Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek ismerős ez a szituáció?

Kinek ismerős ez a szituáció?

Figyelt kérdés

Én: Anya, segítsek mosogatni?

Anya: Jaj nem kell kicsim, menj csak, csináld a dolgodat.

(fél óra múlva)

Anya: Mert te arra sem vagy képes, hogy elmosogass!

Miért???

2012. máj. 28. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ismerős. :D De nem veszem a szívemre, tudom, hogy sok gondja van, azért van, hogy nekem jó legyen, ilyen zsörtölődést igazán le tudok nyelni. :)
2012. máj. 28. 18:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Erre az a megoldás, hogy ha tényleg akarsz segíteni akkor nem mész a szobádba mikor elküld hanem erőteljesen odaállsz mellé :)
2012. máj. 28. 18:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem kérdezgetni kell, hanem odaállni, és megcsinálni.
2012. máj. 28. 18:46
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Szokásos női játszmák. Nem tudják mit akarnak de azt legalább el se mondják ha kérdezik.
2012. máj. 28. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, előfordult már ilyen. Meg is tanultam, hogy erre az a megoldás ha odaállok mellé és segítek neki. Vagy átveszem tőle.
2012. máj. 28. 19:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi 3., igazán hasznos választ adtál a kérdésre. A kérdés nem az volt, hogy szerinted mit kellene tennem, hanem, hogy miért nem lehet őszintén és nyíltan kommunikálni.
2012. máj. 28. 19:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert a nők 99%-a szeret mártírkodni. Főleg a háziasszonyok, anyukák. Ők akarnak csinálni mindent, aztán panaszkodnak hogy nekik kell csinálni mindent, mert a család többi tagja bezzeg nem csinál semmit.

Nem tudom, miért jó.....Én is anyuka vagyok, de mai napig ideegsít ha saját anyám vagy anyósom csinálja. Én tudatosan kerülöm az ilyenjátszmázást, mert mindig is bosszantott. Én megosztva csinálom a házimunkát a férjemmel, nem is panaszkodom soha! Mennyivel egyszerűbb.

2012. máj. 28. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom:

Attól hogy megkérdezed hogy segítsél-e azzal csak szerinted vagy szorgalmas,rendes gyerek.Amúgy meg neked,magadtól kellet volna meglátni a munkát.

2012. máj. 28. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is ilyen a családom.Én egy idő után sz@rtam bele,csináljanak akkor ők mindent.Persze utána megkaptam,hogy milyen lusta vagyok.De ha segíteni akartam volna,akkor meg béna lennék.Úgyhogy tökmindegy.Ma már felnőttként megcsinálom itthon a házimunkát,még főzök is,de kizárólag csak akkor,hogyha egyedül vagyok a házban:)
2012. máj. 28. 20:54
 10/11 A kérdező kommentje:

8-asnak is mondom, hogy még mindig nem ez volt a kérdés. A kérdés továbbra is az, miért nem tudnak az emberek időnként egyenesen kommunikálni.

De ha nagyon erre akarjátok kiélezni a dolgot:

1. Nem vagyok gyerek.

2. Nem lakok otthon, így a megkérdezése nélkül nem fogom szanaszét pakolni (valószínűleg rossz helyre) a száraz edényeit.

3. Nem azért kérdeztem, mert épp nagyon ráértem, de ha szükség van rá, segítek.

Amúgy ez mind mellékes, mert tényleg nem azt kérdeztem, ki mennyire tökéletes és mit hogy csinálna a helyemben.

2012. máj. 29. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!