Kinek ismerős ez a szituáció?
Én: Anya, segítsek mosogatni?
Anya: Jaj nem kell kicsim, menj csak, csináld a dolgodat.
(fél óra múlva)
Anya: Mert te arra sem vagy képes, hogy elmosogass!
Miért???
Mert a nők 99%-a szeret mártírkodni. Főleg a háziasszonyok, anyukák. Ők akarnak csinálni mindent, aztán panaszkodnak hogy nekik kell csinálni mindent, mert a család többi tagja bezzeg nem csinál semmit.
Nem tudom, miért jó.....Én is anyuka vagyok, de mai napig ideegsít ha saját anyám vagy anyósom csinálja. Én tudatosan kerülöm az ilyenjátszmázást, mert mindig is bosszantott. Én megosztva csinálom a házimunkát a férjemmel, nem is panaszkodom soha! Mennyivel egyszerűbb.
Tapasztalatom:
Attól hogy megkérdezed hogy segítsél-e azzal csak szerinted vagy szorgalmas,rendes gyerek.Amúgy meg neked,magadtól kellet volna meglátni a munkát.
8-asnak is mondom, hogy még mindig nem ez volt a kérdés. A kérdés továbbra is az, miért nem tudnak az emberek időnként egyenesen kommunikálni.
De ha nagyon erre akarjátok kiélezni a dolgot:
1. Nem vagyok gyerek.
2. Nem lakok otthon, így a megkérdezése nélkül nem fogom szanaszét pakolni (valószínűleg rossz helyre) a száraz edényeit.
3. Nem azért kérdeztem, mert épp nagyon ráértem, de ha szükség van rá, segítek.
Amúgy ez mind mellékes, mert tényleg nem azt kérdeztem, ki mennyire tökéletes és mit hogy csinálna a helyemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!