Nagy szó, irigyelni való, "menő" ha egy nő orvos férfihoz megy feleségül?
Nem, mert ahogy az előttem szóló írta, ha státuszt akarnék, én mennék el orvosnak.
A környezetemben volt több házaspár, ahol a férfi orvos volt, azért váltak el, mert a férfi állandóan a kolléganőivel flörtölt, megcsalta a nőt.
nem hinném. inkább stresszes.
nekem teljesen mind1, hogy mi a foglalkozása a páromnak, de azért jó érzéssel tölt el, hogy elvégezte az egyetemet, sikeres, és felnézhetek rá.
az orvosok egyébként is nagyképűek általában, szóval velem szóba sem állnának :)
Engem soha nem érdekelt, hogy ki mit dolgozik, a lényeg, hogy az emberi értékei a helyén legyenek. Lényegtelen, hogy épp orvos, vagy (legyünk szélsőségesek) utca seprő.
Mind a kettőnél lehetnek arany lelkűek és rosszak is.
A mai világban az a különleges, és irigyelni való, ha meg is marad két ember egy békés, nyugodt, szép kapcsolatban - ami nem a kirakat, hanem a valóság. Bármilyen végzettségű a férfi, megfogni sokszor nagyon könnyű, nem kell nagy tudás hozzá. Párválasztás terén egy orvos is lehet igénytelen - és nem feltétlenül a menyasszonya külsejére gondolok.
Majd ha a nők felnőnek végre, akkor belátják, hogy semmit nem ér a Merciben furikázó, gazdag és kifinomult, jó családból való férfi, ha félremegy, sosincs otthon, bejárónőnek tartja a feleségét vagy épp semmi közös nincs bennük.
Épp ezért a női sírás nagy része felesleges, rossz választás lehet az orvos is, a mérnök is, a hegesztő is, és a munkanélküli is. A személyiség egy "csöppet" fontosabb. De csak nevetek azon, aki ezzel menőzik. Ha valaki belelátna az én kapcsolatomba, lehet, jobban irigyelne engem... a végzettségnek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen ember, ez csupa külsőség, felszínesség, kirakat. Egy jó kapcsolat nem attól jó, hogy mindenkinek mutogatjuk - ugyanez igaz a férjre is. Mindegy ki mit mutat, az igazságot senki nem tudja. Ha valaki presztízskérdést csinál a saját házasságából, az meg is érdemli, amit utána kap.
N
Ugyan már, aki nő létére erre veri magát, az csak épp jó helyre betette a seggét. Az első hozzászólások közt olvastam, hogy ha egy mérnök pl. hozzámehet egy orvoshoz,az tegye össze a kezét. Szerintem ez a kijelentés felháborító. Mérnöknek tanulok nő létemre, ha akarom, az én nevem előtt is majd doktor áll, és én is teszek valamit a jövőért, emberiségért. Ugyanúgy éveket szenvedek végig az egyetemen, én nem tartom őket sem egy "fejlettebb fajnak". Elismerem a munkájukat, bár sokan nem látják be, hogy ők nem csodatevők, csak a rosszat próbálják korrigálni, helyrehozni. Egyébként pedig semmi irigylésre méltót nem látok abban, hogy a környezetemben 40 éves korukra bár anyagilag összeszedik magukat, de el is válnak, kikészülnek az éjszakázástól.
Nagynéném tegnap fogalmazta meg, fogorvos a vejem, erre biztos sokan büszkék lennének, hát én elcserélném bárkire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!