Van értelme folytatni, ha nem bízok a páromba?
Ezt már párommal is próbáltam megbeszélni, de nem lett semmi eredménye.
A problémám az, hogy párom notórius hazudozó. (Azt sem lehet elhinni, amit kérdez) Nem tudom miért csinálja, de néha még mintha élvezné is. Legyen az bármilyen kis apróság vagy fontos dolog... ő hazudik. Vagy azért, mert azt mondja amit hallani szeretnék, hogy ne legyen veszekedés. Vagy azért, hogy időt nyerjen és addig sem balhézok vele, vagy csak pusztán szórakozásból..akkor pedig még azt is hozzáteszi, hogy "Ugyan Szivem, csak vicceltem, tudhattad volna" Amikor számomra komoly dologgal kapcsolatban hazudik és utólag kiderül iszonyú mérges leszek rá. Már többször eljutottam a szakítás gondolatáig. Ő sűrűn a bocsánatomat kéri, elmondja magát mindenféle hülyének és ezerszer elmondja hogy mennyire megbánta és többet nem hazudik és mindennél jobban szeret. (Persze ebből semmit nem tart be.)
Számomra a legfontosabb az őszinteség, bármilyen fájdalmas dolgot elviselek, de nekem ne hazudjanak..mert az nálam kiüti a biztosítékot!!! Ezt ő is nagyon jól tudja.
Ezért sem tudok benne megbízni, ugyanis, ha folyton hazudozik mégis miért kellene hinnem a szavában?!?!
Továbbá elhallgat dolgokat, amik fontosak lehetnek..és ha kiderül akkor annyit mond: "Nem kérdeztem, azért nem monda!"
Számomra az egyik legfontosabb egy kapcsolatban a bizalom. Nálunk ez nincs meg. Részemről nincs, párom teljesen megbízik benne. (Persze soha nem adtam rá okot, hogy kételkedjen bennem.) Ő adott rá okot bőven.
Mindig megfogadom, hogy új lappal kezdek és megpróbálok megbízni benne, de mindig beigazolódik hogy nem szabad.
5 évvel idősebb nálam, mégis azt érzem én vagyok az érettebb fél ebben a kapcsolatban.
Mit gondoltok? (3 éve együtt/ Én 23)
Azt ne mondd hogy te még sose hazudtál.Nem kell álszenteskedni.Vannak olyan szituációk amikor kell hazudni,de nem szabad túlzásba vinni.Én például leszarom ha valaki kitalál egy történetet saját magával kapcsolatban de ha valami fontos dologban hazudna és kiderülne az igazság arra már haragudnék
Mondok egy példát csak hogy tisztán láss
Van két barát(Mondjuk Zoli meg Peti).Zoli megkéri Petit hogy vigyázzon a biciklijére.Peti közben tönkre teszi Zoli biciklijét.Zoli felhívja Petit és megkérdezi hogy milyen állapotban van a biciklije merthogy este menne érte és elhozná onnan.Peti pedig azt hazudja hogy minden rendben van a biciklijével.Muszáj hazudnia hogy Zoli ne legyen ideges.Eközben gyorsan elviszi egy szerelőhöz aki megcsinálja a biciklijét estére így Zoli tökéletes állapotban haza tudja vinni a biciklijét
Na most melyik a jobb?Ha felidegesíti Zolit de az igazat megmondja vagy ha hazudik de gyorsan megcsináltatja a biciklit?Erre mondtam hogy olykor muszáj hazudni mert ezzel csak jót akar az ember.Rengeteg ilyen példát tudnék még mondani,úgyhogy ahelyett hogy álszenteskedsz gondolkodj el egy kicsit a dolgokon.
Nem álszenteskedek, semmi okát nem látom a hazugságnak ebben az esetben. Sokkal jobb ha megmondja, hogy te figyelj, ez történt, de nem aggódj, viszem, javítom, fizetem. Azt gondolom az illető nemcsakhogy egyenes, hanem még a felelősséget is vállalja. Ha hazudik, talán nem derül ki, de én a helyébe biztos nem tudnák a másik szemébe nézni, hiába hoztam helyre hibám és még azt is gondolnám, hogy képtelen vagyok vállalni a felelősséget.
Egyébként meg itt egy párkapcsolatról volt szó, ahol igazad van, tényleg előfordulhat, hogy a hazugság szükséges. Pl. ha meglepetéspartit szervezek a páromnak.
Igen, én is szoktam hazudni. Nagyon ritkán, és annak aki fontos nekem, annak a legritkábban. Annak persze könnyebben, akit le se sz*rok. De ez én vagyok. Nem mindenki tarthatja jónak az őszinteséget. Sajnos.
"Számomra a legfontosabb az őszinteség, bármilyen fájdalmas dolgot elviselek, de nekem ne hazudjanak..mert az nálam kiüti a biztosítékot!!! Ezt ő is nagyon jól tudja."
"Számomra az egyik legfontosabb egy kapcsolatban a bizalom. Nálunk ez nincs meg."
Ebben a két kimásolt szövegben benne van a válasz.
