Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszinte válaszokat kérek! Ha...

Őszinte válaszokat kérek! Ha újra kezdhetnéd, visszapörgetve az időt:belefognál még egyszer a családalapításba, gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés
Nem érzed azt hogy túl sok teher van a válladon,nem lenne jobb egy szabadabb élet?Egy választ ne írjatok erre:ezt az "amikor a szemembe néz a gyerekem,mindent elfelejtek" dolgot,ezen kívül kíváncsi vagyok hogy mélyen legbelül ezt hogy érzitek.
2012. máj. 30. 15:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
A gyereken nem, de az apján változtatnék.
2012. máj. 30. 16:28
 12/23 Sókristály ***** válasza:
84%
Megtalálom a szabadságot a családomon belül is. Nem mondom, hogy nincsenek hullámvölgyeim, de akkor sem arra szoktam gondolni, hogy nem kellett volna gyerekeket vállalnom, hanem csak szeretnék pihenni egy kicsit. Szerencsés vagyok, mert olyan társam van, aki partner ebben, így 3 gyerek után 10 évvel nyugodt szívvel vállaltunk még kettőt. Pedig a nagyok mellől már szabadabban elmászkálhattunk volna. De nekünk valahogy így jó.
2012. máj. 30. 16:46
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Nem hiszem, hogy a már megszületettekről lemondana bárki, de nyilván nem egyforma mértékben adtuk fel az addigi életünket. Van, aki anyának készül, ez élete főműve. Van, aki sokat tanul, karriert épít, a gyereken kívül más is letett az asztalra és erről a szüléssel le kell mondania. Van, aki anyagilag nehezebb helyzetbe kerül a gyerekvállalással, van, aki nem.

És van a társadalom, ami megbélyegzi a nőket, akik az évmilliós parancstól el akarnak térni.

Ezért kétlem, hogy erre a kérdésre sokan őszintén mernének válaszolni.

2012. máj. 30. 17:02
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Igen, újra bevállalnám :-)))

De ahogy egyre megy az idő és egyre kevésbé tudjuk megvalósítani az álmainkat, egyre kevésbé látok esélyt a betervezett 2 kistestvérre :-((

2012. máj. 30. 17:06
 15/23 anonim ***** válasza:
65%

Én nem akarok gyereket, ha visszaforgathatnám az időt, akkor sem szeretnék gyereket :)

Anyum szokta azt mondani, ha újraszületne ő sem szülne erre nyomorúságos világra. Amúgy nagyon jó vele a kapcsolatom, de ő sem akart szülni soha.

2012. máj. 30. 17:14
 16/23 anonim ***** válasza:
68%
Nem bantam meg es ugyanugy csinalnam. Keson szultem 35ik evemet toltottem. 20as eveimben foiskola, majd egyetemen masoddiplomaztam. 25 eves voltam mikro tanulmanyaimat befejeztem, utana elni akartam, elvezni egy picit a fuggetlenseget. Um beutaztam a vilagot. 27 evesen kulfoldre telepultem, ujra epitettem a karrierem. Vezetoi poziciobol mentem szulni, es ugyanebbe a pozicioba mentem vissza. Egyaltalan nem erzem h kislanyom hatraltatott volna barmiben is. Voltam szabad, utaztam, vilagot lattam, karreiert epitettem, es midnebbe a csalad is belefert. Egyaltalan nem erzem h barmiben is a kislanyom hatraltatna. Pedig nagyon rosszul alszik ejjelente, sokszor magamhoz veszem pedig lassacskan 3 eves, de en nem erzem aldozatnak, imadok mellette aludni. Jo erzes h van nekem, es en mindig arra vagytam ha anya legyek. A karrier es a penz nem minden, es nem tesz boldogga, legalabbis engem igy onmagabna nem tett boldogga.
2012. máj. 30. 18:00
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen szültem. Jajj de ráértem volna 10 év múlva is.

Szeretem a fiam, de na...

2012. máj. 30. 21:38
 18/23 anonim ***** válasza:

1. Az időt nem lehet visszaforgatni.

2. az ember jó esetbe a saját döntései alapján alakítja az életét. tehát azért alapított családot, mert így szerette volna.

Az idejét is úgy alakítja, ahogyan tudja, még gyerek mellett is!

Én örülök, hogy úgy történt minden, ahogy és csak a jelen számít, nem kívánok álomvilágban élni, hanem arra akarom szánni az energiáim, ami van és abból kihozni a mayximumot!

2012. máj. 31. 04:39
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem egy gyereket nem lehet megbánni, ha az ember egy kicsit is szereti őket. Bárhogy hozza is a sors a későbbiekben.

Én például fiatalon szültem. Teljesen elcsavarta a fejemet egy nálam idősebb, komoly, felelősségteljes, megbízható férfi. Én, aki zűrös, rideg anya elől menekültem, teljesen belehabarodtam. Aztán erről a megbízható emberkéről kiderült, hogy mégsem az, még terhesen egyedül maradtam.

Igen, nekem sokszor nyűg a gyerek, és volt pár olyan elkeseredett pillanatom, mikor megkérdeztem magamtól, mi a francért kellett ez nekem? Nem tudok tanulni, mert dolgoznom kell Érte. Minimálbérért nyomorgunk, pedig ha nem lenne gond, hogy átmenetileg itt hagyjam, már rég kint külföldön próbálkoznék. Ezt a gyereket tényleg MAGAMNAK szültem. Tudom azért ilyen nehéz, mert sem anyagilag, sem emberileg nem kapok támogatást családtól.

Imádom a fiamat, de néha utálok anya lenni. És igen, sokszor érzem úgy, hogy a sok felelősség és gond megnyomorít.

Még sem érzem úgy, hogy ha lenne lehetőségem lemondanék Róla. Számomra Ő pótolhatatlan.

2012. máj. 31. 09:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Ha újrakezdhetném, nem akkor szülnék, és nem annak, akinek és amikor a való életben ezt megtettem.
2012. máj. 31. 21:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.