Fizethet e a szülő? Folyt.
Figyelt kérdés
Tudom, van olyan törvény,hogy a dolgozó és keresettel rendelkező gyermek köteles segíteni, vagy adott esetben eltartani rászorult szülőjét.Kérdésem: mi van akkor, ha ez épp fordítva van? (pl.magas nyugdíjjal rendelkező szülők és létminimum alatt élő gyerek?).Ilyenkor a szülőnek kötelessége segíteni,vagy "csak"segíthet?
Tudom, sok szülő rengeteget segít anyagilag erején felül is olyan gyerekének aki pedig jól él, állása van stb...tehát nem szorulna rá.Mégis.Ti mit gondoltok erről?
2012. jún. 3. 15:37
1/5 anonim válasza:
A szülö nem köteles a felnött gyereket támogatni jogilag.
A segitség a szülö részéröl addig tart, amig felneveli a gyereket, utána már nem az ö kötelessége eltartani.
2/5 anonim válasza:
Szerintem a szülőtartás egy nagy baromság! Akkor legalább fordítva is így illene lenni, de az persze már kihasználás. Nem értem miért kellene valakinek eltartania mondjuk az apját, aki el játékgépezte a családi házat, vagy elitta a fél életét meg hasonlók. Szerintem minden felnőtt ember tartsa el saját magát. Ha pedig a gyerek elakarja tartani a szüleit, mert úgy gondolja jó szülők voltak, és megérdemlik akkor úgyis megteszi. Törvényileg ezt szabályozni felelőtlenség. Így csak egy csomó sutyerák élősködő felnőtt ráakaszkodik az épp a saját életét felépíteni kívánó gyerek nyakára. Így hogy vállaljon az ember gyereket? Ha bármikor a nyakába varrhatnak egy szülőt?
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Elsőtől kérdezem: akkor se köteles segíteni a szülő, ha a gyereke kaját se tud venni????Rendes,dolgozik, semmi cigi,pia,egyebek.Csak elmúlt 50 éves, nem kap sehol se munkát és nem akarja az utcán végezni,mint hajléktalan...
2012. jún. 3. 15:48
4/5 A kérdező kommentje:
Bocs kiegésziteném: mármint közmunkás,dolgozik,más munkát nem kap.Bére:47 ezer ft,amiből marad 2 ezer ft, a többi gyógyszerek meg rezsi.
2012. jún. 3. 15:50
5/5 anonim válasza:
Az elsö vagyok: akkor sem köteles. AZ más kérdés, hogy azért furcsa lehet, ha ennyire nem érdekli a gyereke. (Viszont a legtöbb esetben a gyerek is tett azért, hogy a szülök ne törödjenek vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!