"Ő sűrűn a bocsánatomat kéri, elmondja magát mindenféle hülyének és ezerszer elmondja hogy mennyire megbánta és többet nem hazudik és mindennél jobban szeret. "
Te ezt elhiszed? Mindenben hazudik, mégis hiszel neki, és (már bocsánat) s.gget csinálsz a szádból.
A legszebb korod három évét elpazaroltad egy nótórius hazudozóra.
Nekem egy (azt hittem) jó barátnőm kamuzott évekig. De minden piszlicsáré dologban is. Úgy, hogy annak semmi értelme nem volt. De egyre többször vettem észre, hogy a történetek színesednek, egyre többször belezavarodott a saját sztorijába (pl egy chatbeszélgetés:Kint vagyok Spanyolországban. Egy netkávézóban ülök, nem messze a tenger. Visszakérdezek, hogy hogyhogy van ékezete. Ő erre: Ez egy magyar netkávézó. A történet úgy változott, hogy a telefonjáról írt, a wifit használta. Utána előadta, hogy azt a telefont elveszítette, stb. Telljesen összekeveredett.)
Amikor az első hazugság kiderül egy kapcsolatban, akkor ott elveszett valami. Ne olyan hazugságra gondoljunk, hogy:
"Drágám, finom a vacsi?
Persze, szívem..."
És apuci megy okádni a vécére. Egy nagy hazugságnál sajnos elvész a bizalom, hiába bocsájtjuk meg azt az ominózus hazugságot. Amikor előjön egy újabb vita, egy újabb kétely, akkor mi az erősebb benned? Az, hogy igen, igazat mond? Vagy inkább az, hogy "és mi van, ha már megint kamuzik, és pont az ellenkezője van annak, mint amit állít"? Gondolom az utóbbi.
"elmondja magát mindenféle hülyének és ezerszer elmondja hogy mennyire megbánta és többet nem hazudik és mindennél jobban szeret. "
Amikor ezt állítja, gondolom már el sem hiszed neki. Szerinted van értelme? Van értelme egy olyan kapcsolatnak, ami abból áll, hogy az egyik fél mond valamit, a másik meg azon rágódik ez most igaz vagy sem? Mert egyértelműen nincs. 23 évesen komolyan egy mániákus hazudozó mellett akarsz maradni, amikor találhatnál ennél jobbat is? Nem vagy boldog ebben a kapcsolatban, ez egyértelműen látszik a soraidból. Gyötröd magad. Én elhiszem, hogy szereted, és nehéz szakítani, de úgy is az lesz a vége! Előbb vagy utóbb! És inkább előbb. Nem érdemes várni arra, hogy megváltozik, mert nem fog, te meg kicsinálod magad mellette. Nézd, ez csak egy tanács, amit a te helyedben tennék, nem vagy köteles megfogadni, és nem kell egyet érteni. Csak te is érzed a kapcsolat vesztét, és szeretnél támaszt kapni itt, hogy adj még egy esélyt neki. De amint látod, mindenki egy véleményen van többnyire...
Igen ez is egy lehetséges megoldás hogy elmondja neki az igazat és azzal próbálja megnyugtatni hogy elviszi a szerelőhöz de akkor is ezzel idegességet okoz a másiknak és a bizalma is csökken,mert legközelebb biztos hogy nem bízza rá a biciklijét.Jobb ha néhány dologról nem tud az ember
Ez csak egy példa volt a sok millióból.Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok is ahol ha az ember nem hazudik akkor komolyabb baj történhet stb
Gyengébbek kedvéért akkor elmondom újra. Igen, én is szoktam hazudni. Ki nem? De ha valaki fontos, akkor max akkor hazudok, ha épp a születésnapi buliját szervezem épp. Tehát a kérdéshez kapcsolódva, párkapcsolatba a lehető legritkább esetben hazudok, és nem kamuzok azzal a felkiáltással, hogy á, ez nem nagy ügy, erről lehet hazudni... Már miért lehetne?! Igen, bizonyára előfordulhat nagy ritkán, hogy nem lehet elkerülni, de biztos nem hazudok azért, hogy ne legyen vita, mert úgy kényelmesebb, mert úgy egyszerűbb, mert úgy rövidebb, mert épp ahhoz van kedvem, mert ha nem ezt teszem, akkor legközelebb nem kapom kölcsön a biciklit, mert xy ne idegesítse magát, mert bla bla bla... Nem hazudok mindenféle mondvacsinált okból. Így esetleg már sikerült felfogni? És igen, az olyan embereknek, akik számomra nem jelentenek semmit, mint pl. te, könnyebben hazudok, de ha lehet ez esetben is inkább elkerülöm. Ha választani kell, hogy neked hazudjak, vagy a kedvesemnek, téged választalak. Ha választhatom azt, hogy senkinek, akkor nem hazudok senkinek.
Amikor csak tudok, igazat mondok, ami a kérdező párjáról ez nagy valószínűséggel nem mondható el.
Ha így sem érted, hát akkor sajnállak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!