Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menjünk külön? Vagy mit...

Menjünk külön? Vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Érzem,hogy a nagyi jobban szereti az egyiket mint a másikat./unoka/

Nem akarom a gyerekemet ennek kitenni!

2009. júl. 1. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Jól értem, a nagyival éltek együtt? Meg tudjátok oldani a különélést? Költözzetek el. Pont.
2009. júl. 1. 15:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Külön élünk,de a gyerekeim nagymamája jobban szereti a kisebbiket.
2009. júl. 1. 15:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Kitől kellene külön menni?

Ez nem túl világos beszéd...

2009. júl. 1. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem arra gondol, hogy külön vinni a gyerekeket. Hát nem tudom az jó megoldás-e. Nekem nem tetszett volna gyerekként, ha külön visznek a nagymamámhoz a többiektől...
2009. júl. 1. 15:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a nagyobbik nem az édes unokája, az valahol érthető... ezt már másik kérdésben is sokan írták. Elvileg nem kellene különbséget tenni, még akkor sem, ha a saját unokáját jobban szereti, mint a nagyobbik srácot, de érzelmekben talán még ritkább az ilyenfajta intelligencia. Ha nem bántja amúgy a másikat nem nagy gond, de, ha van lehetőségetek külön menni, inkább tegyétek, az mindig jobban működik (tisztelet a kivételnek), de akkor nem csupán ez miatt.
2009. júl. 1. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha az van, amit az előttem válaszolók kitotóztak, akkor vesd fel a nagyobbiknak, hogy mit szólnál hozzá, ha most csak a tesód menne/tesódat vinném a nagyihoz, téged meg valamikor máskor. Ha megkérdezi, hogy mégis miért, akkor ő nyilván nem észleli ezt a szeretet különbséget. Ekkor vidd őket nyugodtan együtt a továbbiakban is.
2009. júl. 1. 17:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én bizony a nagyival beszélgetnék el. Merthogy ő felnőtt ember. Akár anyós, akár a saját édesanyád legyen is az, mondja már el, mit végett ellene a másik gyermek?

Vagy ha ott vagytok és látod, hogy a nagyi ennek ellenére is mellőzi a másik unokát, akkor te vedd a szárnyad alá, foglalkozz vele te ott többet, hogy érezze, igenis őt is szeretik.

Mert egy gyermeknek nagyon rosszul esik az ilyen viselkedés.

(Ecccerrűűen nem értem, hogy tehet köztük különbséget. Nálunk egy gyerkőc van, meg a férjem unokatesójának a kisfia is a mi nagyinknál szokott nyaralni, de soha semmiben nem vettem még észre, hogy az neki nem unokája. Egyenértékűként kezeli őket, ha ott vannak és ez így a jó. Gyerek, gyerek.)

2009. júl. 1. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Az idősekkel nem mindig lehet beszélni. Van, aki nem veszi észre magát, ha meg te hozod fel a témát, veszettül megsértődik.

Jó ötlet a külön vitel. Lehet, hogy csak időlegesen lesz rá szükség. A mostohanagyinak nálunk is mindig volt valamelyik amelyik nem volt annyira szimpatikus, mint a többi, mert nem úgy mosolygott, ahogy szerette volna, de ez idővel mindig rendeződött.

2009. júl. 2. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!