Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A 3-4 gyerekes családokban a...

A 3-4 gyerekes családokban a szülők miért szeretik jobban az első szülöttet, mint a többit?

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 16:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk meg pont fordítva van. 2 testvérem van, és én vagyok a legkisebb 18 éves, és ők is meg én is úgy érzem hogy engem jobban szeret, és kivételezik velem. Jól esik igaz, de nem tudom hogy ennek mi értelme, meg lennék én a kivételezés nélkül is :)
2012. máj. 29. 23:13
 12/14 Laylah ***** válasza:
Nálam meg pont másképp van. Én vagyok a legidősebb, van egy húgom meg egy öcsém, engem viselnek el a legkevésbé. Öcsém a legfiatalabb, ö a kedvenc, neki minden meg van engedve, bármit csinál, az mindig jó. Igaz, én teljesen más felfogású vagyok, nem vagyok olyan anyagias, mint a szüleim, mert szerintem más dolgok sokkal fontosabbak, mint a pénz. Mégis mindig én vagyok a rossz gyerek,.akivel nem lehet beszélgetni (azaz nem hagyom magam minden alkalommal oltani, szidni), meg én milyen rossz ember vagyok, nem tanultam jól, stb. Hozzáteszem, matek kivételével szín ötösre csináltam az érettségit, szakmai papírt is gyakorlati 4-essel, elméleti 5-össel kaptam, oklevéllel, dicsérettel mindkettőt. Öcsém épp hogy csak bukdácsol, nem tanul, semmit nem csinál. Bármit csinálok, sosem jó, sosem elég, sokszor egyenesen semmibe veszik, de ha öcsém fél évben egyszer segít itthon egy órát, akkor ö az isten... Szóval nem minden esetben így van. Húgomat is egyre többször támadják, ha meg próbáljuk védeni magunkat öcsém."játékos" erőszakjától, akkor is mi vagyunk a hibásak, miért bántjuk szegény gyereket. Öcsém 16 éves, húgom 20, én 22/L.
2012. máj. 31. 16:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves hatodik válaszoló!

Írod, hogy dolgozol... Miért kellene neked bárki is adjon pár százast kölcsön? Ezt nem értem.

2012. jún. 1. 10:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi ketten vagyunk, a húgomat anya és apa is jobban szereti. Kivételeznek vele, és ez mindig is így volt. Ezt mindenki észrevette, aki több időt töltött velünk.

Nekem ez igazán azért esett rosszul, mert anyumék és apumék is ketten voltak, és a szülők náluk is jobban szerették az egyik gyereküket. És nem az én szüleimet, hanem a testvéreket. Nem értem, ha ezt a megkülönböztetést ők is átélték-élik, miért teszik ezt a saját gyerekükkel is.

2012. jún. 10. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!