Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 70. 000 Ft-ból (3 műszak) meg...

70. 000 Ft-ból (3 műszak) meg lehet élni Pesten, albérletben? Vagy mennyi az a minimális összeg, ami elég erre? Testvéremről van szó.

Figyelt kérdés
2009. júl. 1. 15:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mi nem albérletben és törlesztő részletek nélkül élünk 40m2n úgy, hogy nadrágszíj húzogatósan, a férjem 100at hoz haza, nekem meg most olyan 20-30 körül csurran cseppen. Ebből eszünk, kifizetjük a számlákat, bérleteket, nem járunk el, tartunk egy macskát, alig veszünk ruhát stb.

Egyébként lehet, hogy meg tud élni egyedül a maga 70ezréből. Csak nagyon sz@rul.

2009. júl. 1. 16:24
 12/21 anonim ***** válasza:
Kedves 16:23-as hozzászóló, a mi albérletünk 30nm, kertvárosi részen 30 e + rezsi volt.( Volt, hogy 40 e ft-ot fizettünk nyáron) Olcsóbbat is lehet találni, csak keresni kell. Ha egyedül él, akkor nem kell neki nagy albi, kezdésnek meg főleg nem. Hátha keres majd jobban is.
2009. júl. 1. 16:27
 13/21 anonim ***** válasza:

Egy szoba + konyha + zuhanykabin wc-vel talán kijön 50ezerből, vagy elmegy munkásszállásra, az talán olcsóbb, de akkor közös a konyha-wc-fürdő, tehát nem önálló teljesen. De nagyon kell keresni, mert ezeket a nagyon olcsókat a nagyon rászorulók nagyon hamar elkapkodják, akiknek mindegy. Másfél szobától már a 70ezer úgy elmegy neki, hogy nem evett, nem utazott, csak az albérletet fizette rezsivel.

De ha annyira makacs, ahogy írod, akkor hagyd, hogy a saját bőrén tapasztalja meg.

2009. júl. 1. 16:38
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Valószínűleg majd az lesz, h pórul jár és abból fog tanulni, mert az ember hiába beszél.. Főleg, mikor otthon is maradhatna lakni, még fizetnie se kellene érte..
2009. júl. 1. 17:36
 15/21 anonim ***** válasza:
54%
Már egy 1 szobás lakás is 40 ezernél kezdődik. Talán a 8. kerület belsejében talál 35-ért, na arra jön a kb 30 ezer ft rezsi. Akkor még nem evett, nem vett bkv bérletet, mert ha mondjuk metrózik bliccelni se tud, nem tudott elmenni egy moziba stb.
2009. júl. 1. 20:27
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
Mi sokat kerestünk albit Pesten, és találtunk olcsón. Nem a 8. kerületben, jó helyen, szép környezetben. Nem értem miért írjátok, hogy csak drágák vannak. Kicsit lentebb kell adni az igényeket ugyan, kicsi konyha, kicsi fürdőszoba, de LEHET találni. Tapasztalatból mondom.
2009. júl. 1. 20:34
 17/21 anonim ***** válasza:
67%

Azért, mert lehet HA szerencséje van. Magában van 70000 forinttal havonta. Ha bejön egy kis plusz kiadás a rezsibe akkor máris bajok vannak, ha nem egy extra fasza olcsó lakást talált, ami mellett marad egy csomó pénze.

A másik meg az, hogy gondolom megvan neki hol dolgozna. Akkor meg nem lehet annyira virgonckodni, hogy a szét szórt tök ritka olcsó albérletek után kutakodjon, mert kinek jó az, ha a három műszakhoz ráadásul akár két órát kell neki utazni? Oda. Aztán meg vissza. Én is találtam relatíve olcsót. (30ezer, plusz rezsi.) Ja persze, homlokegyenest az egyetemtől ellenkező irányba jó messze. Még úgy is rossz lett volna, nemhogy 3 műszakban.

Most komolyan mi az olcsó? 20 ezerért nem fog lakást találni normális helyen. Vagy nagyon gáz helyen van, vagy kint a halál farkán. De még ott sincs annyiért. Ha meg már 30-35-40 akkor adjon hozzá mondjuk 30ezer rezsit, aztán lehet is pislogni, hogy miből együnk.

Mi egy lepukkant két szobás lakásban laktunk hárman a Nagyvárad térnél és 110 ezerre jött ki havonta rezsivel. Ebből 65 volt a bérleti díj. Nem teli kádban fürödtünk mindennap, fűtés annyi volt, amennyi, nem lehetett állítgatni, és a villanyt is lekapcsolgattuk. És még nem ettünk. Nem azt mondom volt net meg kábel tv, de az luxus?

Ketten lehet könnyedén válogatni, de akinek egyedül van 70ezre, annak nem igazán.

2009. júl. 1. 20:45
 18/21 anonim ***** válasza:
65%

Egyetértek tényleg nehéz, vagy lehetetlen volna annyiból megélni. Csak nem értem, hogy miért mondjátok, hogy nehéz olcsó albit találni. Mi Kecskemétről jártunk fel Pestre dolgozni nap mint nap, munka után mentünk albit nézni, és sikerült találni. 3 tök olcsó közül választhattunk.

Főleg ebben a mai világban örül az ember, ha ki tudja adni a lakását. Alkudni is lehet.

Mindig van valami váratlan kiadás, én sem indulnék neki még egyszer, de nekem bejött, azóta 2x annyit keresek, és még lakást is tudtunk venni. Hozzáteszem, mi ketten voltunk.

2009. júl. 1. 20:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Havi 70-ből képtelenség.

Egy kolleganőm ment fel 5 évvel ezelőtt Pestre, nettó 100-ból jött ki.

Mi vidéken lakunk 4 gyerekkel 100nm családi házban hitel nélkül, van 1 kocsi, havi 250 a kiadásunk.

2009. júl. 2. 00:52
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Ne pontozgassátok már le egymást, kinek jó ez?!
2009. júl. 3. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!