most is a semmirekellő fiad véded. Tudod mit? Legyetek boldogok vele és fizessétek a hülyeségeit ameddig bírjátok és közben sírdogálj csendben "szegény" drogos miatt!
Úgy viselkedtek ezzel a gyerekkel, mintha még mindig 10 éves lenne. Ez a ti hibátok is, hogy ilyen lett, mert minden stiklijéből kihúztátok és ki is húzzátok a mai napig. Ha a sekélyesben nem akar/tud úszni, akkor dobjátok a mélyvízbe, de bár mennyire is jajveszékel csak akkor húzzátok, ki ha már az élete a tét.
Menjen oda ahova tud, vállaljon munkát, tanuljon rendesen, majd megtanulja, hogy az élet nem csak lébecolásból meg szívásból áll.
Amúgy meg örüljön, hogy nem nyomjátok fel a zsaruknak mariska birtoklásáért, mert tuti nem szívja el az egyszerre az egészet. Akkor viszont mehetne a sittre, ott pedig kezelésbe veszik anyu pici fiacskáját.
Az, hogy az ember 20as éveiben eltol egy két jointot azzal még nincs baj, viszont a ti fiatok már függő, kb olyan mint egy alkoholista, mindenét a cuccra költi, még azt is, ami nem az övé, ezért lépnetek kéne. De nem.. ti ugyanúgy támogatjátok, mert jaj szegényke.
NEM!
Ha semmi nem használ mondjátok neki, hogy vagy felkeres egy elvonót és leteszi a szert, normálisan tanul és dolgozik VAGY bemószeroljátok a rendőröknek, mehet a hűvösre, ott meg le ne ejtse a szappant, mert kikormolják a seggét. Arról nem is beszélve hogyan áll a társadalom a börtönviselt emberekhez.
Kérdező, te most megoldást keresel vagy kifogásokat?
Ezt el kéne dönteni...
Mellesleg... én elhiszem, hogy jót akarsz neki és félted, de gondolt át, hogy ha mindent megteszel érte, azzal valóban jót teszel-e. Ameddig biztosítod neki az anyagi hátteret (akár azzal, hogy nem szeded el a pénzét a lakásért, akár azzal, hogy adsz, akár azzal, hogy hagyod, hogy lopjon tőletek - a lényeg, hogy LESZ pénze) DROGOKRA, addig drogozni fog, egyre durvábban.
VALÓBAN EZT AKAROD?
Ha tényleg aggódsz érte és félted, akkor az Ő ÉRDEKÉBEN beszünteted az ajnározást, mert BELE FOG HALNI.
FELFOGTAD?
Annál is inkább igazuk van az előttem szólóknak, mert ezt a kérdést már kiírtad tavaly is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!