Őszinte válaszokat kérek! Ha újra kezdhetnéd, visszapörgetve az időt:belefognál még egyszer a családalapításba, gyerekvállalásba?
Nem hiszem, hogy a már megszületettekről lemondana bárki, de nyilván nem egyforma mértékben adtuk fel az addigi életünket. Van, aki anyának készül, ez élete főműve. Van, aki sokat tanul, karriert épít, a gyereken kívül más is letett az asztalra és erről a szüléssel le kell mondania. Van, aki anyagilag nehezebb helyzetbe kerül a gyerekvállalással, van, aki nem.
És van a társadalom, ami megbélyegzi a nőket, akik az évmilliós parancstól el akarnak térni.
Ezért kétlem, hogy erre a kérdésre sokan őszintén mernének válaszolni.
Igen, újra bevállalnám :-)))
De ahogy egyre megy az idő és egyre kevésbé tudjuk megvalósítani az álmainkat, egyre kevésbé látok esélyt a betervezett 2 kistestvérre :-((
Én nem akarok gyereket, ha visszaforgathatnám az időt, akkor sem szeretnék gyereket :)
Anyum szokta azt mondani, ha újraszületne ő sem szülne erre nyomorúságos világra. Amúgy nagyon jó vele a kapcsolatom, de ő sem akart szülni soha.
21 évesen szültem. Jajj de ráértem volna 10 év múlva is.
Szeretem a fiam, de na...
1. Az időt nem lehet visszaforgatni.
2. az ember jó esetbe a saját döntései alapján alakítja az életét. tehát azért alapított családot, mert így szerette volna.
Az idejét is úgy alakítja, ahogyan tudja, még gyerek mellett is!
Én örülök, hogy úgy történt minden, ahogy és csak a jelen számít, nem kívánok álomvilágban élni, hanem arra akarom szánni az energiáim, ami van és abból kihozni a mayximumot!
Szerintem egy gyereket nem lehet megbánni, ha az ember egy kicsit is szereti őket. Bárhogy hozza is a sors a későbbiekben.
Én például fiatalon szültem. Teljesen elcsavarta a fejemet egy nálam idősebb, komoly, felelősségteljes, megbízható férfi. Én, aki zűrös, rideg anya elől menekültem, teljesen belehabarodtam. Aztán erről a megbízható emberkéről kiderült, hogy mégsem az, még terhesen egyedül maradtam.
Igen, nekem sokszor nyűg a gyerek, és volt pár olyan elkeseredett pillanatom, mikor megkérdeztem magamtól, mi a francért kellett ez nekem? Nem tudok tanulni, mert dolgoznom kell Érte. Minimálbérért nyomorgunk, pedig ha nem lenne gond, hogy átmenetileg itt hagyjam, már rég kint külföldön próbálkoznék. Ezt a gyereket tényleg MAGAMNAK szültem. Tudom azért ilyen nehéz, mert sem anyagilag, sem emberileg nem kapok támogatást családtól.
Imádom a fiamat, de néha utálok anya lenni. És igen, sokszor érzem úgy, hogy a sok felelősség és gond megnyomorít.
Még sem érzem úgy, hogy ha lenne lehetőségem lemondanék Róla. Számomra Ő pótolhatatlan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!