Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy szó, irigyelni való,...

Nagy szó, irigyelni való, "menő" ha egy nő orvos férfihoz megy feleségül?

Figyelt kérdés
2012. máj. 28. 10:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
95%
Én orvos(nő) vagyok és a férjem érettségizett. Ő nagyon büszke rám, mindig dicsekszik az ismerősöknek, hogy az ő felesége orvos ám :) ő büszke rám, de nem tekint istennek vagy magasabbrendűnek, mint ahogy én sem a presztízst nézem másban, hanem az emberi értékeket!
2012. máj. 28. 13:31
 32/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Húgom 3 hete jár egy orvossal, nagymamám tegnap ebédnél mondta hogy "legalább Neked legyen eszed, ha már a nővéred ilyen hülye volt és nem tudott egy rendes férfit kifogni". A férjem szerencsére poénra vette, de engem nagyon megbántott.

Azt a kérdést nem én írtam ki, amúgy én barna vagyok :-))

2012. máj. 28. 14:04
 33/37 anonim ***** válasza:
melyik volt az a kérdés? Belinkelnéd nekem kérdező? köszi:)
2012. máj. 28. 16:14
 34/37 anonim ***** válasza:
63%
Nem.
2012. máj. 28. 16:45
 35/37 anonim válasza:
Egyáltalán nem!
2012. máj. 28. 18:55
 36/37 anonim ***** válasza:
86%

Már megijedtem, Kérdező, hogy (ne haragudj az erős megfogalmazásért) Te vagy ilyen ósdi felfogású, buta nő. De így, hogy írtad, hogy a nagymamád mondta, ez már más megvilágításba helyezi. Egyszerűen a nagymamád régies felfogású (mint a nagymamák általában), és abban a korban, amikor még ő volt fiatal, bizony "menő" volt az orvos férj. Adott azért valamiféle társadalmi presztízst. Ugyan a nők tanulhattak akkor is már orvosnak, de azért ez nem volt túl gyakori.

Nos, a mai korban ez a kérdés teljesen anakronisztikus. Vagy pedig aki fiatal nő létére komolyan így gondolja, az szerintem eléggé szégyellnivaló. Aki ilyet mond, nem becsüli saját magát. Miért nem magát akarja megvalósítani? Miért a férje érdemeivel villog?

Mint ahogy sokakat, engem is felháborított a kérdés abból a szempontból is, hogy magamra nézve éreztem kissé sértőnek. Nemsokára kétdiplomás (mérnöki az egyik) leszek, doktorjelölt vagyok -- kövezzetek meg, de ha már a képzettségeken lovagolunk, én bizony nem fogok hasra esni, ha kifogok egy orvos udvarlót, férjet. Nem ám!

Ha ez a bizonyos orvos pasi egy intelligens, empatikus, jólelkű ember, aki a csillagokat is lehozza nekem az égből -- na, akkor hasra esek tőle. De abban az esetben is, ha ugyanezeket a tulajdonságok jellemzőek rá, csak nem orvos, hanem más szakmája van. :)

Egyáltalán nem a foglalkozás számít, hanem a fentebb leírt tulajdonságok.

27/N

2012. jún. 6. 06:23
 37/37 anonim ***** válasza:
Hát, én is egészségügyben dolgozom (ápolás) és nem esem hasra a doktoroktól. Ha látom, hogy értékes ember lehet, hogy rendes és mondjuk nem csak szórakozni akar, akkor lehet ez egy jó parti.
2015. máj. 25. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!