Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A 84 éves mamámat nem szeretné...

A 84 éves mamámat nem szeretném egyedül hagyni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Ajánlottak egy munkát: reggel 10-tól este 10-ig kellene egy plázában ruhákat válogatni/hajtogatni. Azt mondták olyan lenne a munkaidő hogy 2 napig munka (ugye 12 óra) 2 nap szabadság. Be lennék jelentve, kb 80 ezret kapnék kézhez. Pályakezdő vagyok, igaz külker üzletkötői papírom van, de nem tudok azzal elhelyezkedni. Na igen, de a 84 éves mamámmal lakom együtt, ketten vagyunk. Az egészsége változó, néha jó, néha nem annyira. Ti elvállalnátok?
2012. jún. 2. 16:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Szóval abból a szempontból jó lenne hogy végre lenne munkám, de azért 12 órázni 2 napig...Nem tudom bírnám-e, meg azt is mondták hogy fizikailag megterhelő lesz (gondolom leülni nem nagyon lehet) + elsősorban a nagyimat nem szívesen hagyom egyedül annyi ideig. Még 8 óra oké lenne, de 12...De abból a szempontból meg jó lenne hogy adnak 2 nap szabit 2 nap munka után.
2012. jún. 2. 16:23
 2/11 anonim válasza:
65%

Kell dolgozni, hiszen ha keveset dolgozol az életed során, a nyugdíjad is kevesebb lesz (a kevéshez képest is kevés) + TB.

Te tudod megállapítani, hogy milyen állapotban van, eshet-e baja. Vannak olyanok, akik vállalják idősek ápolását, vagy átjárnak hozzá néhány órára / nap.

2012. jún. 2. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:
nézz még jobban szét a plázákban, szokott lenni 8 orás munka is mint elado.
2012. jún. 2. 16:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Én 2 éve dolgozok 12 órás műszakban, és gyári munka ahol azért jobban kell pörögni, igaz laza a munkarend szabadon kimehetek wc-re vagy ha úgy van ihatok vizet ami a termelésen belül ki helyezett tartályba van és bárki odamehet. Én így bírom a 12 órát nekem is utána 2 nap pihenő majd megint meló és éjszakás műszakom is van igaz nem egy álom az a része mert elég fárasztó de így hogy 2 naponta van pihenőm ki lehet bírni. Ha a nagyidnak nincs így papírja arról hogy állandó felügyelet alatt kell lennie akkor nyugodtan vállald el, legalább lesz tapasztalatod ez ügyben is. Ha nagyon aggódsz kérd meg a szüleidet vagy más rokonodat hogy azért nézzen rá a mamádra amikor dolgozol.
2012. jún. 2. 16:30
 5/11 A kérdező kommentje:

Na igen de nincsenek szüleim, sem rokonaim. Senkim sincs csak ő.

Igazán az a bajom hogy ha most nemet mondok rá, akkor ki tudja hogy mikor lesz újra lehetőségem. De ez a 12 óra...

3. válaszoló: a 2 nap pihenő mennyi szabadidőt ad? Az a 2 nap elég arra hogy kipihend magad? És pl ilyen helyeken van arra lehetőség hogy néha hazatelefonáljak? Mert akkor legalább telefonon néha értekeznék vele....

2012. jún. 2. 16:36
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

Dolgoznod kell, ezt nem tudod kikerülni.

Megoldás a helyi szociális hálózat, ételt szállitanak, naponta kimennek, bármi amit te kérsz. Természetesen pénzbe kerül, de figyelembe van véve a mama helyzete az összeg meghatározásánál.

Állapottól függ, lehet már az is elég hogy csak az ételszállitást kéred, az is úgy néz ki hogy adsz kulcsot a lakáshoz (egy, ellenörzött embernek, jellemzően békés egyetemisták) mikor hozza az ételt egy kalap alatt ránéz a Mamádra is.

De kérhetsz további segitséget is, napi egyszeri ellenőrzés, takaritás, mosogatás, gyógyszerbevétel-ellenőrzés, kinek mi a fontos rész.

2012. jún. 2. 16:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a mamád tudja kezelni a telefont, akkor én elvállalnám. Szép nagy betűkkel felírnám a mentők, tűzoltók, rendőrség, a központi ügyelet és a saját telefonszámomat, amit kibiggyesztenék a telefon felé, jól látható helyre. Valamit az iratai közé tennék egy papírt, hogy milyen betegségei vannak és hogy ezekre milyen gyógyszert szed, ki a háziorvosa, annak telefonszáma, és az én telefonszámomat. A taj kártyáját, személyiét és ezt a papírt olyan helyre tenném, ahonnan könnyen, akár egy idegen (mentős) is elő tudja szedni. Ha nem igényel 24 órás feladatot, és el tudja magát látni, csak a korából adódó dolgoktól félsz, én elvállalnám. 24N
2012. jún. 2. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:
*feladatot helyett felügyeletet
2012. jún. 2. 16:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Én miért nem találok ilyen munkát?!

Nem tudom mit csinálj, neked kell tudnod, hogy megteheted-e, hogy másik munkát keresgélj.

2012. jún. 2. 16:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem fogadd el, de közben keress magadnak másik munkát.. addig is tudtok valamiből élni.
2012. jún. 2. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!